Haberler

4 Yaşındaki Minel Şehit Babasını, Tabutunu Öperek Uğurladı

Nusaybin şehidi memleketi Elazığ'a uğurlandı (Ek)4 YAŞINDAKİ MİNEL ŞEHİT BABASINI, TABUTUNU ÖPEREK UĞURLADIMardin'in Nusaybin İlçesi'nde dün PKK'lıların patlayıcı infilak ettirerek düzenlediği saldırıda şehit olan Jandarma Uzman Çavuş Mehmet Akpınar'ın cenazesi Mardin'deki törenin ardından memleketi Elazığ'a getirildi.

Nusaybin şehidi memleketi Elazığ'a uğurlandı (Ek)

4 YAŞINDAKİ MİNEL ŞEHİT BABASINI, TABUTUNU ÖPEREK UĞURLADI

Mardin'in Nusaybin İlçesi'nde dün PKK'lıların patlayıcı infilak ettirerek düzenlediği saldırıda şehit olan Jandarma Uzman Çavuş Mehmet Akpınar'ın cenazesi Mardin'deki törenin ardından memleketi Elazığ'a getirildi. Şehit Akpınar için merkez İzzetpaşa Camisi'nde ikindi namazına müteakip cenaze namazı kılındı. İl Müftü Yardımcısı Mevlüt Şahiner'in kıldırdığı cenaze namazına Elazığ Valisi Murat Zorluoğlu, Belediye Başkan Yardımcısı Karahan Çelik, Cumhuriyet Başsavcısı Mustafa Bilgin Pişkin, Fırat Üniversitesi Rektörü Prof.Dr. Kutbeddin Demirdağ, İl Jandarma Komutanı Albay İlker Temel, askeri erkan, şehidin yakınları ve çok sayıda vatandaş katıldı.

Törene şehidin eşi Esra Akpınar, çocukları 4 yaşındaki Minel ve 1 yaşındaki Miran ile birlikte katıldı. Gözyaşları dökülen törende Minel, babasının tabutunu öperek son yolculuğuna uğurladı.

Şehidin annesi Akide Akpınar, "Kafirler, katiller, oğlumu yediler bitirdiler. Aslanım sen çok güçlüydün, yaran derindi. Yavrum bak ben dimdikim, bak yürüyüşünü yapıyorum. Ben çok cesur bir anneyim, direndim direndim ama başaramadım" diyerek gözyaşları döktü.

1 AY ÖNCE YARALANMIŞ

Adıyaman Jandarma Özel Harekat Tabur Komutanlığı'nda görev yapan ve geçici görevle Nusaybin'e giden şehit Jandarma Uzman Çavuş Mehmet Akpınar'ın operasyonlar sırasında bir ay önce roketatarlı bir saldırıda şarapnel parçalarının isabet etmesi sonucu yaralandığı ve tedavisinin ardından görevine devam ettiği öğrenildi.

Cenaze namazının ardından şehit Akpınar'ın cenazesi omuzlarda taşınarak top arabasına götürüldü. Top arabasının arkasından yürüşen eşi ve yakınları gözyaşları döktü. Akpınar, Harput Mahallesi'ndeki aile mezarlığında gözyaşları arasında toprağa verildi.

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Nusaybin Akpınar Mardin Elazığ Politika Güncel Haberler

CHP lideri Özgür Özel: Kobani davası her yönüyle siyasi bir dava

CHP lideri Özgür Özel: Kobani davası her yönüyle siyasi bir dava

Kobani Davası'nda karar! Ahmet Türk'e 10 yıl hapis cezası verildi, Sırrı Süreyya Önder ve Ayhan Bilgen beraat etti

Kobani Davası'nda karar! Ahmet Türk'e 10 yıl hapis cezası verildi, Sırrı Süreyya Önder ve Ayhan Bilgen beraat etti

2017 yılında, 'Tutuksuz yargılanmalı' demişti! Bahçeli'nin Ahmet Türk'e verilen cezayla ilgili ne diyeceği merak konusu

2017 yılında, "Tutuksuz yargılanmalı" demişti! Bahçeli'nin Ahmet Türk'e verilen cezayla ilgili ne diyeceği merak konusu

Selahattin Demirtaş'a Kobani Davası'nda 42 yıl hapis cezası

Selahattin Demirtaş'a Kobani Davası'nda 42 yıl hapis cezası

title