Haberler

2018'in En Yetenekli Pastacısı Azerbaycan'dan!

Güncelleme:

Uluslararası düzeyde katılımcıların yer aldığı "Master Of Cake Başkent - Pasta Yarışması ve Pastacılık Festivali"'nde pasta şefleri yeteneklerini ortaya koydu.

Avrupa ülkeleri İran, Irak, Azerbaycan ve Dubai gibi Arap ülkeleri'nden katılımcıların olduğu festival kapsamındaki pasta yarışmasında dünya standartlarında eserler yer aldı. Dünya genelinde uzman jüri üyelerinin oylaması sonucu ise birinciliği Azerbaycan'dan Sanan Pasheyev kazandı

24.09.2018 Ankara

Bu yıl ikincisi düzenlenen "Uluslararası Master Of Cake Başkent Pasta Yarışması ve Pastacılık Festivali", pasta sanatına ilgi duyanları bir araya getirdi. 500' e yakın pastacının katılım sağladığıfestivalde 140 yarışmacının becerisini oraya koyduğu pastalar yarıştı.

Birbirinden güzel pastaların yarışacağı etkinlikte, festivalin birincisi Azerbaycanlı Sanan Pashayev iki bin TL'lik büyük ödülün sahibi oldu. Festivale, Dr. Paste Şeker Hamurları, Paseksan ve Bella Çikolataları markaları altın sponsor olarak destek olurken bir çok firmada standı ile yer aldı.

Pastanın her hali bu festivalde şekil buldu

Birbirinden güzel pastaların sergilendiği pasta yarışmasının jüri üyeleri arasında; TAŞFED Aşçılar Federasyonu Genel Sekreteri Bayram Özrek, Lefkoşe Üniversitesi Gastronomi Bölümü Öğretim Görevlisi Zihni Türksel, Dünya'da 5 Altın Madalyayı tek bir yarışmada aynı anda alma özelliğine sahip Şef Tuba Geçkil,TAFED Kurucu Başkanı Haşim Demirtaş ve Dünya Aşçılar Federasyonu -i WACS Üyesi Jeton Taravari yer aldı.

Pastacılığın sınırlarının zorlandığı festivalde, pastaları oldukça detaylı değerlendiren uzman jüri üyeleri en iyiyi seçmek için hayli zorlandı. Hayal gücü, pasta ve sanatın birleşip sınırlarının ortadan kalktığı festivalde, özgün tasarımlar 15 ayrı kategoride yarıştı. Etkinlikte, pasta sanatındaki farklı tasarımların sergilenmesinin yanı sıra Milli Takım Kaptanı ve Uluslar arası yarışmalarda birçok Altın Madalya sahibi olan Tuba Geçkil tarafından büyük bir büst çalışması hazırlandı. Festivale ilk kez katılım sağlayan butik pasta ve modelleme eğitmeni Funda Akay, ve Burcu Atasoy tarafından da ücretsiz olarak Çiçek Eğitimleri verildi.

Aynı zamanda festivalde Pasta Sanatçısı Ünlü Pasta Eğitmeni Nurcan Özkara tarafından, Türkiye'de ilk olma özelliği taşıyan, 25 metre karelik bir alanda masal kahramanlarının konu alındığı ve yenilebilir parçalardan oluşan ''Masal Köy''adlı pasta çalışması ise ziyaretçiler tarafından büyük ilgi gördü. Ayrıca Pasta yapımında yepyeni bir tekniği başarıyla uygulayan Irak'tan gelen Pasta şefi Mehdi Jabbarpoursattari'de uygulamalı anlatımları ile festivale renk kattı. İki gün boyunca, uygulamalı demo gösterileri, pastacılık şovları ile devam eden festival, ödül töreni ile birlikte sona erdi.

Kaynak: Bültenler / Güncel

Azerbaycan Cake Güncel Haberler

Kobani Davası'nda karar! Ahmet Türk'e 10 yıl hapis cezası verildi, Sırrı Süreyya Önder ve Ayhan Bilgen beraat etti

Kobani Davası'nda karar! Ahmet Türk'e 10 yıl hapis cezası verildi, Sırrı Süreyya Önder ve Ayhan Bilgen beraat etti

Selahattin Demirtaş'a Kobani Davası'nda 42 yıl hapis cezası

Selahattin Demirtaş'a Kobani Davası'nda 42 yıl hapis cezası

Figen Yüksekdağ, Kobani Davası'nda 30 yıl hapis cezasına çarptırıldı

Figen Yüksekdağ, Kobani Davası'nda 30 yıl hapis cezasına çarptırıldı

Bakmadan Geçme

Aleyna elendi mi? Survivor Aleyna elendi mi gitti mi? 17 Mayıs okullar tatil mi? Bugün okullar tatil mi? İstanbul, İzmir, Ankara okullar tatil mi? Bodrumspor-Çorum FK maçı ne zaman? 28 Şubat Davası'nda affedilen generaller kim, isimleri ne? 17 Mayıs Konya'da elektrik kesintisi yaşanacak ilçeler! (GÜNCEL) MEDAŞ Konya elektrik kesintisi ne zaman bitecek? 17 Mayıs Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 17 Mayıs 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 17 Mayıs Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! 17 Mayıs İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 17 Mayıs 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 17 Mayıs Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 17 Mayıs 2024 On Numara çekiliş sonuçları açıklandı mı? On Numara sonuçları saat kaçta? On Numara CANLI izle! Bugün kazanan numaralar neler? 17 Mayıs İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! 17 Mayıs Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! 17 Mayıs Adana elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Adana'da elektrikler ne zaman gelecek? Adana'da planlı elektrik kesintileri! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 17 Mayıs AFAD ve Kandilli deprem listesi! 17 Mayıs Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu?
CHP lideri Özgür Özel: Kobani davası her yönüyle siyasi bir dava

CHP lideri Özgür Özel: Kobani davası her yönüyle siyasi bir dava

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title