Haberler

Göl Manzaralı Mahalle İmar Bekliyor

Adana’nın Çukurova ilçesine bağlı Dörtler Mahallesi Muhtarı İbrahim Küklü, daha önce köy olan mahallerinin "Yaban Hayatı Koruma Alanı" ilan edildikten sonra uzun yıllar yapılaşma sorunu yaşadığını ve uygulamanın değişmesine rağmen imar düzenlemesinin yapılmadığını belirterek "Evlenecek çocuklarımıza, kendi arazimizde dahi ev yapamıyoruz" dedi.

Adana'nın Çukurova ilçesine bağlı Dörtler Mahallesi Muhtarı İbrahim Küklü, daha önce köy olan mahallerinin "Yaban Hayatı Koruma Alanı" ilan edildikten sonra uzun yıllar yapılaşma sorunu yaşadığını ve uygulamanın değişmesine rağmen imar düzenlemesinin yapılmadığını belirterek "Evlenecek çocuklarımıza, kendi arazimizde dahi ev yapamıyoruz" dedi.

"Yaban Hayatı Koruma Alanı" ilan edildikten sonra uzun yıllar yapılaşma sorunu yaşayan Dörtler Mahallesi'ne bağlı Topalak, Araplar mahalleleri de, uygulamanın değiştirilmesine rağmen imar düzenlemesinin yapılmamasından dolayı sıkıntılarından kurtulamıyor.

"Evlenecek çocuklarımıza, kendi arazimizde ev dahi yapamıyoruz" diyen muhtar Küklü, Adana'nın içinde yaşadıklarını ancak, Adana'nın gelişimine ayak uyduramadıklarını söyledi.

BÖLGE GELİŞİMİ DURDU

Birbirine yakın üç mahallenin birden muhtarlığını yaptığını belirten muhtar Küklü, her üç mahallenin de aynı sorunlardan dolayı yapılaşamadığını ifade etti. Mahallelerin Yaban Hayatı Koruma Alanı ilan edilmesiyle birlikte bölgenin gelişiminin kitlendiğine dikkat çeken Küklü, dönemin Başbakanı Tayyip Erdoğan'ın Adana mitinginde ilgili bakanına talimat vererek uygulamayı değiştirdiğini hatırlattı.

ÇÖZÜM BÜYÜKŞEHİR'DE

Küklü, merkezi yönetimin değiştirdiği uygulamanın, Adana Büyükşehir Belediyesi tarafından da imar düzenlemesine alınmasını beklediklerini ifade ederek, "Bölgemizdeki hayatın normale dönebilmesi için önümüzdeki tek engel, Büyükşehir Belediyesi'nin imar düzenlemesini tamamlaması" dedi.

YENİ TOPRAK YASASI

Çıkarılan yeni Toprak Yasası'yla sıkıntılarının daha da arttığını belirten Küklü, "Yeni çıkan yasaya göre elimizdeki toprağımızın bir bölümünü satamıyoruz. ya hepsini satacağız, ya da hiç birini. Diyelim ki askerden dönen çocuğumuza bir iş yeri açmak istiyoruz ve sermaye olarak bir miktar tarla satacağız. Bunu yapamıyoruz, çünkü yasa, engel oluyor. Çaresizlik içindeyiz. Ancak, bölgemizin imara açılması halinde yaşadığımız sorunlar çözülecek ve bizler de normal insanlar gibi topraklarımızı değerlendirebileceğiz" diye konuştu. - ADANA

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Çukurova Dörtler Yerel Haberler

Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan köklü değişim sinyali: Yeni isimlerle yola devam edeceğiz

Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan köklü değişim sinyali: Yeni isimlerle yola devam edeceğiz

Nihat Doğan'dan boşanma kararı alan Arzu Doğan'dan çok konuşulacak itiraflar

Nihat Doğan'dan boşanma kararı alan Arzu Doğan'dan çok konuşulacak itiraflar

Fidan'dan Hamas için 'Terör örgütü' ifadesini kullanan Avusturyalı mevkidaşına canlı yayında sert yanıt

Fidan'dan Hamas için "Terör örgütü" ifadesini kullanan Avusturyalı mevkidaşına canlı yayında sert yanıt

FETÖ'cü Enes Kanter hakkında cinsel taciz suçundan soruşturma

FETÖ'cü Enes Kanter hakkında cinsel taciz suçundan soruşturma

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title