Haberler

Gizli Oylama Sözde Kaldı! Vekiller Kullandıkları Oyları Gösterdi

Güncelleme:

Meclis'teki dokunulmazlık oylamasında AK Partili Zehra Taşkesenlioğlu, kullanmadığı 'hayır' ve 'çekimser' oylarını göstererek 'evet' oyu verdiğini açıklamış oldu.

Dokunulmazlıkların kaldırılmasıyla ilgili Meclis'teki ikinci tur oylamada ilk turda olduğu gibi gizli oy-açık oy tartışması yaşandı. AK Partili Zehra Taşkesenlioğlu, kullanmadığı 'Hayır' ve 'Çekimser' oylarını göstererek, 'Evet' oyu verdiğini açıklamış oldu. HDP'liler Meclis Başkanını suçladı.

"OYLAMA GİZLİ DEĞİL, AÇIK YAPILDI"

Anayasa değişiklik teklifinin 1. madde oylamasının gizli değil açık yapıldığını söyleyen HDP'li İdris Baluken, TBMM Başkanı İsmail Kahraman'ın tutumu nedeniyle usûl tartışması açılmasını istedi. Baluken'in talebi üzerine, Kahraman'ın tutumu üzerine usûl tartışması açıldı.

Kahraman'ın tutumu aleyhinde söz alan Baluken, Kahraman'ın, AK Parti milletvekillerinin kabinler önündeki yığılmasını önlemeye yönelik yaptırım uygulamadığını, oylamanın sağlıklı yapılmasını sağlayacak ortam oluşmadığını ileri sürdü. Baluken, oylamanın gizli değil açık yapıldığını savunarak, Kahraman'ın İçtüzük'ü ihlal ettiği iddiasında bulundu.

CHP Ankara Milletvekili Murat Emir de, gizli oy ilkesinin alenen çiğnendiğini söyledi. Kahraman'ın tutumu lehinde konuşan AK Parti Bursa Milletvekili Hakan Çavuşoğlu, bugünkü oylamada, gizli oylamaya halel getirecek bir tutumun bulunmadığını belirtti. Konuşmaların ardından TBMM Başkanı Kahraman, gizli oylamanın, Anayasa, İçtüzük ve teamüllere uygun olarak yapıldığını dile getirdi.

AK PARTİLİ VEKİL KULLANMADIĞI OYLARI GÖSTERDİ

HPD'lilerin, gerekçelerinden biri, AK Partili bazı vekillerin, oylarının rengini belli etmesi. AK Parti Erzurum Milletvekili, Zehra Taşkesenlioğlu, kullanmadığı oyları yani 'hayır' ve 'çekimser' oylarını AK Parti Grup Başkanvekiline göstererek, 'evet' oyu verdiğini açıklamış oldu.

İlgili Haberler
Kaynak: Haberler.com / Güncel

Zehra Taşkesenlioğlu İsmail Kahraman İdris Baluken AK Parti Politika Güncel Haberler

Fidan'dan Hamas için 'Terör örgütü' ifadesini kullanan Avusturyalı mevkidaşına canlı yayında sert yanıt

Fidan'dan Hamas için "Terör örgütü" ifadesini kullanan Avusturyalı mevkidaşına canlı yayında sert yanıt

CHP lideri Özel, sözünü kesen çiftçiye kızdı: Arkadaşların sana hesap sorsun

CHP lideri Özel, sözünü kesen çiftçiye kızdı: Arkadaşların sana hesap sorsun

Müge Anlı'nın programında kan donduran anlar! Muhabir, canlı yayında ceset buldu

Müge Anlı'nın programında kan donduran anlar! Muhabir, canlı yayında ceset buldu

Kararı valilik açıkladı! Giresun'da açık alanlarda alkol kullanımına yasak getirildi

Kararı valilik açıkladı! Giresun'da açık alanlarda alkol kullanımına yasak getirildi

500

Yorumlar (84)

kürt genci:

çirkin karı tayibin korkusunda birkes daha HDPeli olduğum için gururluyum mutluyum ve sonuna kadar HDP diyorum bu korkak tavuklar gibi değiliz hodri demirtaşın dediği gibi bunlar mezarlıklardan geçerken korkudan türkü söylüyen tiplerdir biz korkmuyoruz biz dokunulmazlıklar için değil hukuksuz anayasaya aykırı olduğu için karşı çıkıyoruz yoksa mahkemelerde korkumuz yok yok.

19
60
yanıtYanıtla
Hikmet:

Hdp yok artik rahatca cala bilirsiniz. ak Koyunlar

42
25
yanıtYanıtla
BU KARAR TÜRKİYENİN BÖLÜNME KARARIDIR:

Denenmiş denenmez. 1990’larda Kürt milletvekillerinin yaka paça Meclis’ten atılması hiçbir işe yaramamıştı; bugün de işe yaramayacağı gibi, beraberinde büyük bir felaketi getirme potansiyeline sahip. Ey akıl sahipleri, ey Ulu’l elbâb! İttihatçı kafayla geçen yüzyılda Arapları kaybettiğimiz gibi, şimdi de Kürtleri kaybetmeyelim. _-

52
13
yanıtYanıtla
HAS VANLI:

Ulan helal olsun sizlere, yeter artık, mahkemelerde görsünler şimdi günlerini bakalım, yeter bu devletin, milletin sizlerden çektiği. . . .

24
19
yanıtYanıtla
sahtekar:

başörtü takmakla dürüst ve namuslu olunmuyormuş

29
11
yanıtYanıtla
halk:

Sarayli 367 asilmazsa MILLETIM gereken cevabi verecektir diye tehditlee baslamis. Burdan sesleniyorum , ben senden degilim, senin milletindende degilim.

31
8
yanıtYanıtla
TÜRK:

ÇOKTA umrumuzda ))

yanıt9
yanıt17
tc:

sen o zaman ermenistana naşşşşş

yanıt17
yanıt20
çarşıı:

kimin milletiysen oraya git

yanıt17
yanıt18
zalimin sonu:

bir gün gelecek vicdanınız peşinizi bırakmayacak vekkiller DEMOKRASİ yi biz katlettik diyeceksiniz bu şekilde ne kan durur nede ülke bir adım ileriye gider MECLİS değilde nerde tartışılır

19
15
yanıtYanıtla
Tüm 84 yorumu okumak için tıklayın Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title