Haberler

Giresun Disk Genel Başkanı Beko: 'memleketin Tapusunu Vermeyeceğiz?

Disk Genel Başkanı Beko: 'Memleketin tapusunu vermeyeceğiz'DEVRİMCİ İşçi Sendikaları Konfederasyonu (DİSK) Genel Başkanı Kani Beko, yeni Anayasa ve Cumhurbaşkanlığı sistemi ile ilgili eleştirilerde bulundu.

Disk Genel Başkanı Beko: 'Memleketin tapusunu vermeyeceğiz'

DEVRİMCİ İşçi Sendikaları Konfederasyonu (DİSK) Genel Başkanı Kani Beko, yeni Anayasa ve Cumhurbaşkanlığı sistemi ile ilgili eleştirilerde bulundu. Beko, Anayasaya göre Cumhurbaşkanı'nın OHAL ilan edebileceğini ve KHK ile memleketi yönetebileceğini belirterek, "Karayollarının tapusunu aldınız, denizyollarını tapusunu aldınız. Seka fabrikasının tapusunu aldınız, Fiskobirlik'in tapusunu aldınız. Şimdi de memleketin tapusunu istiyorsunuz. Bedeli ne olursa olsun memleketin tapusunu vermeyeceğiz" dedi.

DEVLET TEK ADAMIN İKTİDARINA BIRAKILACAK

DİSK Genel Başkanı Kani Beko, Giresun Belediyesi Vahit Sütlaş Salonu'nda işçiler ve vatandaşların katıldığı toplantıda referandum ve Cumhurbaşkanlığı sistemi ile ilgili düşüncelerini paylaştı. Yeni Anayasa'da, yasama, yargı ve yürütme yetkilerinin Cumhurbaşkanı'nın elinde toplanarak, kuvvetler ayrılığının biteceğini savunan Beko, 'Türkiye Cumhuriyeti devleti tek adamın iktidarına bırakılacak. Devlet meclisten çıkan yasalar yerine kararnamelerle yürütülecek. Yürütme erkinin meclise karşı sorumluluğu olmayacak. Vekiller etkisiz hale gelecek, tek sorumlu Cumhurbaşkanı olacak. Yargıda tek söz sahibi seçimle gelen Cumhurbaşkanı olacak. Yargı üyelerinin çoğunluğunu da Cumhurbaşkanı belirleyecek' diye konuştu.

"NE OLACAK BİZİM GELECEĞİMİZ? "

Kiralık işçi yasasının meclisten geçmesinin ardından Anayasa Mahkemesi'ne itirazda bulunduklarını kaydeden Kani Beko, şöyle devam etti:

'Yasa mecliste görüşüldüğü sırada, 'kiralık işçi olmayacağız' dedik, ama diğer sendikalar bunun farkına varmadı. Defalarca, 'kiralık işçinin hiçbir hakkı olmaz' diyerek uyardım. Önümüzdeki dönemde 6,5 milyon işçi kardeşimiz, kiralık işçi olacak. Giresun'da özel istihdam bürosu açılacak ve bir abi bize iş verecek. Ama en fazla 8 ay çalıştırılacak. Kıdem tazminatı olmayacak, işsizlik fonundan faydalanamayacak. Önceden kızlarımızı taşerona, kadrolu işçiye, mevsimlik işçiye, memura veriyorduk ama damat kiralık işçi olacak. En fazla da 8 ay çalışacak. Peki geleceği nasıl kuracak' Bu nedir biliyor musunuz; insan ticaretidir. Bu AKP'li vekillerin oyarlıyla, hukukumuza ve uluslararası hukuka aykırı olmasına rağmen kabul edildi. Biz de Anayasa Mahkemesi'ne dilekçe ile itirazda bulunduk. Yeni yasada, yasama, yürütme ve yargı Cumhurbaşkanına bağlı olacaksa, Anayasa Mahkemesi tarafsız kalmazsa, bizim lehimize bir karar çıkar mı? Çıkmaz. Peki ne olacak bizim geleceğimiz? O nedenle bu Anayasa'ya kesinlikle hayır demeliyiz.?

DİSK Genel Başkanı Beko, Mustafa Kemal Atatürk'ün ilkelerine dört elle sarılmak zorunda olduklarını da dile getirerek, 'Büyük lider demiş ki, 'dünyada sulh cihanda sulh.' Ülkemizde barış, dünyamızda barış. Eğer Mustafa Kemal'in söylediği gibi, 'yurtta sulh cihanda sulh' hareketiyle yola çıkmazsak, önce Ortadoğu'daki komşu ülkelerimizle barışamazsak, oradaki siyasi ve ekonomik anlamdaki ilişkilerimizi geliştiremezsek, ihracatımızı yapamazsak, cari açığımızı kapatamayız. Eğer ihracat yapamazsak ünümüzdeki dönemde ne olur? İşverenler istihdam daralmasına gider. Peki istihdam daralmasına giderlerse ne olur? Bu topraklarda 7 milyon işsiz var. 10 milyona çıkar mı, çıkar? diye konuştu.

"16 NİSAN SONRASI BU ÜLKENİN GELECEĞİNİ BELİRLEYECEĞİZ"

Milletvekili seçilme yaşının 18'e ineceğini de hatırlatan Beko, 'Onların çocukları 18 yaşında milletvekili olacak, meclise girecekler. Bizim çocuklarımız kiralık işçi olacak, taşeron işçi olacak. Yok öyle yağma. Buna izin vermeyeceğiz, izin vermememiz gerekir. Türkiye'de gerçekten zor günler geçiriyoruz. 16 Nisan sıradan bir referandum değil. 16 Nisan sonrası bu ülkenin geleceğini belirleyeceğiz' dedi.

"MEMLEKETİN TAPUSUNU VERMEYECEĞİZ"

Kani Beko, 'Önümüzdeki dönemde anamızın ak sütü gibi helal olan işsizlik fonunu kaybetmek istemiyorsak, bireysel emeklilik fonları kaybetmek istemiyorsak iyi düşünmeliyiz. Anayasanın 17. maddesinde Cumhurbaşkanı OHAL ilan edebilir, KHK ile memleketi yönetebilir. Ama, karayollarının tapusunu aldınız, denizyollarını tapusunu aldınız. Seka fabrikasının tapusunu aldınız, Fiskobirlik'in tapusunu aldınız. Şimdi de memleketin tapusunu istiyorsunuz. Bedeli ne olursa olsun memleketin tapusunu vermeyeceğiz" diyerek açıklamalarını tamamladı.

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Anayasa Mahkemesi Kani Beko Giresun Politika Güncel Haberler

Diyanet İşleri Başkanı Erbaş'ın cevapsız bıraktığı soru: Koruma sayınız arttı mı?

Diyanet İşleri Başkanı Erbaş'ın cevapsız bıraktığı soru: Koruma sayınız arttı mı?

Karar Resmi Gazete'de! 7 bin yabancı hastaya ücretsiz sağlık hizmeti verilecek

Karar Resmi Gazete'de! 7 bin yabancı hastaya ücretsiz sağlık hizmeti verilecek

DP'li Cemal Enginyurt'tan okul müdürünün cenazesinde konuşan müftüye sert tepki: Her şey oldunuz, bir Türk olamadınız

DP'li Cemal Enginyurt'tan okul müdürünün cenazesinde konuşan müftüye sert tepki: Her şey oldunuz, bir Türk olamadınız

Bakmadan Geçme

Resmi Gazete bugün (12 Mayıs) kararları neler? Resmi Gazete atama kararları 2024! Gönül Dağı Reyhan kimdir? İpek Uzkalan kaç yaşında, nereli? Gönül Dağı Reyhan karakteri gerçekte kim? İnstagram çöktü mü? İnstagram neden açılmıyor? 11 Mayıs İnstagram'da sorun mu var, neden yüklenmiyor? Kimler Geldi Kimler Geçti 2. sezon olacak mı? Kimler Geldi Kimler Geçti dizisinin 2. sezonu var mı, ne zaman yayınlanacak? 14 Mayıs anneler günü mü? 14 Mayıs Salı anneler günü mü, özel gün mü? Anneler günü ne zaman 2024? Davaro filmi nerede çekildi? Davaro filmi hangi semtte, şehirde çekilmiştir? Sinan Ateş neden öldürüldü? Sinan Ateş ölüm sebebi ne, neden öldü? Sinan Ateş niye, kim tarafından öldürüldü? Kemal Sunal kaç filmde oynadı? Kemal Sunal kaç filmde yer almıştır? Pazartesi okul var mı? 13 Mayıs Pazartesi günü okul tatil mi, tatil edildi mi? Pazartesi günü resmi tatil var mı? Ali Koç aday olacak mı? Fenerbahçe Başkanı Ali Koç tekrar aday olacak mı, adaylığa başvuracak mı? Memur ve emekli zam oranı ne kadar? Memur ve emekli ne kadar zam alacak? Memur ve emeklinin temmuz zammı belli oldu! Bursaspor - Fenerbahçe Beko Basket maçı hangi kanalda, saat kaçta? Bursaspor - Fenerbahçe Beko Basket maçı ne zaman? Granada - Real Madrid maçı hangi kanalda, saat kaçta? Granada - Real Madrid maçı nereden izlenir? Yarın hava nasıl olacak? Yarın yağmur yağacak mı, yağmur var mı? 11 Mayıs Cumartesi – Pazar hava durumu! Canik dağları nerede? Canik dağları hangi ilde, hangi şehirde?
Yeni Anayasa'ya ihtiyaç var mı? Anket yapıldı, çıkan sonuç Cumhurbaşkanı Erdoğan'ı memnun edecek

Yeni Anayasa'ya ihtiyaç var mı? Anket yapıldı, çıkan sonuç Cumhurbaşkanı Erdoğan'ı memnun edecek

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title