Haberler

Geleneksel Ramazan İftarları Bu Yıl da Devam Ediyor

Bilecik Belediyesi tarafından geleneksel hale getirilen ve büyük bir katılımla gerçekleştirilen ’Ramazan İftarları’ bu yıl da devam edecek.

Bilecik Belediyesi tarafından geleneksel hale getirilen ve büyük bir katılımla gerçekleştirilen 'Ramazan İftarları' bu yıl da devam edecek.

Bilecik Belediye Başkanı Selim Yağcı, geleneksel hale getirilen ve büyük ilgi gören iftar programları ile ilgili yaptığı açıklamada, birçok ilki gerçekleştiren Bilecik Belediyesi'nin düzenlediği iftar programlarının mahallelilik bilincinin oluşması, komşuluk ilişkilerinin geliştirilmesi, birlik ve beraberliğin temini gibi birçok önemli ve güzel sonucunun olduğunu belirtti. Yağcı, "Geçtiğimiz yıllarda olduğu gibi bu Ramazan ayında da aynı iftar sofrasında tüm vatandaşlarımızla bir arada olacağımız için büyük mutluluk yaşıyoruz. Ramazan ayı birlik, beraberlik, kardeşlik, dayanışma ve huzur ayıdır. Ramazan ayı, birçok kez belirttiğimi gibi birlik ve beraberlik ayıdır. Sevgi kardeşlik ve hoş görü ayıdır. Ramazan-ı Şerif paylaşma ve içerisinde birçok hikmetleri barındıran özel bir aydır. Biz de Bilecik Belediyesi olarak geçtiğimiz yıla farklı bir uygulama olarak ve bir ilki gerçekleştirerek hemşehrilerimizin gönül sofralarına ortak olmak istiyoruz. 'Mahallelerimizde insanımıza konuk olalım ve mahallelik bilincini oluşturalım ve yılda bir kez dahi olsa bir sofra etrafında buluşalım' anlayışıyla bu güzel geleneği başlattık. 'Aynı ekmeği paylaşalım, konuşalım, dertleşelim' dedik. Bu anlamda büyük ve mutluluk veren bir çalışma gerçekleştirdik. Hemşehrilerimize teşekkür ediyoruz. Bütün mahallelerimizdeki davetimize, iştirak ettiniz. Aynı sofrada buluşma imkanı bulduk" ifadelerini kullandı.

"VATANDAŞLAR SAHURDA DA BİR ARAYA GELECEK

Her mahallede binlerce kişinin katılımıyla gerçekleştirilen iftar programlarının yanı sıra, bu yıl aynı zamanda sahurda da vatandaşlar bir araya gelecek. Bilecik Belediyesi, Ramazan ayı boyunca Bilecik Belediyesi Kültür Sitesi'nde şu ana kadar her iftar vakti vatandaşları ağırladığı gibi aynı şekilde tüm Ramazan ayı boyunca vatandaşları sahur sofrasında da buluşturacak.

"TÜM MAHALLELİYİ BULUŞTURAN İFTAR PROGRAMI"

İftar programlarının şu şekilde olacağı bildirildi:

"Orhangazi Mahallesi, 19 Haziran Cuma günü Ali Ateş İlkokulu, İstasyon Mahallesi, 20 Haziran Cumartesi günü İstasyon Mahallesi Pazar alanı, Osmangazi Mahallesi 21 Haziran Pazar günü TOKİ Spor Tesisi üstü, Ertuğrulgazi Mahallesi 26 Haziran Cuma günü Edebali Stadyumu ön kısım, Beşiktaş Mahallesi, 27 Haziran Cumartesi günü Cumhuriyet İlkokulu Bahçesi, Gazipaşa Mahallesi, 28 Haziran Pazar günü Osmangazi İlkokulu, İsmetpaşa Mahallesi, 3 Temmuz Cuma günü İsmetpaşa Mahalle Konağı, Bahçelievler Mahallesi, 4 Temmuz Cumartesi günü, Malhunhatun Okulu Bahçesi, Hürriyet Mahallesi, 5 Temmuz Pazar günü 700. Yıl İlköğretim Okulu, İstiklal Mahallesi, 10 Temmuz Cuma günü Edebali İlkokulu Bahçesi, Cumhuriyet Mahallesi, 11 Temmuz Cumartesi günü, Cumhuriyet Meydanı, Kadir Gecesi 13 Temmuz Pazartesi günü Şeyh Edebali Türbesi Meydanı" - BİLECİK

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Şeyh Edebali Selim Yağcı Osmangazi Bilecik Yerel Haberler

Kamuda tasarruf paketi açıklandı! Personel servisi uygulaması sona eriyor

Kamuda tasarruf paketi açıklandı! Personel servisi uygulaması sona eriyor

Restoranda suyun fiyatını gören yaşlı adam cinnet getirdi

Restoranda suyun fiyatını gören yaşlı adam cinnet getirdi

İlkokulda başladı, lisede devam etti! İstanbul'da 15 kişi, talihsiz kız çocuğuna şantajla tecavüz etti

İlkokulda başladı, lisede devam etti! İstanbul'da 15 kişi, talihsiz kız çocuğuna şantajla tecavüz etti

Özel'in Arapça tabela çıkışına Şahan Gökbakar'dan tepki: Bu ülkeye yapılmış en büyük haksızlık

Özel'in Arapça tabela çıkışına Şahan Gökbakar'dan tepki: Bu ülkeye yapılmış en büyük haksızlık

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title