Haberler

Gaziantep'ten Kısa Kısa

Milli Egemenlik Bulvarının Cumhuriyet Mahallesi bağlantısı tamamlanacak.

Milli Egemenlik Bulvarının Cumhuriyet Mahallesi bağlantısı tamamlanacak.

Gaziantep Büyükşehir Belediyesinden yapılan yazılı açıklamada, "yıllardır çözümlenmeyen yol ve arsaların kamulaştırılmasının tamamlanarak vatandaşların hizmetine açılmaya devam edildiği" kaydedildi.

Milli Eğitim Müdürlüğü ve Köy Hizmetleri arsalarından sonra Milli Savunma Bakanlığı'na bağlı jandarma lojmanlarının bulunduğu alandaki arsa sıkıntısının giderildiği belirtilen açıklamada, Gaziantep Büyükşehir Belediye Başkanı Fatma Şahin'in girişimleriyle Milli Savunma Bakanı İsmet Yılmaz ile yapılan görüşmeler neticesinde, askeri alanın içinden iki kilometrelik yol açılacağı aktarıldı.

Milli Egemenlik Bulvarı'nın devamı olan yolun askeri alan içinden geçerek Beyazlar Mahallesi ile Cumhuriyet Mahallesi arasındaki bağlantıyı sağlayacağı belirtilen açıklamada, "Yaklaşık 50 yıldır kamulaştırılmayan sorunu Şahin'in Ankara temasları neticesinde çözülmesi bölge halkını sevindirdi. İlk etapta 35 metre genişliğinde ve çift şeritli olan yol Hoşgör, Cumhuriyet ve Binevler Mahallesine kadar olacak" denildi.

İlk etapta 21 evin, ikinci etap bölümünde ise 33 evin kamulaştırmasının yapılacağına dikkat çekilen açıklamada, yolun yapımının bir yıl içinde tamamlanmasının hedeflendiği kaydedildi.

- Gaziantep çiçeklerle güzelleşiyor

Gaziantep Büyükşehir Belediyesi Park Bahçe ve Yeşil Alanlar Daire Başkanlığı, kent merkezi, giriş ve çıkışlar ile refüjleri çiçeklerle süsledi.

Yol, kaldırım, köprülü kavşak, yeşil alan çalışmalarını sürdüren büyükşehir belediyesi, iki buçuk milyon mevsimlik çiçek ve bir milyon kışlık soğanlı bitki olmak üzere 3,5 milyon çiçeğin dikimini yaptı.

Havaların ısınmasıyla açmaya başlayan çiçekler güzel görüntüler oluşturdu.

Öte yandan yaklaşık 20 dönüm alanda bine yakın tür ve yüz binlerce kök bitkinin bulunduğu Botanik Bahçesi de havaların ısınmasıyla açan rengarenk çiçekle ziyaretçilerini ağırlamaya başladı.

- GASMEK kursiyerleri baklava yapımını öğreniyor

Gaziantep Büyükşehir Belediyesi Sanat ve Meslek Eğitim Kursları (GASMEK) öğrencileri baklava yapımı için mutfağa girdi.

İşin ustalarından olan Mehmet Güllüoğlu'ndan baklava yapımını sırlarını öğrenen kursiyerler, öğrendiklerini pratiğe döktü.

Kursiyerlere, 70 yaşında olduğunu ve 60 yıldır baklavayla içiçe olduğunu aktaran Güllüoğlu, bu işin mutfağında yetiştiğini söyledi.

Etkinliğin ardından Güllüoğlu, yaptığı baklavaları personellere ikram etti.

- Koçer, Vali Yerlikaya'yı ziyaret etti

AK Parti Genel Merkez Ekonomi İşleri Başkan Yardımcısı ve AK Parti Gaziantep Milletvekili Nejat Koçer, Vali Ali Yerlikaya'yı ziyaret etti.

Valilik makamında gerçekleşen ziyarette, Koçer, Vali Yerlikaya ile bir süre sohbet ederek, Gaziantep'te yürütülen hizmet ve yatırımlara ilişkin görüş alışverişinde bulundu.

Vali Yerlikaya'da ziyaretten duyduğu memnuniyeti dile getirerek teşekkür etti.

Kaynak: AA / Yerel

Milli Eğitim Müdürlüğü Cumhuriyet Mahallesi Mehmet Güllüoğlu Yerel Haberler

İstanbul'da suya yüzde 36 ile 53 oranında zam

İstanbul'da suya yüzde 36 ile 53 oranında zam

TBMM Başkanvekili Sırrı Süreyya Önder'den gülümseten sözler: Ben bir cevap vereceğim internete düşeceğiz

TBMM Başkanvekili Sırrı Süreyya Önder'den gülümseten sözler: Ben bir cevap vereceğim internete düşeceğiz

Erdoğan'ın uykularını kaçıracak anket! Bugün seçim olsa AK Parti 2. oluyor

Erdoğan'ın uykularını kaçıracak anket! Bugün seçim olsa AK Parti 2. oluyor

Balıkesir'de üniversiteli motokuryeyi bıçaklayarak öldüren katilin 6 ayrı suç kaydı çıktı

Balıkesir'de üniversiteli motokuryeyi bıçaklayarak öldüren katilin 6 ayrı suç kaydı çıktı

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title