Haberler

Gaziantep'te 50 Bin Konuttan Dar Gelirliler Yararlanacak

Gaziantep'te 50 bin konuttan dar gelirliler yararlanacak GAZİANTEP Büyükşehir Belediye Başkanı Fatma Şahin, kentte yapacakları 50 bin konut alanın Suriyeliler için yapıldığı iddialarının doğru olmadığını, tüm konutlardan dar ve orta gelirli vatandaşların yararlanacağını söyledi.

Gaziantep'te 50 bin konuttan dar gelirliler yararlanacak

GAZİANTEP Büyükşehir Belediye Başkanı Fatma Şahin, kentte yapacakları 50 bin konut alanın Suriyeliler için yapıldığı iddialarının doğru olmadığını, tüm konutlardan dar ve orta gelirli vatandaşların yararlanacağını söyledi.

Fatma Şahin, Büyükşehir Belediyesi Meclis Salonu'nda AK Parti Gaziantep Milletvekilleri İbrahim Halil Mazıcıoğlu ve Mehmet Sarı ile birlikte basın toplantısı düzenledi.

Konut sıkıntısı çekilen kentte Büyükşehir Belediyesi olarak sıkıntıya çözüm üretmek durumunda olduklarını belirten Şahin, "Göreve geldikten sonra konut alanlarında sıkıntı çekilen Yamaçtepe ve Gazikent'in devamındaki alanları imara açtık. Gaziantep'te bir imar master planı hazırladık ve nerelerde konut alanları var bunu belirledik. Maliye Bakanımızın destekleriyle 5,5 milyon metrekare bir alan belirledik ve hemen konut yapma işine başladık. Geçen hafta da ilk etabının temelini attık" dedi.

Organize Sanayi Bölgesi'nde çalışan 130 bin kişinin şehrin bir ucundan diğer ucuna taşınmasını bir anlamda önlemek için bu bölgeye yakın yerde uydu kent yapılacağını ifade eden Şahin, "Biz bu konutları kendi vatandaşımız, kendi hemşerilerimiz için yapıyoruz. Bu projeden rahatsız olanlar sosyal medya üzerinden ciddi bir spekülasyon yaptı. Konutların Suriyeliler için yapıldığı iddiaları tamamen yalandır, yanlış ve asılsızdır. Bunun tamamen kendi vatandaşlarımız adına yapıldığını ifade ediyoruz. Bunun spekülasyon yapılmasını bu kente verilecek en büyük hata olduğunu düşünüyorum. Kesinlikle konut alanı bizim hemşerilerimiz için yapılacak bir projedir" diye konuştu.

AK Parti Gaziantep Milletvekili İbrahim Halil Mazıcıoğlu ise kentte yaşanan elektrik aboneliği sıkıntısını da EPDK ile yaptıkları görüşmeler ile sonlandırdıklarını; ruhsatı bulunan ancak iskanı tamamlanmadığı için daha önce yapılmayan tüm aboneliklerin artık yapılacağını ve bundan 20 bin hanenin yararlanabileceğini kaydetti.

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Halil Mazıcıoğlu Fatma Şahin Gaziantep Ak Parti Politika Güncel Haberler

Diyanet İşleri Başkanı Erbaş'ın cevapsız bıraktığı soru: Koruma sayınız arttı mı?

Diyanet İşleri Başkanı Erbaş'ın cevapsız bıraktığı soru: Koruma sayınız arttı mı?

Karar Resmi Gazete'de! 7 bin yabancı hastaya ücretsiz sağlık hizmeti verilecek

Karar Resmi Gazete'de! 7 bin yabancı hastaya ücretsiz sağlık hizmeti verilecek

DP'li Cemal Enginyurt'tan okul müdürünün cenazesinde konuşan müftüye sert tepki: Her şey oldunuz, bir Türk olamadınız

DP'li Cemal Enginyurt'tan okul müdürünün cenazesinde konuşan müftüye sert tepki: Her şey oldunuz, bir Türk olamadınız

Bakmadan Geçme

Resmi Gazete bugün (12 Mayıs) kararları neler? Resmi Gazete atama kararları 2024! Gönül Dağı Reyhan kimdir? İpek Uzkalan kaç yaşında, nereli? Gönül Dağı Reyhan karakteri gerçekte kim? İnstagram çöktü mü? İnstagram neden açılmıyor? 11 Mayıs İnstagram'da sorun mu var, neden yüklenmiyor? Kimler Geldi Kimler Geçti 2. sezon olacak mı? Kimler Geldi Kimler Geçti dizisinin 2. sezonu var mı, ne zaman yayınlanacak? 14 Mayıs anneler günü mü? 14 Mayıs Salı anneler günü mü, özel gün mü? Anneler günü ne zaman 2024? Davaro filmi nerede çekildi? Davaro filmi hangi semtte, şehirde çekilmiştir? Sinan Ateş neden öldürüldü? Sinan Ateş ölüm sebebi ne, neden öldü? Sinan Ateş niye, kim tarafından öldürüldü? Kemal Sunal kaç filmde oynadı? Kemal Sunal kaç filmde yer almıştır? Pazartesi okul var mı? 13 Mayıs Pazartesi günü okul tatil mi, tatil edildi mi? Pazartesi günü resmi tatil var mı? Ali Koç aday olacak mı? Fenerbahçe Başkanı Ali Koç tekrar aday olacak mı, adaylığa başvuracak mı? Memur ve emekli zam oranı ne kadar? Memur ve emekli ne kadar zam alacak? Memur ve emeklinin temmuz zammı belli oldu! Bursaspor - Fenerbahçe Beko Basket maçı hangi kanalda, saat kaçta? Bursaspor - Fenerbahçe Beko Basket maçı ne zaman? Granada - Real Madrid maçı hangi kanalda, saat kaçta? Granada - Real Madrid maçı nereden izlenir? Yarın hava nasıl olacak? Yarın yağmur yağacak mı, yağmur var mı? 11 Mayıs Cumartesi – Pazar hava durumu! Canik dağları nerede? Canik dağları hangi ilde, hangi şehirde?
Yeni Anayasa'ya ihtiyaç var mı? Anket yapıldı, çıkan sonuç Cumhurbaşkanı Erdoğan'ı memnun edecek

Yeni Anayasa'ya ihtiyaç var mı? Anket yapıldı, çıkan sonuç Cumhurbaşkanı Erdoğan'ı memnun edecek

500

Yorumlar (1)

murathan:

konuşmaktan ve konukoğlunun dediklerini yapmaktan başka bir işe yaramayan gaziantep büyükşehir ve ilçe belediyeleri seçimde gaziantepte sırf bu yüzden tokatı ağzınızın üstüne yediniz kendiniz ve atadığınız bürokratlar düzelmediği sürece daha çok tokat yersiniz bu halktan. şahsım olarak ak partiyi seviyorum ama sizlerde dolayı oy atmadım atmıyacağım

0
0
yanıtYanıtla
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title