Haberler

Gaziantep Ramazan'ın Ailesi, Adli Tıp'tan Gelecek Sonucu Bekliyor

Ramazan'ın ailesi, Adli Tıp'tan gelecek sonucu bekliyorGAZİANTEP'te, terör örgütü DEAŞ'ın kına gecesine yönelik düzenlediği saldırıda yaşamını yitiren 9 yaşındaki Ramazan'ın ailesi, Adli Tıp Kurumu'ndan gelecek sonucu bekliyor.

Ramazan'ın ailesi, Adli Tıp'tan gelecek sonucu bekliyor

GAZİANTEP'te, terör örgütü DEAŞ'ın kına gecesine yönelik düzenlediği saldırıda yaşamını yitiren 9 yaşındaki Ramazan'ın ailesi, Adli Tıp Kurumu'ndan gelecek sonucu bekliyor. Ramazan'ın dayısı Gazali Ayhan, kendilerine görüntü kayıtları gösterilen son cesedin Ramazan'a ait olabileceğini söyledi.

Gaziantep'te geçen 20 Ağustos günü Doğu illerinden göç edenlerin yoğunlukla yaşadığı Beybahçe Mahallesi'nde, Besna ve Nurettin Akdoğan çiftinin kına gecesine terör örgütü DEAŞ'ın canlı bomba saldırısında 5 çocuğundan 3'üncü kaybeden Emine Ayhan, Adli Tıp Kurumu'nun otopsi sonrasında kendisine gösterilen cesedin, oğlu 9 yaşındaki Ramazan'a ait olmadığını savundu. Emine Ayhan'ın, oğlu Ramazan'ın saçının, kendisine gösterilen cesetten daha kısa, el ve ayaklarında ise ameliyat izi bulunduğunu söyleyerek cesedi kabul etmedi. Ancak ceset Yeşilkent Mezarlığı'ndaki kimsesizlerin defnedildiği bölümde '25' numara ile toprağa verildi.

Bunun üzerine savcılık talimatıyla Adli Tıp Kurumu tarafından mezar açıldı ve yeniden DNA örnekleri alındı. Adli Tıp Kurumu'na gönderilen örneklerin, ikinci verilen raporda da cesedin yüzde '99.99' ihtimalle Ramazan'a ait olduğu belirtildi. Emine Ayhan ikinci rapora karşın yine cesetlerin karışmış olabileceğini söyledi.

Bu kez de Ankara'dan görevlendiren özel ekip, '25' numaralı mezarı tekrar açtı ve yeniden DNA örnekleri aldı. Adli Tıp Kurumu, baba Sıddık ve diğer kardeşlerle karşılaştırılarak incelenen örneklerin bir kez daha küçük Ramazan'a ait olduğunu belirledi. Alınan son numunelerin fotoğraf ve video kayıtları aileye gösterilerek teşhis edilmesi istendi. Aile de cesedin oğulları Ramazan'a ait olabileceğini söyledi, ancak ilk olarak gösterdikleri cesedin son gösterilen ceset olmadığı savundu.

ANNESİ: BİZ HAKLIYIZ

Anne Emine Ayhan, "Biz mezarlığa gittik. Dediler ki 'Tahlil alacağız.' Tahlil adılar. Önce baktım 'Bizim değil' dedik. Sonra tahlil alıp 3 gün sonra çıkacağını söylediler. Amcasına ayağını ve elini göstermişler, yüzünü göstermemişler. Bize daha önce gösterilen cesedin saçı uzundu, yaşı benim oğlumdan biraz daha büyüktü. Ankara'dan gelen savcı tahlil aldı. Biz haklıyız. Biz önceden 'Haklıyız dedik.' 'Yok illa sizin, illa sizin' dediler" diye konuştu.

DAYISI: BU CESETTE AMELİYAT İZLERİ VAR GİBİ

Ramazan'ın dayısı Gazali Ayhan ise, kendilerine son gösterilen görüntü kayıtlarındaki cesette ameliyat izleri bulunduğunu ve kıyafetlerin yeğeninin üzerindekiler ile örtüştüğünü anlattı. Gazali Ayhan, video kayıtlarındaki cesedin Ramazan'a ait olabileceğini ifade ederek gelecek son sonucu beklediklerini söyledi. Gazali Ayhan, şöyle konuştu:

"Patlamayı gördüm, hemen bir yaralıyı aldım, hastaneye götürdüm. Olayın sabahına tanıdıkları cesetleri belli olanları gömdük. Emine'nin 2 çocuğu, kardeşim Ayhan'ın 2 çocuğu tanınmaz haldeydi. Onları DNA için aldılar. Kardeşim ve Emine'nin çocuklarının diğer gün teşhis ettik. DNA sonuçları çıktı, gömdük o çocukları. Bize dediler 'Bir ceset daha var, büyük ihtimal bu ceset de sizindir.' Ben gittim baktım, 'Bu ceset bizim değildir, kız çocuğuna aittir. Savcı 'Hayır bu kız çocuğu değildir, bu erkektir' dedi. Bu defa annesi Emine ile gittik baktık. O da 'Bu çocuk bizim değildir' dedi. Yine DNA'yı aldılar, gönderdiler ve gelen sonucu göre 'Bu çocuk yüzde 99 sizin dediler', biz kabul etmedik. Biz yine kabul etmeyince bize raporu verdiler ve 'Emniyete başvurun' dediler. Emniyete raporu imzaladık verdik, o çocuğu gömdüler. Sonra bize bir mezar daha açacaklarını söylediler, açtılar. Gittik, baktık bizim çocuğa benziyordu. Video gösterdiler. Üzerinde mavi elbise vardı çocuğun. Doğduğunda 6 parmaklı doğdu çocuk, ameliyat olmuştu. Bu cesette ameliyat izleri var gibi. Şimdi otopsi sonucunu bekliyoruz."

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Adli Tıp Kurumu Yeşilkent Gaziantep Politika Güncel Haberler

Diyanet İşleri Başkanı Erbaş'ın cevapsız bıraktığı soru: Koruma sayınız arttı mı?

Diyanet İşleri Başkanı Erbaş'ın cevapsız bıraktığı soru: Koruma sayınız arttı mı?

Karar Resmi Gazete'de! 7 bin yabancı hastaya ücretsiz sağlık hizmeti verilecek

Karar Resmi Gazete'de! 7 bin yabancı hastaya ücretsiz sağlık hizmeti verilecek

DP'li Cemal Enginyurt'tan okul müdürünün cenazesinde konuşan müftüye sert tepki: Her şey oldunuz, bir Türk olamadınız

DP'li Cemal Enginyurt'tan okul müdürünün cenazesinde konuşan müftüye sert tepki: Her şey oldunuz, bir Türk olamadınız

Bakmadan Geçme

Resmi Gazete bugün (12 Mayıs) kararları neler? Resmi Gazete atama kararları 2024! Gönül Dağı Reyhan kimdir? İpek Uzkalan kaç yaşında, nereli? Gönül Dağı Reyhan karakteri gerçekte kim? İnstagram çöktü mü? İnstagram neden açılmıyor? 11 Mayıs İnstagram'da sorun mu var, neden yüklenmiyor? Kimler Geldi Kimler Geçti 2. sezon olacak mı? Kimler Geldi Kimler Geçti dizisinin 2. sezonu var mı, ne zaman yayınlanacak? 14 Mayıs anneler günü mü? 14 Mayıs Salı anneler günü mü, özel gün mü? Anneler günü ne zaman 2024? Davaro filmi nerede çekildi? Davaro filmi hangi semtte, şehirde çekilmiştir? Sinan Ateş neden öldürüldü? Sinan Ateş ölüm sebebi ne, neden öldü? Sinan Ateş niye, kim tarafından öldürüldü? Kemal Sunal kaç filmde oynadı? Kemal Sunal kaç filmde yer almıştır? Pazartesi okul var mı? 13 Mayıs Pazartesi günü okul tatil mi, tatil edildi mi? Pazartesi günü resmi tatil var mı? Ali Koç aday olacak mı? Fenerbahçe Başkanı Ali Koç tekrar aday olacak mı, adaylığa başvuracak mı? Memur ve emekli zam oranı ne kadar? Memur ve emekli ne kadar zam alacak? Memur ve emeklinin temmuz zammı belli oldu! Bursaspor - Fenerbahçe Beko Basket maçı hangi kanalda, saat kaçta? Bursaspor - Fenerbahçe Beko Basket maçı ne zaman? Granada - Real Madrid maçı hangi kanalda, saat kaçta? Granada - Real Madrid maçı nereden izlenir? Yarın hava nasıl olacak? Yarın yağmur yağacak mı, yağmur var mı? 11 Mayıs Cumartesi – Pazar hava durumu! Canik dağları nerede? Canik dağları hangi ilde, hangi şehirde?
Yeni Anayasa'ya ihtiyaç var mı? Anket yapıldı, çıkan sonuç Cumhurbaşkanı Erdoğan'ı memnun edecek

Yeni Anayasa'ya ihtiyaç var mı? Anket yapıldı, çıkan sonuç Cumhurbaşkanı Erdoğan'ı memnun edecek

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title