Haberler

Gaün Öğretim Üyeleri, İspanya'ya Gitti

Gaziantep Üniversitesi (GAÜN) öğretim üyelerinden oluşan heyet, Avrupa Birliği'nce (AB) desteklenen "Avrupa Birliği'nde Ayakkabı Eğitim, Tasarım ve Üretim Sistemlerinin İncelenerek Türkiye'ye Adaptasyonu" projesi kapsamında, İspanya'ya gitti.

Gaziantep Üniversitesi (GAÜN) öğretim üyelerinden oluşan heyet, Avrupa Birliği'nce (AB) desteklenen "Avrupa Birliği'nde Ayakkabı Eğitim, Tasarım ve Üretim Sistemlerinin İncelenerek Türkiye'ye Adaptasyonu" projesi kapsamında, İspanya'ya gitti.

GAÜN Rektör Yardımcısı ve Naci Topçuoğlu Meslek Yüksekokulu (MYO) Müdürü Prof. Dr. Cahit Bağcı, Naci Topçuoğlu MYO Ayakkabı Tasarım ve Üretim programı öğretim elemanları, Zilan Grup ve Tasev temsilcilerinden oluşan ekip, İspanya'nın güneydoğusunda bulunan Valencia eyaletine bağlı ve ülkenin ayakkabı başkenti olarak bilinen Elda- Elche- Alicante şehirlerini ziyaret etti.

Ülkenin ayakkabı üretiminin yüzde 65'ini sağlayan şehri ve ünlü markaların şehirlerdeki inovasyon çalışmalarını yakından inceleme fırsatı bulan heyettekiler, 1971 yılında kurulmuş, bir teknoloji merkezi olan INESCOP ile şehirde bulunan Ayakkabı Mesleki Eğitim Merkezi, Ayakkabı Müzesi, Valencia Ayakkabıcılar Birliği Merkezi (AVECAL), Ayakkabı ve Yan Sanayi Moda Fuarı'nı da gezdi. - Gaziantep

Kaynak: AA / Yerel

Gaziantep Üniversitesi Avrupa Birliği Türkiye İspanya Yerel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title