Haberler

Galatasaraylı Işıl Alben: Women NBA'e Gidebilirim

Güncelleme:

Galatasaray ve A Milli Kadın Basketbol Takımı'nın tecrübeli oyuncusu Işıl Alben, yeni hedefinin Amerikan Kadınlar Basketbol Ligi'nde oynamak olduğunu söyledi.

Işıl Alben, Galatasaray'daki geleceği hakkında açıklamalar yaptı. Galatasaray Kadın Basketbol takımının başarılı ismi Işıl Alben, "Geçen sene WNBA'e gitmeye çok yakındım ama olmadı. Önümüzdeki yaz orayı tercih edebilirim" dedi.

Galatasaray formasıyla Avrupa Ligi şampiyonluğu yaşayan ve birçok başarıya imza atıp, 2014-2015'te Rusya'nın Dinamo Kursk takımında forma giyen Işıl Alben, şimdiki hedefinin WNBA olduğunu belirtti.

"MİLLİ DUYGULAR AĞIR BASIYOR"

Bu hedefine çok yakın olduğunu belirten Işıl, "Teklifler vardı. Özellikle geçtiğimiz yaz döneminde WNBA'e gitmeye çok yakındım, anlaşmak üzereydim. Ama orada milli duygular biraz daha ağır basıyor, ikisi aynı anda olmuyor. Belki önümüzdeki yaz orayı tercih edip artık burayı da genç arkadaşlarımıza emanet edebilirim." dedi.

Sarı-kırmızılı taraftarların büyük sevgisini kazanan Işıl Alben, kendisinin çocukluğundan beri Galatasaray taraftarı olduğunu vurgulayarak, "Galatasaray ile aramızda çok özel bir bağ var. Bununla ilgili ne söylenir aslında çok bilmiyorum, çok özel bir sevgi ve bağ. Bunun için çok teşekkür ederim. Ben de onların sevgi ve ilgisine layık olmak için her zaman yaptıklarıma özen gösteriyorum." ifadelerini kullandı.

"OLİMPİYAT HEYECAN VERİCİ BİR HEDEF"

2016 FIBA Kadınlar Olimpiyat Elemeleri'nde mücadele edecek A Milli Kadın Basketbol Takımı'nın aday kadrosunda bulunan tecrübeli basketbolcu, daha önce mücadele ettikleri oyunlarda bir kez daha yer alma olasılığının heyecan verici olduğunu dile getirdi.

2012 Londra Olimpiyat Oyunları'nda mücadele ettiklerini hatırlatan Işıl, "Olimpiyatı daha önce yaşamış olsak da her sporcu için çok heyecan verici ve önemli bir hedef. Biz de 2012'de katıldığımız olimpiyatlarda biraz tecrübesizdik, bununda sıkıntısını yaşadık. Şimdi aramızda benimle beraber tecrübeli arkadaşlarımız var. Daha bilinçli gidiyoruz diyebiliriz bu sefer. İnşallah elemelerden çıkıp olimpiyatlarda bir öncekinden başarımızdan daha büyük bir başarı yapabiliriz." diye konuştu.

"BÜTÜN KUPALARI GALATASARAY İLE KAZANDIM"

İyi bir teknik ekibe sahip olduklarını belirten Işıl Alben, şunları söyledi:

"Ekrem hocayla çalışan her sporcu bir şans elde ediyor, Aziz hoca da aynı şekilde. Çok kuvvetli bir teknik heyetimiz var. Biz de oyuncular olarak daha önceki tecrübelerimizle beraber güçlü bir kadroya sahibiz. İnşallah sakatlık olmadan istediklerimizi yansıtabileceğimiz bir kamp dönemi olur. Kadın basketbolunda bir yükseliş söz konusu. Hem başarı olarak hem taraftar başarısı olarak… Biz sahadaki başarıyı yükseltmek ve belli bir istikrar sağlamak için gerçekten çok çalışıyoruz. Umuyorum ki Türk halkı da aynı ilgi ve alakayla bize destek vermeye devam edecek."

Kişisel olarak olimpiyat oyunlarına çok önem verdiğini vurgulayan tecrübeli oyuncu, "Kulüpler bazında çok şükür kazanılacak bütün kupaları Galatasaray'la beraber kazanmıştım. Şimdi bir olimpiyat madalyası beni çok çok mutlu eder. En üst hedef." diye konuştu.

(Kaynak: Sporcope)

Kaynak: Haberler.com / Spor

Galatasaray Işıl Alben Rusya Spor Haberler

Bakmadan Geçme

Fundagül Demirkol kimdir? Türkiye İşçi Partisi Kırşehir Boztepe Belediye Başkan adayı Fundagül Demirkol kimdir? Yalçın Ertaş kimdir? AK Parti Konya- Ilgın Belediye Başkan adayı Yalçın Ertaş kaç yaşında, nereli? Mehmet Badem kimdir? AK Parti Konya- Kadınhanı Belediye Başkan adayı Mehmet Badem kaç yaşında, nereli? Mehmet Yaka kimdir? AK Parti Konya- Karapınar Belediye Başkan adayı Mehmet Yaka kaç yaşında, nereli? Hasan Kılca kimdir? AK Parti Konya- Karatay Belediye Başkan adayı Hasan Kılca kaç yaşında, nereli? Murat Ünver kimdir? AK Parti Konya- Kulu Belediye Başkan adayı Murat Ünver kaç yaşında, nereli? Nafiz Solak kimdir? AK Parti Konya- Sarayönü Belediye Başkan adayı Nafiz Solak kaç yaşında, nereli? Mustafa Kavuş kimdir? AK Parti Konya- Meram Belediye Başkan adayı Mustafa Kavuş kaç yaşında, nereli? Kasım Çelebi kimdir? Zafer Partisi Erzurum Yakutiye Belediye Başkan Adayı Kasım Çelebi kaç yaşında, nereli? Ahmet Pekyatırmacı kimdir? AK Parti Konya- Selçuklu Belediye Başkan adayı Ahmet Pekyatırmacı kaç yaşında, nereli? Mehmet Tutal kimdir? AK Parti Konya- Seydişehir Belediye Başkan adayı Mehmet Tutal kaç yaşında, nereli? Osman Arı kimdir? AK Parti Konya- Taşkent Belediye Başkan adayı Osman Arı kaç yaşında, nereli? Hasan Koçer kimdir? AK Parti Konya- Yalıhüyük Belediye Başkan adayı Hasan Koçer kaç yaşında, nereli? Ali Konak kimdir? AK Parti Konya- Yunak Belediye Başkan adayı Ali Konak kaç yaşında, nereli? Serdar Köksal kimdir? Zafer Partisi Erzurum Tortum Belediye Başkan Adayı Serdar Köksal kaç yaşında, nereli?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title