Haberler

Rus Pilotu Öldürdüğü İddia Edilen Alparslan Çelik Tahliye Edildi

Güncelleme:

Suriye'de düşürülen Rus uçağının pilotunun öldürülmesi olayından dolayı hakkında yeniden soruşturma başlatılan Alparslan Çelik, yurt dışı çıkış yasağı konularak tahliye edildi.

Suriye'de düşürülen Rus uçağının pilotunun öldürülmesi olayından dolayı hakkında verilen takipsizlik kararı kaldırılıp yeniden soruşturma başlatılan Alparslan Çelik'in de aralarında bulunduğu 7 tutuklu sanık yurtdışı çıkış yasağı konulup tahliye edildi. Çelik ve arkadaşları bugün harp silahı bulundurdukları gerekçesiyle hakim karşısına çıkmıştı. Davaya ilişkin yayın yasağı getirilmişti.

İzmir'in Karabağlar İlçesinde geçen 31 Mart'ta, polise yapılan ihbarda, bir lokantada silahlı kişiler olduğu belirtildi. İhbar üzerlerine belirtilen yere giden ekipler, Rus uçağının pilotunu öldürdüğü iddia edilen Alparslan Çelik ile yanında bulunan 16 kişiyi gözaltına aldı. Toplam 17 şüphelinin üzerlerinde, otomobillerde ve evlerinde yapılan aramada 5 makineli tüfek, 4 tabanca ve 2 telsiz ele geçirildi. '6136 sayılı Ateşli Silahlar Kanununa Muhalefet' ve 'Harp silahı bulundurmak' suçlamasıyla tutuklanmaları talebiyle İzmir 3'üncü Sulh Ceza Hakimliği'ne sevk edilen zanlılardan Alparslan Çelik, İsmail Demir, Mustafa Develi, Asil Tırnova, Fatih Arnas, Bayram Karaarslan ve Murat Gezer tutuklanırken, 2 kişi denetimli serbestlik yasasından yararlandırılıp salıverildi, 8 kişi de tutuksuz yargılanmak üzere serbest bırakıldı.

HAKİM KABUL ETTİ

Alpaslan Çelik'in de aralarında yer aldığı 7'si tutuklu 17 kişi hakkında, hazırlanan iddianamade sanıklar hakkında 3 aydan 9 yıla kadar hapis cezası istendi. İzmir 27'nci Asliye Ceza Mahkemesi'ndeki davaya bugün başlandı. Duruşma için sıkı güvenlik önlemleri alandı. Çelik ve diğer sanıklar duruşma salonuna çelik yelek ile getirildi. İfadelere geçilmeden önce sanıkların avukatı Taşkın Kangal, milli güvenlik açısından, duruşmada verilecek ifadelerin basında yer almamasını talep etti. Hakim de talebi yerinde gördü. Bu durumda hakim kararıyla, duruşmada verilen ifadeler basında yer alamayacak. Duruşma açık yapıldı.

HEPSİ TAHLİYE EDİLDİ

Alparslan Çelik'in de aralarında bulunduğu 7'si tutuklu 17 sanıklı davada ara karar verildi. Hakim, Alpaslan Çelik'in de aralarında bulunduğu 7 tutuklu sanığı yurtdışı çıkış yasağı koyup tahliye etti.

TAKİPSİZLİK KALDIRILMIŞTI

Türk hava sahasını ihlal ettiği için düşürülen Rus savaş uçağının pilotunu, paraşütle atladıktan sonra Suriye topraklarında öldürdüğü iddia edilen Alpaslan Çelik hakkında bu suçtan verilen takipsizlik kararı da bir süre önce kaldırıldı. Olayı soruşturan Terör ve Örgütlü Suçlar Bürosu Cumhuriyet Savcısı Berkant Karakaya, yeni iddia ve delillerin oluştuğunu belirtip, daha önce verdiği takipsizlik kararını kaldırdı ve yeniden soruşturma başlattı. Yeni deliller arasında, Alparslan Çelik'in ateş etme görüntülerinin yer aldığı iddia edildi.

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Suriye Dha Güncel Haberler

Diyanet İşleri Başkanı Erbaş'ın cevapsız bıraktığı soru: Koruma sayınız arttı mı?

Diyanet İşleri Başkanı Erbaş'ın cevapsız bıraktığı soru: Koruma sayınız arttı mı?

Karar Resmi Gazete'de! 7 bin yabancı hastaya ücretsiz sağlık hizmeti verilecek

Karar Resmi Gazete'de! 7 bin yabancı hastaya ücretsiz sağlık hizmeti verilecek

Yeni Anayasa'ya ihtiyaç var mı? Anket yapıldı, çıkan sonuç Cumhurbaşkanı Erdoğan'ı memnun edecek

Yeni Anayasa'ya ihtiyaç var mı? Anket yapıldı, çıkan sonuç Cumhurbaşkanı Erdoğan'ı memnun edecek

Bakmadan Geçme

Memur ve emekli zam oranı ne kadar? Memur ve emekli ne kadar zam alacak? Memur ve emeklinin temmuz zammı belli oldu! Bursaspor - Fenerbahçe Beko Basket maçı hangi kanalda, saat kaçta? Bursaspor - Fenerbahçe Beko Basket maçı ne zaman? Granada - Real Madrid maçı hangi kanalda, saat kaçta? Granada - Real Madrid maçı nereden izlenir? Yarın hava nasıl olacak? Yarın yağmur yağacak mı, yağmur var mı? 11 Mayıs Cumartesi – Pazar hava durumu! Canik dağları nerede? Canik dağları hangi ilde, hangi şehirde? Newcastle – Brighton maçı nereden, nasıl izlenir? Newcastle Brighton canlı yayın linki! Azerbaycan deprem mi oldu? Az önce nerede, kaç büyüklüğünde deprem oldu? 11 Mayıs Cumartesi depremler! KOCAELİSPOR – SAKARYASPOR CANLI: Kocaelispor – Sakaryaspor maçı nereden, nasıl izlenir? Kocaelispor Sakaryaspor canlı yayın linki! BOLUSPOR – ÇORUM FK CANLI: Boluspor – Çorum FK maçı nereden, nasıl izlenir? Boluspor Çorum FK canlı yayın linki! ŞANLIURFASPOR – MANİSA FK CANLI: Şanlıurfaspor – Manisa FK maçı nereden, nasıl izlenir? Şanlıurfaspor Manisa FK canlı yayın linki! TUZLASPOR – GENÇLERBİRLİĞİ CANLI: Tuzlaspor – Gençlerbirliği maçı nereden, nasıl izlenir? Tuzlaspor Gençlerbirliği canlı yayın linki! ADANASPOR – BANDIRMASPOR CANLI: Adanaspor – Bandırmaspor maçı nereden, nasıl izlenir? Adanaspor Bandırmaspor canlı yayın linki! 11 MAYIS BİM AKTÜEL ÜRÜNLER KATALOĞU! Bu hafta BİM'de neler var, hangi ürünler geldi? Dolar ne kadar, yükseldi mi? #128184 11 Mayıs Dolar ne kadar oldu, kaç TL? Bu akşam Survivor var mı? Bu akşam Survivor All Star yeni bölüm yayınlanacak mı? 11 Mayıs Cumartesi Survivor yeni bölüm!
Yer: Diyarbakır! Genelev patronunun beyzbol sopasıyla saldırdığı müşteri ölümle pençeleşiyor

Yer: Diyarbakır! Genelev patronunun beyzbol sopasıyla saldırdığı müşteri ölümle pençeleşiyor

500

Yorumlar (65)

Aslan:

Rusyadan özür dile israille anlaş. Bir Kürtlerle savaş. Ulan sizmi müslümanmısınız.

14
4
yanıtYanıtla
KRAL:

KARDEŞ BUNLAR MÜSLÜMAN DEĞİLLER SÜSLÜMANLAR. . .

yanıt7
yanıt4
Selam Olsun Gazzeye:

Selam olsun Kudüs e Gazzeye Filistine Selam olsun Gazzeleri analara. Selam olsun İsrael i dize getirenlere. Selam olsun Somaliye Kahireye Arakana Üsküp e Bosnaya Sudan a Eritreye Ganaya gİNEYE Mekke ve Medineye ve dahi cümle Osmanlı mülküne. Selam olsun stratejik derinlik neticesinde elde edilen İsarel ile tarihi anlaşma başarısı göstermek sureti ile İsrael i dize getiren Kutlu davamıza.

3
15
yanıtYanıtla
Ali:

Pardon israili dize getirdi derken filistin devletimi kuruldu haberimiz mi yok?İsrail diye bir devleti haritadanmı sildi akp?Salaksınız lan siz.

yanıt3
yanıt0
hayvan:

yiyorsa şimdi git türkmen dağına. . . . bu video çekildikten sonra neden kaçtın peki? yemedi değilmi? zaten orada kalan arkadaşların hepsi geberdiler merak etme. . .

8
10
yanıtYanıtla
hatay:

Hayvan ben TÜRKMEN dağındayım seni bekliyorum Hayvan biz gebermeyiz ALLAH ugruna şehit oluruz yiyorsa gel

yanıt1
yanıt3
adım kerim:

hakkat hayvansın tam adını bulmuşsun.

yanıt1
yanıt2
ovit:

sonu belli rusyanin dediyi olacak tayip yalvarmaya devam

13
3
yanıtYanıtla
Kürt:

Ne oldu lan dünya liderinize?

12
2
yanıtYanıtla
PUTİNDEN ÖZÜR DİLEDİ:

VE BEKLENEN OLDU ERDOĞAN PUTİNDEN ÖZÜR DİLEDİ. . ÖZÜR DİLEMEKLE DE KALMADI AFFEDİN DEMİŞ. . . ŞİMDİ AKP Lİ ZEVATA SESLENİYORUM KENDİNİZE SANAL BİR KAHRAMAN YARATMIŞSINIZ AMA ARTIK HAKİKATLERİ GÖRMENİZİ CENABI ALLAHTAN NİYAZ EDİYORUM_ -_-_

11
3
yanıtYanıtla
Tüm 65 yorumu okumak için tıklayın Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title