Haberler

Fiyatlar Aynı Gramajı Düştü

Birkaç ay önce yapılan ekmek zammından sonra ekmeğe yeni bir zam daha geldi.

Birkaç ay önce yapılan ekmek zammından sonra ekmeğe yeni bir zam daha geldi.

Son olarak Şubat ayında ekmeğe zam yapılmış ve 350 gram ekmeğin fiyatı 1,50 lira olarak belirlenmişti. 27 Mayıs'tan itibaren hayata geçirilen düzenlemeye göre, ekmek fiyatı 1,50 lira olarak sabit tutulurken, ekmek gramajı 50 gram aşağı çekilerek 300 grama düşürüldü. Akçakoca Esnaf ve Sanatkarlar Odası ve Düzce Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği tarafından belirlenen yeni fiyat tarifesine göre; 70 gr. Susamlı simit 0,75 kr., 75 gr. Kaba simit 0,75 kr., 70 gr. Poğaça 0,75 kr., 1 kg. tost ekmeği 4,00 lira olarak belirlendi.

Ramazan ayı pide fiyatları da belirlendi. Yeni tarifeye göre; 300 gr. Susamlı ve yumurtalı Ramazan pidesi 2,00 lira, 625 gr. Susamlı ve yumurtalı Ramazan pidesi 4,00 lira azami olarak belirlendi.

Akçakoca Ticaret ve Sanayi Odası Meclisi'nin 26 Mayıs'ta yaptığı talep değerlendirme toplantısından çıkan karara göre ise; 300 gr. Ekmek 1,50 lira, 350 gr. Susamlı Ramazan pidesi 2,00 lira olarak belirlendi.

Akçakoca ESO Başkanı Nedim İşgören, "Odamız üyesi fırıncı esnaflarımızdan bize zam talebi geldi. Biz zam taleplerini Düzce Fırıncılar Odası ve DESOB yönetimine ilettik. DESOB'ta ilgili komisyon ekmeğe zam yapılmaması yönünde karar aldı. Bu duruma göre ekmek fiyatlarında ya da gramajında yapılan değişiklik bizden kaynaklanmamaktadır" dedi.

Diğer taraftan ATSO Başkanı Mehmet Nazım Pazvant ise, zam kararının Şubat ayında alınmış olduğunu, fakat daha sonra esnaflarla yapılan görüşmeler üzerine vatandaşların bir süre daha zamdan etkilenmemeleri için, zammın Ramazan ayına girerken uygulanacağına dair şifahi kararların alındığını söyledi.

Başkan Pazvant Şubat ayında alınan kararın vatandaşı bir süre daha rahatlatması için, ekmek gramajına geçici olarak 50 gr. İlave edildiğini ve 26 Mayıs'ta alınan kararla da, sözleşilen eski gramaja yeniden dönüldüğünü sözlerine ekledi. - DÜZCE

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Akçakoca Düzce Ekonomi Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title