Haberler

Fetö'nün Darbe Girişimine Tepkiler

Kocaeli'de, Fetullahçı Terör Örgütü'nün (FETÖ) darbe girişiminin ardından Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın çağrısıyla sokaklara dökülen vatandaşların demokrasi nöbeti devam ediyor.

Kocaeli'de, Fetullahçı Terör Örgütü'nün (FETÖ) darbe girişiminin ardından Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın çağrısıyla sokaklara dökülen vatandaşların demokrasi nöbeti devam ediyor.

İzmit'teki Perşembe Pazarı alanında ellerinde Türk bayraklarıyla toplanan çok sayıda vatandaş, FETÖ'nün darbe girişiminin 14. gününde demokrasi nöbetini sürdürüyor.

FETÖ'nün darbe girişiminin protesto edildiği program, İstiklal Marşı'nın okunması, şehitler için Kur'an-ı Kerim tilaveti ve dua edilmesiyle başladı. Daha sonra Kocaeli Valisi Hasan Basri Güzeloğlu, Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkanı İbrahim Karaosmanoğlu, Kocaeli Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Sadettin Hülagü, Gebze Teknik Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Haluk Görgün ve AK Parti Kocaeli İl Başkanı Şemsettin Ceyhan ile diğer protokol mensupları sahneye çıkarak vatandaşları selamladı.

Kocaeli Büyükşehir Belediyesine bağlı bando ekibinin seslendirdiği ilahilerle devam eden etkinlikte, tasavvuf müziği sanatçısı Emre Ermiş de konser verdi.

Açtıkları pankartlar ve attıkları sloganlarla darbe girişimine tepki gösteren vatandaşlara alanda çadır kuran sivil toplum kuruluşları da destek verdi. Etkinlikte, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın seslendirdiği şiirler ve darbe girişimi gecesi yaşananlar sinevizyonda gösterilirken, duygulu anlar yaşandı. Vatandaşlar, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'a ulaştırılması için oluşturulan anı defterine duygularını yazdı.

Kocaeli Büyükşehir Belediyesi, İzmit Belediyesi, Kartepe Belediyesi ve Türk Kızılayı ile hayır severler tarafından alanı dolduran vatandaşlara yiyecek ve içecek ikramında bulunuldu.

"İkinci emre kadar sokaklarda olacağız"

Demokrasi nöbetine katılan vatandaşlardan Fatih Torun, AA muhabirine yaptığı açıklamada, 15 Temmuz gecesi darbe girişimini haberlerden öğrendiğini, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın çağrısı ile tepki göstermek için komşularıyla birlikte meydana çıktığını söyledi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın ikinci bir emrine kadar sokaklarda olacaklarını dile getiren Torun, "O 'eve girin' demediği sürece biz eve girmeyeceğiz. Onu çok seviyoruz. Vatan haini Fetullah Gülen, kurumların içerisinde büyük bir taban yakalamış. İnşallah Cumhurbaşkanımızın dik duruşu ile kurumların içerisi temizlenecek. Hükumetimizden Allah razı olsun. Cumhurbaşkanımız olduğu sürece hayırlı yerlere geleceğimize inanıyorum." diye konuştu.

Eşi ve çocuğu ile birlikte demokrasi nöbetine katılan Osman Bakar ise 15 Temmuz gecesinden beri nöbette olduğunu belirterek, "Gündüz işe gidiyoruz. Akşam iş dönüşü meydana geliyoruz." dedi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın "sokağa çıkın" çağrısını duyduğunda çocuğunu alıp meydana geldiğini aktaran Bakar, "Biz çocuğumla birlikte yüreğimizi koyduk ortaya, öyle çıktık dışarı. Polis arkadaşlarımızla o gece kol kola girdik. 'Siz varsanız biz de buradayız, biz sizin için varız' dedik. Sabaha kadar nöbet tuttuk. Tutmaya devam ediyoruz." İfadelerini kullandı.

Vatandaşlardan 65 yaşındaki Hatice Çakır da Allah'tan Türkiye'ye bir daha böyle bir durum göstermemesini dilediğini söyleyerek, "Ölene kadar Türkiye için savaşacağız. Elimizden sadece dua etmek gelir. Allah başımızdan Recep Tayyip Erdoğan'ı eksik etmesin." dedi.

Kaynak: AA / Güncel

İbrahim Karaosmanoğlu Recep Tayyip Erdoğan Politika Güncel Haberler

Diyanet İşleri Başkanı Erbaş'ın cevapsız bıraktığı soru: Koruma sayınız arttı mı?

Diyanet İşleri Başkanı Erbaş'ın cevapsız bıraktığı soru: Koruma sayınız arttı mı?

Karar Resmi Gazete'de! 7 bin yabancı hastaya ücretsiz sağlık hizmeti verilecek

Karar Resmi Gazete'de! 7 bin yabancı hastaya ücretsiz sağlık hizmeti verilecek

DP'li Cemal Enginyurt'tan okul müdürünün cenazesinde konuşan müftüye sert tepki: Her şey oldunuz, bir Türk olamadınız

DP'li Cemal Enginyurt'tan okul müdürünün cenazesinde konuşan müftüye sert tepki: Her şey oldunuz, bir Türk olamadınız

Bakmadan Geçme

Resmi Gazete bugün (12 Mayıs) kararları neler? Resmi Gazete atama kararları 2024! Gönül Dağı Reyhan kimdir? İpek Uzkalan kaç yaşında, nereli? Gönül Dağı Reyhan karakteri gerçekte kim? İnstagram çöktü mü? İnstagram neden açılmıyor? 11 Mayıs İnstagram'da sorun mu var, neden yüklenmiyor? Kimler Geldi Kimler Geçti 2. sezon olacak mı? Kimler Geldi Kimler Geçti dizisinin 2. sezonu var mı, ne zaman yayınlanacak? 14 Mayıs anneler günü mü? 14 Mayıs Salı anneler günü mü, özel gün mü? Anneler günü ne zaman 2024? Davaro filmi nerede çekildi? Davaro filmi hangi semtte, şehirde çekilmiştir? Sinan Ateş neden öldürüldü? Sinan Ateş ölüm sebebi ne, neden öldü? Sinan Ateş niye, kim tarafından öldürüldü? Kemal Sunal kaç filmde oynadı? Kemal Sunal kaç filmde yer almıştır? Pazartesi okul var mı? 13 Mayıs Pazartesi günü okul tatil mi, tatil edildi mi? Pazartesi günü resmi tatil var mı? Ali Koç aday olacak mı? Fenerbahçe Başkanı Ali Koç tekrar aday olacak mı, adaylığa başvuracak mı? Memur ve emekli zam oranı ne kadar? Memur ve emekli ne kadar zam alacak? Memur ve emeklinin temmuz zammı belli oldu! Bursaspor - Fenerbahçe Beko Basket maçı hangi kanalda, saat kaçta? Bursaspor - Fenerbahçe Beko Basket maçı ne zaman? Granada - Real Madrid maçı hangi kanalda, saat kaçta? Granada - Real Madrid maçı nereden izlenir? Yarın hava nasıl olacak? Yarın yağmur yağacak mı, yağmur var mı? 11 Mayıs Cumartesi – Pazar hava durumu! Canik dağları nerede? Canik dağları hangi ilde, hangi şehirde?
Yeni Anayasa'ya ihtiyaç var mı? Anket yapıldı, çıkan sonuç Cumhurbaşkanı Erdoğan'ı memnun edecek

Yeni Anayasa'ya ihtiyaç var mı? Anket yapıldı, çıkan sonuç Cumhurbaşkanı Erdoğan'ı memnun edecek

title