Haberler

Fetö'nün Darbe Girişimi - İstanbul Valisi Vasip Şahin

İstanbul Valisi Vasip Şahin, Çevik Kuvvet Şube Müdürlüğü'nün Üsküdar'daki yerleşkesi önünde Fetullahçı Terör Örgütü'nün (FETÖ) darbe girişimine direnen vatandaşlara ziyarette bulundu.

İstanbul Valisi Vasip Şahin, Çevik Kuvvet Şube Müdürlüğü'nün Üsküdar'daki yerleşkesi önünde Fetullahçı Terör Örgütü'nün (FETÖ) darbe girişimine direnen vatandaşlara ziyarette bulundu.

Vali Şahin'i Selamsız semtine gelişinde Üsküdar Kaymakamı Mustafa Güler, İlçe Emniyet Müdürü Gürkan Kaya'nın yanı sıra, Selamiali Mahallesi Muhtarı Zeki Hacıosmanoğlu, Mimar Sinan Mahallesi Muhtarı Atilla Selçuk Şener ve vatandaşlar karşıladı.

Vatandaşlarla bir kıraathanede oturup sohbet eden Şahin, mahalle sakinlerinin 15 Temmuz gecesi birer kahraman olduklarını belirterek, "Özellikle Çevik Kuvvetin etrafında kendinizi siper ettiniz. Hepinize çok teşekkür ediyorum. Bu topraklar üzerinde aynı kaderi paylaşıyoruz, dolayısıyla geleceğimizi birlikte kurmak, önümüze çıkabilecek tehditleri birlikte yok etmek ve bundan sonra bu tür kötü niyeti olan insanların en azından cesaretini kırmak noktasında birlikte hareket ediyoruz, ettik. Bunun en güzel örneklerinden birisini de siz verdiniz. Mahalle halkına çok teşekkür ediyorum. Bugün bu sebeple sizlerin arasındayım." şeklinde konuştu.

Selamiali Mahallesi Muhtarı Hacıosmanoğlu, AA muhabirine yaptığı konuşmada, darbe girişimi sırasında herkesin üzerine düşeni yaptığını ifade ederek, "Herkesten Allah razı olsun. Hz. Yusuf'u nasıl ki bir kuyuya atmışlardı da Allah onun oradan çıkmasına bir şekilde vesile oldu, Allah'ım bizi de düşmüş olduğumuz bir kuyudan çekti çıkardı. Bundan sonrası için de uyanık olmalıyız." dedi.

Mimar Sinan Mahallesi Muhtarı Şener ise durumu televizyondan öğrendikten sonra dışarı çıktıklarını ifade ederek, şunları anlattı:

"Mahalle sakinlerimiz beni aradılar, 'ne yapalım?' diye. O esnada Sayın Cumhurbaşkanımız halkı sokağa davet etmişti zaten. Biz de herkesi Çevik Kuvvetin önüne çağırdık. Daha sonra tanklar geldi. Emniyet daha önceden barikatları kurmuştu ama yaklaşık 10 tank başka bir yoldan geldi. Vatandaşlarla tanklara karşı koyduk, emniyet mensubu arkadaşlara destek olduk. Yaklaşık 1,5 saat bekledikten sonra geçiş olmadığını anlayınca çarşıya doğru yöneldiler. Daha sonra Selmani Pak Caddesi'nde sabaha kadar bekledik. İlerleyen saatlerde Çevik Kuvvetten arkadaşlar gelerek Başsavcının talimatıyla tanklardaki askerlerin hepsini gözaltına aldılar ama biz her ihtimale karşı tankların başında bekledik."

Mahalle sakinlerinden Özkan Oğuzatak da asker ve polis karşı karşıya geldiğinde kendilerinin ortada kaldığını ve mahalleli olarak verdikleri mücadele sayesinde bir çatışma yaşanmasının önüne geçtiklerini söyledi.

İstanbul Valisi Şahin, buradaki ziyaretinin ardından Çevik Kuvvet Şube Müdürlüğü'nün buradaki yerleşkesine geçti. Burada polislerle bir süre oturup, 15 Temmuz gecesi yaşananları dinleyen Şahin, yaptıkları çalışmalardan dolayı tüm personele teşekkür etti.

Daha sonra Kısıklı Caddesi üzerinde bulunan Kadın ve Demokrasi Derneği'ne (KADEM) Şahin'in ziyareti basına kapalı gerçekleşti.

Kaynak: AA / Güncel

Vasip Şahin İstanbul Üsküdar Politika Güncel Haberler

Diyanet İşleri Başkanı Erbaş'ın cevapsız bıraktığı soru: Koruma sayınız arttı mı?

Diyanet İşleri Başkanı Erbaş'ın cevapsız bıraktığı soru: Koruma sayınız arttı mı?

Karar Resmi Gazete'de! 7 bin yabancı hastaya ücretsiz sağlık hizmeti verilecek

Karar Resmi Gazete'de! 7 bin yabancı hastaya ücretsiz sağlık hizmeti verilecek

DP'li Cemal Enginyurt'tan okul müdürünün cenazesinde konuşan müftüye sert tepki: Her şey oldunuz, bir Türk olamadınız

DP'li Cemal Enginyurt'tan okul müdürünün cenazesinde konuşan müftüye sert tepki: Her şey oldunuz, bir Türk olamadınız

Bakmadan Geçme

Resmi Gazete bugün (12 Mayıs) kararları neler? Resmi Gazete atama kararları 2024! Gönül Dağı Reyhan kimdir? İpek Uzkalan kaç yaşında, nereli? Gönül Dağı Reyhan karakteri gerçekte kim? İnstagram çöktü mü? İnstagram neden açılmıyor? 11 Mayıs İnstagram'da sorun mu var, neden yüklenmiyor? Kimler Geldi Kimler Geçti 2. sezon olacak mı? Kimler Geldi Kimler Geçti dizisinin 2. sezonu var mı, ne zaman yayınlanacak? 14 Mayıs anneler günü mü? 14 Mayıs Salı anneler günü mü, özel gün mü? Anneler günü ne zaman 2024? Davaro filmi nerede çekildi? Davaro filmi hangi semtte, şehirde çekilmiştir? Sinan Ateş neden öldürüldü? Sinan Ateş ölüm sebebi ne, neden öldü? Sinan Ateş niye, kim tarafından öldürüldü? Kemal Sunal kaç filmde oynadı? Kemal Sunal kaç filmde yer almıştır? Pazartesi okul var mı? 13 Mayıs Pazartesi günü okul tatil mi, tatil edildi mi? Pazartesi günü resmi tatil var mı? Ali Koç aday olacak mı? Fenerbahçe Başkanı Ali Koç tekrar aday olacak mı, adaylığa başvuracak mı? Memur ve emekli zam oranı ne kadar? Memur ve emekli ne kadar zam alacak? Memur ve emeklinin temmuz zammı belli oldu! Bursaspor - Fenerbahçe Beko Basket maçı hangi kanalda, saat kaçta? Bursaspor - Fenerbahçe Beko Basket maçı ne zaman? Granada - Real Madrid maçı hangi kanalda, saat kaçta? Granada - Real Madrid maçı nereden izlenir? Yarın hava nasıl olacak? Yarın yağmur yağacak mı, yağmur var mı? 11 Mayıs Cumartesi – Pazar hava durumu! Canik dağları nerede? Canik dağları hangi ilde, hangi şehirde?
Yeni Anayasa'ya ihtiyaç var mı? Anket yapıldı, çıkan sonuç Cumhurbaşkanı Erdoğan'ı memnun edecek

Yeni Anayasa'ya ihtiyaç var mı? Anket yapıldı, çıkan sonuç Cumhurbaşkanı Erdoğan'ı memnun edecek

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title