Haberler

Fenerbahçe, Futbol Şubesini Dick Advocaat'a Bırakacak

Güncelleme:

Fenerbahçe, basketbolda Obradovic'e yaptığı gibi gelecek sezon futbol şubesini tamamen Dick Advocaat'a bırakma kararı aldı. Yönetim, Hollandalının teklife cevabını bekliyor.

Fenerbahçe, sözleşmesi sona erecek Dick Advocaat ve ekibine gelecek sezon için resmi teklifini sundu. Sarı-lacivertli ekip liderin 9 puan gerisindeyken ve önünde iki rakibi daha bulunurken böyle bir teklifin yapılması Fenerbahçe Kulübü'nde daha önce benzeri yaşanmamış bir tabloyu ortaya çıkardı. Geçmiş yıllarda şampiyon olan teknik adamlarla bile çeşitli sebeplerle devam etmeme kararı alan yönetim, ligdeki bu olumsuz tabloya rağmen Advocaat'ın çalışma şekli, tecrübesi ve icraatlarından memnun olduğu için yeni sözleşmeyi masaya koydu.

İYİ İŞ ÇIKARDI

Sezon başı Pereira'nın ardından göreve apar topar gelen Hollandalı teknik adam elindeki kadro ile genel anlamda iyi iş çıkardı. Yönetimin, Dick Advocaat ile ilgili olarak yeni sözleşme kararı almasındaki temel konunun sadece alınan sonuçlar ve oynanan futbol olmadığı, saha dışının da belirleyici rol oynadığı öğrenildi.

İŞTE O FAKTÖRLER

1) OTORİTE: Uzun süre sonra Samandıra'da gerçekten bir teknik adam otoritesi oluştu. Teknik Direktör Dick Advocaat'ı eleştiren de kariyerine ve teknik adamın kararlarına saygı duyuyor. Bu sayede yönetim idari ve ekonomik konulara daha rahat yoğunlaşabiliyor.

2) İLİŞKİLER: Bu otoriter tavrına rağmen takım, profesyoneller ve yönetimle iyi ve dengeli ilişkilere sahip. Nerede nasıl davranacağını tecrübesiyle biliyor.

3) SAHA İÇİ: Son Adanaspor ve Kayserispor maçlarında eleştirilse de genel anlamda saha içinde tecrübesiyle fark yaratıyor. Özellikle büyük maçlardaki taktiksel hamleleri ve kazanılan maçlar yönetimin takdirini topluyor.

4) ALTYAPI: Dünya futboluna birçok önemli yıldız kazandıran Dick Advocaat'ın bu tecrübesinden altyapıda da faydalanma yoluna gidilecek. Kendisi ve ekibinin görüşleri yeni kurulacak olan "3 Temmuz Akademisi" için de belirleyici olacak.

5) UYUM SÜRECİ: Diğer birçok yabancı teknik adama göre kısa sürede ülkeye, takıma ve lige uyum sağlayan Hollandalı'nın yeni sezonda kendi takımı ve sistemiyle çok daha başarılı olması öngörülüyor.

6) TARZI: Hollandalı teknik adam için kulüp ve yönetim içinde kullanılan "Hoca gibi hoca" ifadesi de aslında birçok şeyi açıklıyor. Gençlere önem veren, tecrübeli, taktik bilgisi üst seviyede, açık sözlü ve iyi iletişimi olan Advocaat, bu kısa sürede yönetimi fazlasıyla etkiledi.

7) İSTİKRAR VE EKONOMİ: Devam edilmek istenmesinin bir başka sebebi de istikrar ve finansal durum. Geçen sezon Pereira'ya bu şansı tanıyan kulüp Monaco maçlarındaki hayal kırıklığı sonrası Portekizli'nin doğru isim olmadığı kararına vardı. Transfer kısıtlaması ve mevcut finansal durumda takımı Advocaat gibi tecrübeli bir isme emanet edilmesini gerektiği fikri hakim. Ayrıca aynı ekibin istikrarlı şekilde ve kendi kuracağı takımla başarıyı getireceği de düşünülüyor.

PUAN KAYBINA RAĞMEN KARAR DEĞİŞMEDİ

Advocaat ile ilgili yönetimin aldığı kararın sadece saha içine bağlı olmadığını gösteren en önemli gelişme ise görüşmenin yapıldığı tarihti. Hollandalı teknik adamla sarı lacivertli yönetim Adanaspor ile 2-2 berabere kalınan maçtan sonra masaya oturdu. Kendi evinde sürpriz iki puan kaybeden sarı lacivertlilerde alınan bu sonuç yönetimin Hollandalı için kararını değiştirmedi.

KALACAK MI?

Hollandalı teknik adam göreve gelirken kontrat süresinin önemli olmadığını ifade etmiş ve "Ben Fenerbahçe'ye katkı sağlamak için geldim" demişti. İlk teklifi ailesinin istememesi sebebiyle kabul etmeyen, ikinci teklifte sarı-lacivertlilerin ısrarı üzerine göreve gelen Hollandalı, yeni teklif içinse son kararı ailesi ile birlikte verecek.

Eşi, çocukları ve torunu Hollanda'da bulunan deneyimli teknik adam bu nedenle milli takım aralarında ya da kısa süreli tatillerde ülkesine gidiyor. Advocaat ailesinin kararı büyük ölçüde yeni sözleşme için belirleyici olacak.

OBRADOVİC MODELİ

Yönetim basketbolda yakalanan başarılı sistemi futbola da uygulamak istiyor. Basketbolda 2013 yılından beri Zeljko Obradovic önderliğinde bir sistem kuran sarı-lacivertliler, futbol branşında da aynı düzeni amaçlıyor.

Advocaat'ın da 37 yıllık antrenörlük kariyeri, ikili ilişkilerdeki başarısı, profesyonel yapısı, takım üzerindeki pozitif etkisi ve güçlü teknik kadrosu bu hedefe oldukça uyuyor. Başta Başkan Aziz Yıldırım olmak üzere, yönetim kurulu üyelerinin de karakteri ve kişiliğiyle takdirini toplayan Hollandalı çalıştırıcının sezon başından itibaren takımı devralmasının işe yarayacağı düşünülüyor. Advocaat ve ekibinin, sezon başı kampıyla daha başarılı bir görüntü çizeceği kaydediliyor.

(Fanatik)

Kaynak: Haberler.com / Spor

Zeljko Obradovic Dick Advocaat Samandıra Spor Haberler

Diyanet İşleri Başkanı Erbaş'ın cevapsız bıraktığı soru: Koruma sayınız arttı mı?

Diyanet İşleri Başkanı Erbaş'ın cevapsız bıraktığı soru: Koruma sayınız arttı mı?

Karar Resmi Gazete'de! 7 bin yabancı hastaya ücretsiz sağlık hizmeti verilecek

Karar Resmi Gazete'de! 7 bin yabancı hastaya ücretsiz sağlık hizmeti verilecek

DP'li Cemal Enginyurt'tan okul müdürünün cenazesinde konuşan müftüye sert tepki: Her şey oldunuz, bir Türk olamadınız

DP'li Cemal Enginyurt'tan okul müdürünün cenazesinde konuşan müftüye sert tepki: Her şey oldunuz, bir Türk olamadınız

Bakmadan Geçme

Resmi Gazete bugün (12 Mayıs) kararları neler? Resmi Gazete atama kararları 2024! Gönül Dağı Reyhan kimdir? İpek Uzkalan kaç yaşında, nereli? Gönül Dağı Reyhan karakteri gerçekte kim? İnstagram çöktü mü? İnstagram neden açılmıyor? 11 Mayıs İnstagram'da sorun mu var, neden yüklenmiyor? Kimler Geldi Kimler Geçti 2. sezon olacak mı? Kimler Geldi Kimler Geçti dizisinin 2. sezonu var mı, ne zaman yayınlanacak? 14 Mayıs anneler günü mü? 14 Mayıs Salı anneler günü mü, özel gün mü? Anneler günü ne zaman 2024? Davaro filmi nerede çekildi? Davaro filmi hangi semtte, şehirde çekilmiştir? Sinan Ateş neden öldürüldü? Sinan Ateş ölüm sebebi ne, neden öldü? Sinan Ateş niye, kim tarafından öldürüldü? Kemal Sunal kaç filmde oynadı? Kemal Sunal kaç filmde yer almıştır? Pazartesi okul var mı? 13 Mayıs Pazartesi günü okul tatil mi, tatil edildi mi? Pazartesi günü resmi tatil var mı? Ali Koç aday olacak mı? Fenerbahçe Başkanı Ali Koç tekrar aday olacak mı, adaylığa başvuracak mı? Memur ve emekli zam oranı ne kadar? Memur ve emekli ne kadar zam alacak? Memur ve emeklinin temmuz zammı belli oldu! Bursaspor - Fenerbahçe Beko Basket maçı hangi kanalda, saat kaçta? Bursaspor - Fenerbahçe Beko Basket maçı ne zaman? Granada - Real Madrid maçı hangi kanalda, saat kaçta? Granada - Real Madrid maçı nereden izlenir? Yarın hava nasıl olacak? Yarın yağmur yağacak mı, yağmur var mı? 11 Mayıs Cumartesi – Pazar hava durumu! Canik dağları nerede? Canik dağları hangi ilde, hangi şehirde?
Yeni Anayasa'ya ihtiyaç var mı? Anket yapıldı, çıkan sonuç Cumhurbaşkanı Erdoğan'ı memnun edecek

Yeni Anayasa'ya ihtiyaç var mı? Anket yapıldı, çıkan sonuç Cumhurbaşkanı Erdoğan'ı memnun edecek

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title