Haberler

Evinin Dış Cephesine Atatürk Kabartmaları Yaptı

İşadamı Tuncay Kılıç, Almanya'nın Velbert Kentinde İnşa Ettirdiği Evinin Dış Cephesine Alüminyum Atatürk Kabartmaları Yaptı

İşadamı Tuncay Kılıç, Almanya'nın Velbert kentinde inşa ettirdiği evinin dış cephesine alüminyum Atatürk kabartmaları yaptı. Kılıç'ın, kendi tasarladığı kabartmalar büyük ilgi görüyor.

Almanya'nın Velbert kentinde yaşayan işadamı Tuncay Kılıç, evinin dış cephesine alüminyum Atatürk kabartmaları yaptı. Karslı Tuncay Kılıç, kendi tasarladığı kabartmaların çevreden büyük ilgi gördüğünü söyledi.

Evinde Atatürk'ü ve Kurtuluş Savaşı'nı anlatan kitaplardan özel bir köşe hazırlayan evli ve iki çocuk babası Kılıç, Atatürk kabartmalarından isteyenlere hediye ediyor. Atatürk hayranlığı bunlarla sınırlı olmayan Kılıç ayrıca, Atatürk'ün meclis konuşmalarından oluşan derleme kitap serisi hazırladı.

Atatürk'ün fikirlerinin daha iyi tanınmasını arzulayan işadamı Tuncay Kılıç, bu kitaplardan yılda beş bin adet bastırarak kişi ve kurumlara ücretsiz dağıttığını söyledi.

HAYRANLIKLA BAKIYORLAR

Tuncay Kılıç, Atatürk sevgisini ve alüminyum kabartmaları şöyle anlattı:

"Bu alüminyum kabartmaları kendi fabrikamızda üretiyoruz. Almanlar evlerinin dış cephelerine sevdikleri kişilerin, kralların kabartmalarını yaptırıyorlar. 'Ben neden Atatürk'ün kabartmalarını yapmayayım' diye düşündüm. Evin ön cephesindeki Atatürk kabartmalarına Almanlar büyük ilgi gösteriyorlar. Hatta fotoğraflarını çekenler oluyor. Atatürk'ü, Türkiye'yi, ülkesini sevenler hayranlıkla karşılayıp beni tebrik ediyorlar.

Ayrıca Atatürk'ün meclis konuşmalarını kitap haline getirdim. Bu kitaplardan her yıl beş bin adet bastırarak kurumlara ve kişilere dağıtıyorum. Almanya'da yaşayan insanlarımızın özellikle gençlerin Atatürk'ü iyi tanımalarını istiyorum. Yanımda çalışan gençlere Atatürk'ü veya Türk edebiyatını sorduğumda hiç bir şey bilmediklerini gördüm.

Burada doğmalarına rağmen Alman tarihi ve edebiyatını da bilmiyorlar. Atatürk'ün meclis konuşmalarını kitap haline getirme fikri böyle doğdu. Dünyada her şey işten ibaret değil. Toplum için de bir şeyler yapılması gerekiyor."

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Dünya Güncel Haberler

CHP lideri Özgür Özel: Kobani davası her yönüyle siyasi bir dava

CHP lideri Özgür Özel: Kobani davası her yönüyle siyasi bir dava

Kobani Davası'nda karar! Ahmet Türk'e 10 yıl hapis cezası verildi, Sırrı Süreyya Önder ve Ayhan Bilgen beraat etti

Kobani Davası'nda karar! Ahmet Türk'e 10 yıl hapis cezası verildi, Sırrı Süreyya Önder ve Ayhan Bilgen beraat etti

2017 yılında, 'Tutuksuz yargılanmalı' demişti! Bahçeli'nin Ahmet Türk'e verilen cezayla ilgili ne diyeceği merak konusu

2017 yılında, "Tutuksuz yargılanmalı" demişti! Bahçeli'nin Ahmet Türk'e verilen cezayla ilgili ne diyeceği merak konusu

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Yozgat ve Şanlıurfa'yı işaret etti: Yanlış aday yüzünden kaybettik

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Yozgat ve Şanlıurfa'yı işaret etti: Yanlış aday yüzünden kaybettik

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title