Haberler

Esnaf Perişan, Haftayı Ne Yapsın!

Güncelleme:

Birçok esnafın kepenk kapattığı Urfa'da Ahilik Haftası kutlandı. Kutlamalarda ahiliğin geçmişi, gelişimi ve ne olduğunun ötesinde esnafa yarar tek cümle edilmedi.

Tarihi Gümrük Hanı'nda düzenlenen Ahilik Haftası etkinliklerine Vali Yardımcısı Ahmet Yıldız, Büyükşehir Belediye Başkanı Nihat Çiftçi, Esnaf ve Sanaatkarlar ve Odalar Birliği Başkanı Mehmet Şefik Bakay, Eyyübiye Belediye Başkan Vekili İlhami Günbeyi, Karaköprü Belediye Başkanı Metin Baydilli, çeşitli sivil toplum kuruluşları ile vatandaşlar katıldı.
İstiklal Marşı ve saygı duruşu ile başlayan program Kur'an tilaveti ile devam etti. Ardından program temsili mesleğe girme çalışması ile devam etti.

BAKAY: AHİLİK KARDEŞLİK, YİĞİTLİK, YARDIMSEVERLİK VE VATANSEVERLİKTİR
Şanlıurfa Esnaf ve Sanatkârlar Odaları Birliği Başkanı Mehmet Şefik Bakay, "Ahilik kardeşlik, yiğitlik, yardımseverlik, misafirlik ve dürüstlük ve vatanseverliktir. Türk- İslam sentezinde ifade edilen güzel ahlaklı insan demektir. Ahilik ocağında gençler yetişip vatana, millete faydalı bir birey olarak yetişirler. Ahilik ocağında yetişen birey topluma yönelik örnek bir insan olarak yetişir. Ahi olabilmek için ahi olabilmek için gidip eğitim görülen yere de ahi ocağı denilir. Ahilik anlayışına göre çalışmak İslam'ın bir emridir. Dürüst ve iyi çalışmak ise bir ibadettir. İmkânı olduğu halde çalışmamak günah olarak kabul edilmiştir. Ahilik kültürün mimarı Ahi Evran'dır" diye konuştu

ÇİFTÇİ: ESNAFLARIMIZI ŞEHRİMİZİN BEREKETİ OLARAK GÖRÜYORUZ
Şanlıurfa Büyükşehir Belediye Başkanı Nihat Çiftçi, "Cedlerimizin 1230'larda başlatmış oldukları bu kutsal topraklardaki anlayış, felsefe, birlik, beraberlik, hak, hukuk ve adalet anlayışı geleceğimize ışık tutmaktadır. Biz gelişmişliği başka yerde aramanın yerine gelişmişlik özümüzde var. Geçmişimizde, benliğimizde var. Yüce rabbimize şükrediyoruz. Al yıldızlı bayrağımızın altında tarihi bir mekânda Ahilik haftamızı kutluyoruz. Yerel yönetimler olarak esnaflarımızı şehrimizin bereketi olarak görüyoruz. Onların rızıklarının bol olması, şehirde oluşturmuş oldukları olumlu hava ile birlikte ortaya çıkmıştır. Bizim ulaşmak istediğimiz en önemli konudur. Onlarla birlikte kol kola bu memleketi beraber yürüteceğiz" dedi.

YILDIZ: BU SİVİL TOPLUM KURULUŞU OSMANLI İMPARATORLUĞUNUN KURULMASINDA DA ETKİLİ OLMUŞTUR
Şanlıurfa Vali Yardımcısı Ahmet Yıldız,"Ahilik teşkilatı 13'ncü yüzyılda kurulmuş olup, 20'nci yüzyıla kadar varlığını sürdüren, esnaflardan oluşan bir sivil toplum kuruluşudur. Bu bayrağı şu aşamada Esnaf ve Sanatkarlar Odalar Birliği devam ettirmektedir. Bu sivil toplum kuruluşu Osmanlı İmparatorluğunun kurulmasında da etkili olmuştur. Her zaman devletinin yanında, hayatın tam ortasında yer almıştır. Ahilik teşkilatında ilk önce çırak, kalfa ve sonra usta olmak gerekiyor. Usta, Ahilik teşkilatında iş ahlakını öğrenmektedir. Esnaf, topluma da hal ve davranışlarıyla iyi örnek olmaktadır" dedi. (Kaynak: Gazeteipekyol)

Kaynak: Temsilci / Güncel

Şanlıurfa Yerel Yaşam Kültür Sanat Kültür Sanat Ekonomi Güncel Güncel Haberler

Kamuda tasarruf paketi açıklandı! Personel servisi uygulaması sona eriyor

Kamuda tasarruf paketi açıklandı! Personel servisi uygulaması sona eriyor

Restoranda suyun fiyatını gören yaşlı adam cinnet getirdi

Restoranda suyun fiyatını gören yaşlı adam cinnet getirdi

Özel'in Arapça tabela çıkışına Şahan Gökbakar'dan tepki: Bu ülkeye yapılmış en büyük haksızlık

Özel'in Arapça tabela çıkışına Şahan Gökbakar'dan tepki: Bu ülkeye yapılmış en büyük haksızlık

İlkokulda başladı, lisede devam etti! İstanbul'da 15 kişi, talihsiz kız çocuğuna şantajla tecavüz etti

İlkokulda başladı, lisede devam etti! İstanbul'da 15 kişi, talihsiz kız çocuğuna şantajla tecavüz etti

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title