Haberler

Esnafa Sıfır Faizli Kredi Uygulaması Başladı

Güncelleme:

Halk Bankası bazı meslek kolların yüzde 50 faiz indirimli kredi kullandıracak. Bazı esnaflar ise sıfır faizle kredi alacak.

Halk Bankası tarafından imalat ve tamirat ile hizmete ilişkin meslek kollarında faaliyet gösteren esnaf ve sanatkarlara kullandırılacak kredilerde yüzde 50, geleneksel, kültürel, sanatsal değeri olan, kaybolmaya yüz tutan meslek kollarında faaliyet gösteren esnaf ve sanatkarlara da 1 Ocak 2015 tarihinden itibaren kullandırılan krediler için yüzde 100 faiz indirimi uygulanacak.

UYGULAMA BAŞLADI

Halk Bankasınca Türkiye Esnaf ve Sanatkarlar Kredi ve Kefalet Kooperatifleri Birlikleri Merkez Birliğine bağlı bölge birliklerine ortak olan Esnaf ve Sanatkarlar Kredi ve Kefalet Kooperatifleri kefaletiyle veya doğrudan esnaf ve sanatkarlara kredi kullandırılmasına dair kararın yürürlüğe konulmasına ilişkin Bakanlar Kurulu kararı Resmi Gazete'de yayımlandı.

İŞ KOLLARINA GÖRE FARKLI FAİZ

Karar gereği, bu yıl kullandırılacak krediler ile önceki yıllarda kullandırılan kredilerden bakiyesi 2015 yılına devreden esnaf ve sanatkarın meslek kollarına göre faiz indirimleri uygulanacak.

YÜZDE 50 VE YÜZDE 100 FAİZ İNDİRİMİ

İmalat ve tamirat ile hizmete ilişkin meslek kollarında faaliyet gösteren esnaf ve sanatkarlara kullandırılacak kredilerde yüzde 50, geleneksel, kültürel, sanatsal değeri olan, kaybolmaya yüz tutan meslek kollarında faaliyet gösteren ve "Esnaf Vergi Muafiyet Belgesi" sahibi esnaf ve sanatkarlara 1 Ocak 2015 tarihinden itibaren kullandırılan krediler için yüzde 100 faiz indirimi uygulanması hükme bağlandı.

GEREKLİ EVRAKLAR

Kredi kullanacakların hibe desteği almadıklarına dair Küçük ve Orta Ölçekli İşletmeleri Geliştirme ve Destekleme İdaresi Başkanlığından (KOSGEB) yazı getirmeleri gerekecek. Bu arada en az 3 yıllık ustalık belgesine sahip olan ve ustalık belgesiyle ilgili meslek kolunda son 1 yıl içinde kendi adına işletme kurduğunu belgeleyen girişimci esnaf ve sanatkarlara 1 Ocak 2015'ten itibaren kullandırılacak krediler için yüzde 100 faiz indirimi uygulanacak.

BORCU OLANA KREDİ YOK

Ertelenmiş, taksitlendirilmiş, tasfiye olunacak alacaklar hesabında borcu bulunan ve yeniden yapılandırılmış kredi borcu olup geri ödeme süreci devam eden esnaf ve sanatkarlara, borçlarının tamamı Halkbank'a ödenmeden, hiçbir şekilde kredi açılmayacak.

EN FAZLA İKİ DEFA KULLANILACAK

Kredi kullandırılacak esnaf ve sanatkarlara geriye dönük bir yıllık süre dikkate alınarak bir yıllık süre içinde en fazla iki defa faiz indirimli kredi kullandırılabilecek. Karar, 1 Ocak 2015 tarihinden itibaren geçerli olmak üzere yürürlüğe girdi.

Kaynak: AA / Ekonomi

Halk Bankası Türkiye Ekonomi Ekonomi Ekonomi Güncel Haberler

Diyanet İşleri Başkanı Erbaş'ın cevapsız bıraktığı soru: Koruma sayınız arttı mı?

Diyanet İşleri Başkanı Erbaş'ın cevapsız bıraktığı soru: Koruma sayınız arttı mı?

Karar Resmi Gazete'de! 7 bin yabancı hastaya ücretsiz sağlık hizmeti verilecek

Karar Resmi Gazete'de! 7 bin yabancı hastaya ücretsiz sağlık hizmeti verilecek

DP'li Cemal Enginyurt'tan okul müdürünün cenazesinde konuşan müftüye sert tepki: Her şey oldunuz, bir Türk olamadınız

DP'li Cemal Enginyurt'tan okul müdürünün cenazesinde konuşan müftüye sert tepki: Her şey oldunuz, bir Türk olamadınız

Bakmadan Geçme

Resmi Gazete bugün (12 Mayıs) kararları neler? Resmi Gazete atama kararları 2024! Gönül Dağı Reyhan kimdir? İpek Uzkalan kaç yaşında, nereli? Gönül Dağı Reyhan karakteri gerçekte kim? İnstagram çöktü mü? İnstagram neden açılmıyor? 11 Mayıs İnstagram'da sorun mu var, neden yüklenmiyor? Kimler Geldi Kimler Geçti 2. sezon olacak mı? Kimler Geldi Kimler Geçti dizisinin 2. sezonu var mı, ne zaman yayınlanacak? 14 Mayıs anneler günü mü? 14 Mayıs Salı anneler günü mü, özel gün mü? Anneler günü ne zaman 2024? Davaro filmi nerede çekildi? Davaro filmi hangi semtte, şehirde çekilmiştir? Sinan Ateş neden öldürüldü? Sinan Ateş ölüm sebebi ne, neden öldü? Sinan Ateş niye, kim tarafından öldürüldü? Kemal Sunal kaç filmde oynadı? Kemal Sunal kaç filmde yer almıştır? Pazartesi okul var mı? 13 Mayıs Pazartesi günü okul tatil mi, tatil edildi mi? Pazartesi günü resmi tatil var mı? Ali Koç aday olacak mı? Fenerbahçe Başkanı Ali Koç tekrar aday olacak mı, adaylığa başvuracak mı? Memur ve emekli zam oranı ne kadar? Memur ve emekli ne kadar zam alacak? Memur ve emeklinin temmuz zammı belli oldu! Bursaspor - Fenerbahçe Beko Basket maçı hangi kanalda, saat kaçta? Bursaspor - Fenerbahçe Beko Basket maçı ne zaman? Granada - Real Madrid maçı hangi kanalda, saat kaçta? Granada - Real Madrid maçı nereden izlenir? Yarın hava nasıl olacak? Yarın yağmur yağacak mı, yağmur var mı? 11 Mayıs Cumartesi – Pazar hava durumu! Canik dağları nerede? Canik dağları hangi ilde, hangi şehirde?
Yeni Anayasa'ya ihtiyaç var mı? Anket yapıldı, çıkan sonuç Cumhurbaşkanı Erdoğan'ı memnun edecek

Yeni Anayasa'ya ihtiyaç var mı? Anket yapıldı, çıkan sonuç Cumhurbaşkanı Erdoğan'ı memnun edecek

500

Yorumlar (24)

ESNAFLAR:

ZATEN ESNAF OLARAK BİTMİŞİZ HALA BORÇLARINI ÖDESİNLER DİYORLAR ONDAN SONRA KREDİ VERELİM ZATEN SIKINTIMIZ VAR ONDAN KREDİ İSTİYORUZ YOKSA NE İŞİMİZ VAR KREDİYLE NE SAÇMA BU ESNAF KREDİLERİ DÜŞEN ESNAFA BİR DARBEDE BUNLAR VURUYOR YOK ETTNİZ ESNAFLIĞI BU HÜKÜMETLE ESNAFLAR KIRTLAĞA KADAR BORÇLU YAPTIKLARINIZ SONUNUZ OLACAK

25
6
yanıtYanıtla
OLMAYAN PARAYI HARCAMAYINN:

ÇİFÇİYİ BİTİRDİNİZ ŞİMDİ SIRA ESNAFA GELDİ ONUDA BİTİRMENİZ ÇOK SÜRMEZ HARAMİLERR

18
3
yanıtYanıtla
türkmilleti:

mademki bukadar paramız var neden hala taşörön işçiden emekliden kesinti yapma peşin desiniz

16
2
yanıtYanıtla
barışşş:

hahahahahah hiç güleceğim yoktu resmen dalga geçiyorlar yaaa bunlar islamiyetin neresindeler çok merak ediyorummm kredi şartlarına bak . . . . .

12
3
yanıtYanıtla
DedeMobil-IOS:

Çok guzel nasıl Anlayış anlamıyorum 2 cekim yazıldı ödedim , vergi borcumu yapılandırdim ayakta durmaya çalisiyorum bana kredi yok , ölelim ozaman

12
1
yanıtYanıtla
KısamobilWeb@haberler.com:

Vergi borcun sigorta borcun kart borcun bağkur borcun olmayacak kredi notun on numara olacak ... Eeeeee o zaman benbe yapacağım krediyi

10
1
yanıtYanıtla
bir vatandaş:

şartları yazmışsınız ama bu şartları yerine getirecek esnaf bırakmadınız bir kaç helal ekmek kazanan esnaf kardeşimiz kaldı onlarında ekmeğine haram sürmeye niyetiniz var sanırım 18 yaşını tamamlamış gençler belkide bu yorumu okuyarak borçlarından haberdar olacaktır aynen benim başıma geldiği gibi ve bunlar ne hikmetse seçimden seçime ortaya çıkan kampanyalar ve hepsi sizin çıkarlarınıza uyacak kampanyalar

10
0
yanıtYanıtla
fbı:

hangi esnafa kredi vereceklermiş acep

7
2
yanıtYanıtla
bu dümen tutmaz:

bag kur borcunu ödettirmek istiyor. . . sağlık yok ama her ay 40 sene bağkura 440 lira para yatır 40 sene sonra emekli ol yaşarsan bu devlet 800 lira maaş bağlayacak. . kaybol para mara lazım değil. . faziler zaten dip yapmış enayi değiliz. . yeni işe başlayanlar çeksin

8
0
yanıtYanıtla
KONYALI ESNAF:

OHH NE GÜZEL KÜÇÜK ESNAFTA BU KRİTERLERE UYACAK HİÇ BİŞEY YOK ESNAFI BİTİRDİNİZ BORCUNU DÜZGÜN ÖDE BİDE İPOTEK GETİR KREDİYİ VERSİNLER SAMİMİYSENİZ FAİZSİZ HER ESNAFA VERİN HERKES ZOR DURUMDA ŞARTLARINIZ YİNE DURUMU İİ OLAN ZENGİNE , SİZİN VERDİĞİNİZ İPOTEKLİ KREDİYİ HER BANKA VERİYOR ZATEN EVİNİ İPOTEK VERSEN BANKADAN GELECEKLER EVİNİN İÇİNİ DIŞINI RESMLEYECEKLER YADA İŞ YERİYİN BİLMEM NE KONU KOMŞUYA REZİL OL AİLLENE REZİL OL ONU HER BANKA VERİR . BİDE AVM MESELESİ VAR ONUDA KENDİ YANDAŞLARINA KULLANDIRIRLAR O KADAR HEPSİ HİKAYE SEÇİM YATIRIMI GÖZ BOYAMA

6
0
yanıtYanıtla
Tüm 24 yorumu okumak için tıklayın Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title