Haberler

Eskişehir'de "Kalpağında Gül Oya" Oyunu Sahnelendi

Eskişehir’de Tepebaşı Belediyesi Anneler Halkoyunları Topluluğu tarafından “Kalpağında Gül Oya” adlı oyunu sahneledi.

Eskişehir'de Tepebaşı Belediyesi Anneler Halkoyunları Topluluğu tarafından "Kalpağında Gül Oya" adlı oyunu sahneledi.

Kurtuluş Savaşı'ndaki kadınların kahramanlık mücadelelerinin anlatıldığı oyun, Tepebaşı Belediyesi Zübeyde Hanım Kültür Merkezi'nde sahnelendi. Sahnelenen oyuna, Tepebaşı Belediyesi Başkan Vekili Mukaddes Harmancı, Eskişehir Vali Yardımcısı Ömer Faruk Günay, Tepebaşı Belediyesi Başkan Yardımcısı Melih Savaş, meclis üyeleri ve çok sayıda davetli katıldı.

Canlı müzik eşliğinde, Kurtuluş Savaşı'nda Türk kadınının verdiği mücadelelerin anlatıldığı ve duygulu anların yaşandığı oyunda, 44 kadın sahne aldı. Oyunu izleyen Vali Yardımcısı Ömer Faruk Günay, "Bugün Eskişehir'de hanımların ne yaptığını görmeye geldim. Her zamanki gibi güzel bir program gerçekleştirdiler. İki önemli iş yapıyorlar; evden çıkıp böyle faaliyetlerde bulunuyorlar ve bizlere bu Cumhuriyetin kolay kurulmadığını, milli mücadelenin kolay verilmediğini anlatıyorlar. Umarım bir gün bu hatırlatmalara gerek kalmaz" dedi.

Tepebaşı Belediyesi Başkan Vekili Harmancı ise, "Kalpağında Gül Oya, Kurtuluş Savaşı'mızı ve kadınlarımızın omuz omuza mücadelesini, ülkeyi var etme çabasını çok güzel sergiledi. Kadınlarımız oldukça, ne ülkemiz ne de Cumhuriyetimiz tehlikede olur. Kanları ile canları ile atalarımız bu ülkeyi kurtardı. Ülkemiz de Cumhuriyetimiz de bizlere emanet" diye konuştu.

Oyun yönetmeni Hafize Erdoğan, "Sizlere bu oyunu sergilemekten çok mutluyum. Eskişehir halkı bizi seviyor, biz de onları seviyoruz. Eskişehir önemli bir kültür sanat kenti. Bunun da en önemli faktörü başkanımızın bize verdiği desteklerdir" ifadelerini kullandı. - ESKİŞEHİR

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Ömer Faruk Günay Zübeyde Hanım Eskişehir Tepebaşı Yerel Haberler

Kamuda tasarruf paketi açıklandı! Personel servisi uygulaması sona eriyor

Kamuda tasarruf paketi açıklandı! Personel servisi uygulaması sona eriyor

İlkokulda başladı, lisede devam etti! İstanbul'da 15 kişi, talihsiz kız çocuğuna şantajla tecavüz etti

İlkokulda başladı, lisede devam etti! İstanbul'da 15 kişi, talihsiz kız çocuğuna şantajla tecavüz etti

Restoranda suyun fiyatını gören yaşlı adam cinnet getirdi

Restoranda suyun fiyatını gören yaşlı adam cinnet getirdi

Bakmadan Geçme

13 Mayıs 2024 Sayısal Loto çekiliş sonuçları açıklandı mı? Sayısal Loto sonuçları saat kaçta açıklanacak? Sayısal Loto CANLI izle! 13 Mayıs 2024 On Numara çekiliş sonuçları açıklandı mı? On Numara sonuçları saat kaçta? On Numara CANLI izle! Bugün kazanan numaralar neler? Kavurma yaparken nelere dikkat edilmeli? Sert olmaması için ne yapmalı? Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 13 Mayıs AFAD ve Kandilli deprem listesi! 13 Mayıs Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu? KOSKİ Konya su kesintisi: Konya'da sular ne zaman gelecek? 13-14 Mayıs 2024 Konya su kesintisi listesi! BUSKİ Bursa su kesintisi: Bursa'da sular ne zaman gelecek? 13-14 Mayıs 2024 Bursa su kesintisi listesi! ZİRAAT TÜRKİYE KUPASI MAÇI NEREDE OYNANACAK? ZTK hangi statta ne zaman oynanacak? ASAT Antalya su kesintisi: Antalya'da sular ne zaman gelecek? 13-14 Mayıs 2024 Antalya su kesintisi listesi! İZSU İzmir su kesintisi: İzmir'de sular ne zaman gelecek? 13-14 Mayıs 2024 İzmir su kesintisi listesi! 2024'te En Kolay İş Bulan Meslekler Hangileri? İSKİ İstanbul su kesintisi: İstanbul'da sular ne zaman gelecek? 13-14 Mayıs 2024 İstanbul su kesintisi listesi! ASKİ Ankara su kesintisi: Ankara'da sular ne zaman gelecek? 13-14 Mayıs 2024 Ankara su kesintisi listesi! ÇİKOLATA KİSTİ NEDİR? Çikolata kisti (Endometriozis) neden olur, belirtileri neler? CANLI maç izle! (TÜM MAÇLAR) Canlı şifresiz donmadan HD maç izle! 13 Mayıs günün maçları nereden izlenir? 14 Mayıs Salı 2024 Günlük Burç Yorumları! AŞK, EVLİLİK, SAĞLIK, KARİYER burç yorumları! 14 Mayıs burç yorumları nedir?
Özel'in Arapça tabela çıkışına Şahan Gökbakar'dan tepki: Bu ülkeye yapılmış en büyük haksızlık

Özel'in Arapça tabela çıkışına Şahan Gökbakar'dan tepki: Bu ülkeye yapılmış en büyük haksızlık

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title