Haberler

Eskişehir'de Genelevin Şehir Dışına Taşınması İçin Tüm Engeller Aşıldı

Eskişehir'de, Okullar ile Konut Siteleri Arasında Kalan Genelevin Şehir Dışına Taşınamasının Önündeki Bütün Engeller Ortadan Kalktı.

Eskişehir'de, okullar ile konut siteleri arasında kalan genelevin şehir dışına taşınamasının önündeki bütün engeller ortadan kalktı.

Büyükşehir Belediyesi'nden yapılan açıklamaya göre, yıllardan beri Eskişehir'in en önemli problemleri arasında yer alan ve geçmiş mahalli yönetimlerce çözülemeyen genelevin şehir dışına çıkarılması konusu, sürekli olarak kamuoyunu meşgul ediyordu. 1999 seçimleri öncesi bu meseleyi çözmek için söz veren Büyükşehir Belediye Başkanı Prof. Dr. Yılmaz Büyükerşen, Ankara yolu üzerinde hazinenin tahsis ettiği alanda, bu amaçla kullanılacak binaların işletmecilerce yaptırılmasını ve nakle ilişkin yasal işlemleri sağlamıştı. Ancak, genelevin taşınması ile ilgili çeşitli meseleler yaşanmış ve bölge güvenliğinin polis ve jandarma arasında hangi kurumun sorumluluğunda olacağı yönündeki belirsizliğin giderilmesi, 3 yıl aldı. Sözkonusu yerde polisin yetkili kılınmasıyla çözülen güvenlik meselesinin ardından Emniyet Müdürlüğü, 11 Ocak 2007 tarihinde Büyükşehir Belediyesi'ne evlerin açılmasının uygun olduğu yönündeki kararı bildirdi. Buna göre işletme sahipleri, Emniyet Müdürlüğü'nden alacakları izin ile şehir dışında belirlenen alanda evleri açabilecekler.

Genelevin, başta Gökmeydan ve Gündoğdu semtleri olmak üzere kentin kangrenleşmiş bir meselesi olarak yıllardan beri süre geldiğini hatırlatan Başkan Büyükerşen, "Söz konusu mahallelerde yaşayan vatandaşlarımıza, bu sıkıntının giderileceğinin sözünü vermiştik. 1999 seçimlerinden hemen sonra dönemin meclis üyesi arkadaşlarımız ile çalışmalara başladık. Şehir dışındaki sitenin kısa sürede tamamlanmasına rağmen, mevzuat hazretleri ve iki kurum arasında yaşanan güvenlik yetkisi meselesinin aşılmasını bekledik. Epey zaman alan bu beklemenin ardından problem nihayet çözüldü ve söz konusu bölgede, polis yetkili kılındı. Emniyet Müdürlüğü'nün 11 Ocak 2007 tarihinde belediyemize yaptığı yazılı başvuruyu hızla değerlendirdik ve kendilerine yeni evlerin açılmasında fenni, sıhhi ve itfaiye yönünden bir sakınca olmadığı yönünde görüş bildirdik. İşletme sahipleri, Emniyet Müdürlüğü'nden alacakları izin ile şehir içindeki evlerini terk edip, yeni evlerine taşınacaklardır. Gökmeydan ve Gündoğdu mahalleleri sakinleri ile kent halkına bu konuda da verdiğimiz sözü bizden kaynaklanmayan bir takım gecikmelerden dolayı biraz geç de olsa yerine getirmiş bulunuyoruz. Bizden önce görev yapan 4 belediye başkanının bütün çabalarına rağmen kaldıramadığı genelevler nihayet kent dışına çıkarılıyor" dedi.

(OÖ-MŞ)

27.01.2007 16:48 TSİ

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title