Haberler

Erzurum - Bilkent'in Öğrencileri Nasa'ya Canlı Bağlandı

(ÖZEL) Bilkent'in öğrencileri NASA'ya canlı bağlandı Milli Eğitim Bakanlığı Eğitim Teknolojileri Genel Müdürlüğü ile ABD Uzay ve Havacılık Dairesi (NASA) işbirliği sayesinde Bilkent Erzurum Laboratuvar Okulu, İstanbul Özel Kültür Lisesi ve Zonguldak İMKB Anadolu Lisesi öğrencileriyle birlikte, NASA merkezi ile e- konferans yaptı.

(ÖZEL) Bilkent'in öğrencileri NASA'ya canlı bağlandı

Milli Eğitim Bakanlığı Eğitim Teknolojileri Genel Müdürlüğü ile ABD Uzay ve Havacılık Dairesi (NASA) işbirliği sayesinde Bilkent Erzurum Laboratuvar Okulu, İstanbul Özel Kültür Lisesi ve Zonguldak İMKB Anadolu Lisesi öğrencileriyle birlikte, NASA merkezi ile e- konferans yaptı. Liseli öğrenciler NASA'daki Türk bilim adamları ile sohbet etti, merak ettikleri soruları yönelttiler.

Öğrenciler, NASA'da görevli Dr. Umut Yıldız ve Oxfort Ünivresitesi Astrofizik bölümünde görevli Selçuk Topal ile e-konferansla canlı bağlantı kuran öğrenciler, bilim adamlarına merak ettiklerini ve çeşitli sorular yöneltip yanhıtlarını aldı. Öğrenciler ilgiyle izlediği ve yaklaşık 3 saat süren programda, hoşça vakit geçirdiler. NASA'da görevli Türk bilim adamlarının öğrencilere birebir bilgi verdiğini ve Türkiye'de Erzurum ile birlikte İstanbul ve Zongul'daki 3 okulda eş zamanlı video konfrens yapıldığını belirten Bilkent Erzurum Laboratuvar Lisesi Fizik öğretmeni Zeynep Tuğba Kahyaoğlu, "NASA ile canlı bağlantıya öğrencilerin çok yoğun ilgisi oldu. Bu konferansı önce Fizik öğrencilerine vermek istedik ancak yoğun talep üzerine tüm öğrencilerin katılımını sağladık. Video konferans çok faydalı geçti. Öğrenciler çok zevk aldılar ve güzel sorular sordular. Canlı yayında twitter üzerinden de sorular soruldu. İki değerli bilim adamımızın öğrencilere kitap tavsiyeleri oldu" diye konuştu.

Konferansın çok bilgilendirici aynı zamanda farkındalık yarattığını ifade eden Bilkent Erzurum Laboratuvar Lisesi 12'nci sınıf öğrencisi Selim Furkan Tekin ise şunları söyledi: "Diğer ülkelerdeki gelişmeleri öğrenmiş bulunduk. Ülkemizin şu an astronomi açısından biraz geride olduğunu fakat bizim üzerimize düşen görevi yapıp geride kaldığımız kısmı tamamlamaya çalıştığımızı öğrendik. Aynı zamanda gururlandık da. NASA'da çalışan Türk bilim adamı ve Oxford'da doktora yapan bir hocamızla konuştuk. 'Uzay genişliyor mu, Uzayda ışık yılı farkı var mı, uzaydaki gözlemlerimiz kaç yıl öncesine dayanıyor?' gibi merak ettiğimiz sorulara cevap aldık. Aynı zamanda uzaydaki patlamalardan Türkiye'nin nasıl enerji elde edilebileceğini sorduk. Biraz daha çalışmamız gerektiğini ve bu çalışmaların Türkiye'de biraz daha zaman istediğini söylediler. İnşallah ileride böyle bir çalışma olur ve biz bu çalışman içinde yer alırız."

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

İstanbul Erzurum Nasa Politika Güncel Haberler

Diyanet İşleri Başkanı Erbaş'ın cevapsız bıraktığı soru: Koruma sayınız arttı mı?

Diyanet İşleri Başkanı Erbaş'ın cevapsız bıraktığı soru: Koruma sayınız arttı mı?

Karar Resmi Gazete'de! 7 bin yabancı hastaya ücretsiz sağlık hizmeti verilecek

Karar Resmi Gazete'de! 7 bin yabancı hastaya ücretsiz sağlık hizmeti verilecek

DP'li Cemal Enginyurt'tan okul müdürünün cenazesinde konuşan müftüye sert tepki: Her şey oldunuz, bir Türk olamadınız

DP'li Cemal Enginyurt'tan okul müdürünün cenazesinde konuşan müftüye sert tepki: Her şey oldunuz, bir Türk olamadınız

Bakmadan Geçme

26 Ocak hangi burç? 26 Ocak'ta doğanlar hangi burç oluyor? 26 Ocak tarihi hangi burç olur? Asgari ücrete zam gelecek mi? Asgari ücrete zam yapılacak mı, yüzde kaç zam yapılacak? Kamuda tasarruf paketi nedir? Kamuda tasarruf paketinin kuralları nasıl olacak? 12 Mayıs hangi burç? 12 Mayıs'ta doğanlar hangi burç oluyor? 12 Mayıs tarihi hangi burç olur? Bugün hangi maçlar var? Bugün maç var mı? 12 Mayıs Bu akşam hangi maçlar var, hangi kanalda? KURBAN BAYRAMINA KAÇ GÜN KALDI 12 MAYIS PAZAR 2024: Kurban bayramı ne zaman, hangi tarihe denk geliyor? ANNELER GÜNÜ MESAJLARI 2024: En iyi, en duygusal, güzel, anlamlı anneler günü mesajları! Bugün anneler günü mü? Bugün anneler günü kutlanıyor mu, kutlanacak mı? Anneler günü ne zaman 2024? Eurovision 2024 hangi kanalda? Eurovision 2024 nerede yayınlanıyor, nereden izlenir? Eurovision'da kim birinci oldu? Eurovision Şarkı Yarışması Finali'nde hangi ülke birinci oldu? Dün gece deprem oldu mu? İzmir'de, İstanbul'da, Ankara'da deprem mi oldu? 12 Mayıs dün gece deprem mi oldu? Resmi Gazete bugün (12 Mayıs) kararları neler? Resmi Gazete atama kararları 2024! Gönül Dağı Reyhan kimdir? İpek Uzkalan kaç yaşında, nereli? Gönül Dağı Reyhan karakteri gerçekte kim? İnstagram çöktü mü? İnstagram neden açılmıyor? 11 Mayıs İnstagram'da sorun mu var, neden yüklenmiyor? Kimler Geldi Kimler Geçti 2. sezon olacak mı? Kimler Geldi Kimler Geçti dizisinin 2. sezonu var mı, ne zaman yayınlanacak?
Yeni Anayasa'ya ihtiyaç var mı? Anket yapıldı, çıkan sonuç Cumhurbaşkanı Erdoğan'ı memnun edecek

Yeni Anayasa'ya ihtiyaç var mı? Anket yapıldı, çıkan sonuç Cumhurbaşkanı Erdoğan'ı memnun edecek

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title