Haberler

Ermeni Kuyumcunun Domuz Bağıyla Öldürüldüğü Eşinin Ağır Yaralandığı Olay

* Soygunculardan birinin, çiftin evinden alınan 200 Bin dolar ve 258 bin TL değerinde ziynet eşyasının büyük bölümüyle Ermenistan'a kaçtığı belirlendi.

* Soygunculardan birinin, çiftin evinden alınan 200 Bin dolar ve 258 bin TL değerinde ziynet eşyasının büyük bölümüyle Ermenistan'a kaçtığı belirlendi. Savcılık yakalanan şüphelilerle ilgili soruşturmayı tamamladı.

Tamamı Ermeni 12 şüpheliden tutuklu 3'ü için, 1'er kez ağırlaştırılmış müebbetle, ayrı ayrı 41 yıla kadar hapis cezası isteniyor. Diğer şüpheliler için istenen cezalar ise 6 ile 20 yıl arasında değişiyor.

Serpil KIRKESER - Özden ATİK / İstanbul DHA

Şişli'de Hagop Demirci'yi domuz bağı ile bağlayarak öldürülmesine ve eşi Seta Ayda Demirci'nin yaralanmasına ilişkin yürütülen soruşturma 5 ay sonra tamamlandı . İstanbul Cumhuriyet Savcılığı'nca hazırlanan 8 sayfalık iddianamede cezaevinde tutuklu bulunan Artur Ayvazyan, Aram Hovhannisyan, Serge Mikaelyan de aralarında bulunduğu 12 kişi 'şüpheli" sıfatıyla, Seta Demirci ise 'müşteki-mağdur' sıfatıyla yer aldı.

'EVDE HIRSIZLIK YAPMAYA KARAR VERDİLER"

İddianameye göre, uzun yıllar kuyumculuk yapan ve 20 yıl önce emekli olan maktül Hagop Demirci, eşi Seta Ayda Demirci ile Şişli'deki kendilerine ait evde ikamet ediyordu. Olayın asli failleri Aram Hovhannisyan, Artur Ayvazyan, Serge Mikaelyan ile olaydan sonra kaçan şüpheli Hmayak Hovhannisyan ise birbirlerini yakından tanıyor ve aralarında sıkı arkadaşlık ilişkileri bulunuyordu. Maktülün evinde temizlikçilik yapmış olan diğer şüpheliler Arevhat Stephanyan ve Amalya Sukıasyan'dan maktül ve eşinin yüklü miktarda parası ve ziynet eşyası olduğunu öğrenen şüpheliler, evde hırsızlık yapmaya karar verdi.

'BİNAYA YAN BİNANIN ÇATISINDAN GEÇTİLER"

Şüpheliler, 6 Şubat 2016 günü saat 04.00 sıralarında firari şüpheli Hmayak Hovhannisyan'ın kullandığı kiralık araçla olay mahalline geldi. Yüzlerine maske takan şüpheliler Aram, Artur ve Serge, Demirci Ailesi'nin bulunduğu binaya, yan binanın çatısından geçti. Yukarıdan aşağı doğru boş olan evlerin kapılarını demir çubukla zorlayarak giren şüpheliler, maktulün oturduğu daireye indi.

'DOMUZ BAĞIYLA BAĞLADILAR"

O sırada duyduğu seslerden uyanan maktulün kapıyı açması üzerine şüpheliler içeri girdi ve maktulün ağzını koli bandıyla bantlayıp el ve ayaklarını domuz bağı tabir edilen biçimde bağladı. Maktülden aldıkları bilgi doğrultusunda kasayı açmak üzere yatak odasına geçen şüpheliler, bu sırada uyumakta olan mağdur Seta Ayda Demirci'nin de uyanması üzerine onu da domuz bağı yöntemiyle bağladı.

'EVDEN 200 BİN DOLAR VE 258 BİN TL DEĞERİNDE ZİYNET EŞYASI ÇALDILAR"

Şüpheliler kasadaki yaklaşık 200 bin dolar para ile toplam değeri 258 bin TL olan ziynet eşyasını alarak binayı terk etti. Maktulün yardımcısı olan Şahin Akyıldız'ın kapıyı açan olmayınca maktulün akrabası Mıgırdiç Cincioğlu'na haber verdi. Cincioğlu da olayı itfaiyeye haber vermesi üzerine mağdur Sate'nin bilinci açık halde, maktül Hagop Demirci'nin ise baş kısmı morarmış halde bulundu. Hagop Demirci kaldırıldığı hastanede hayatını kaybetti.

ERMENİSTAN'A KAÇMIŞ

Binadan kaçan şüphelilerden Aram, Artur ve Serge paranın bir kısmını, büyük bölümünü ise firari şüpheli Hmayak'ın aldığı belirtildi. İddianamede şüphelilerden Hmayak ve ziynet eşyasını bıraktığı annesi şüpheli Anhit Poghosyan'ın olaydan sonra Ermenistan'a kaçtıkları, ancak diğer Şüphelilerin kaçamayarak yakalandıkları belirtildi. Bu arada kaçan Hmayak ve annesi Anhit'in hakkındaki soruşturma dosyası ise ayrıldı.

HAPİS İSTEMLERİ

Tutuklu 3 şüphelinin 'Kasten adam öldürmek", 'Kasten adam öldürmeye teşebbüs", 'Yağma", 'Konut dokunulmazlığını ihlal etme", 'Mala zarar verme" suçlarından 1'er kez ağırlaştırılmış müebbet hapis cezası ile 24 yıldan 41 yıla kadar ayrı ayrı hapisleri talep edildi. Diğer şüphelilerin ise 'Yağmaya yardım etme", 'Suçluyu kayırma", 'Suç delillerini yok etme, gizleme veya değiştirme" suçlarından 6 ay ile 20 yıl arasında değişen hapis cezaları istendi.

İDDİANAME MAHKEMEYE GÖNDERİLDİ

İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı'nca hazırlanan iddianame Ağır Ceza Mahkemesi'ne gönderildi. Mahkeme iddianameyi kabul edilirse şüpheliler önümüzdeki günlerde hakim karşısına çıkacak.

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Ermenistan Şişli Politika Güncel Haberler

Diyanet İşleri Başkanı Erbaş'ın cevapsız bıraktığı soru: Koruma sayınız arttı mı?

Diyanet İşleri Başkanı Erbaş'ın cevapsız bıraktığı soru: Koruma sayınız arttı mı?

Karar Resmi Gazete'de! 7 bin yabancı hastaya ücretsiz sağlık hizmeti verilecek

Karar Resmi Gazete'de! 7 bin yabancı hastaya ücretsiz sağlık hizmeti verilecek

DP'li Cemal Enginyurt'tan okul müdürünün cenazesinde konuşan müftüye sert tepki: Her şey oldunuz, bir Türk olamadınız

DP'li Cemal Enginyurt'tan okul müdürünün cenazesinde konuşan müftüye sert tepki: Her şey oldunuz, bir Türk olamadınız

Bakmadan Geçme

Asgari ücrete zam gelecek mi? Asgari ücrete zam yapılacak mı, yüzde kaç zam yapılacak? Kamuda tasarruf paketi nedir? Kamuda tasarruf paketinin kuralları nasıl olacak? 12 Mayıs hangi burç? 12 Mayıs'ta doğanlar hangi burç oluyor? 12 Mayıs tarihi hangi burç olur? Bugün hangi maçlar var? Bugün maç var mı? 12 Mayıs Bu akşam hangi maçlar var, hangi kanalda? KURBAN BAYRAMINA KAÇ GÜN KALDI 12 MAYIS PAZAR 2024: Kurban bayramı ne zaman, hangi tarihe denk geliyor? ANNELER GÜNÜ MESAJLARI 2024: En iyi, en duygusal, güzel, anlamlı anneler günü mesajları! Bugün anneler günü mü? Bugün anneler günü kutlanıyor mu, kutlanacak mı? Anneler günü ne zaman 2024? Eurovision 2024 hangi kanalda? Eurovision 2024 nerede yayınlanıyor, nereden izlenir? Eurovision'da kim birinci oldu? Eurovision Şarkı Yarışması Finali'nde hangi ülke birinci oldu? Dün gece deprem oldu mu? İzmir'de, İstanbul'da, Ankara'da deprem mi oldu? 12 Mayıs dün gece deprem mi oldu? Resmi Gazete bugün (12 Mayıs) kararları neler? Resmi Gazete atama kararları 2024! Gönül Dağı Reyhan kimdir? İpek Uzkalan kaç yaşında, nereli? Gönül Dağı Reyhan karakteri gerçekte kim? İnstagram çöktü mü? İnstagram neden açılmıyor? 11 Mayıs İnstagram'da sorun mu var, neden yüklenmiyor? Kimler Geldi Kimler Geçti 2. sezon olacak mı? Kimler Geldi Kimler Geçti dizisinin 2. sezonu var mı, ne zaman yayınlanacak? 14 Mayıs anneler günü mü? 14 Mayıs Salı anneler günü mü, özel gün mü? Anneler günü ne zaman 2024?
Yeni Anayasa'ya ihtiyaç var mı? Anket yapıldı, çıkan sonuç Cumhurbaşkanı Erdoğan'ı memnun edecek

Yeni Anayasa'ya ihtiyaç var mı? Anket yapıldı, çıkan sonuç Cumhurbaşkanı Erdoğan'ı memnun edecek

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title