Haberler

Başbakan Erdoğan: Bunlar Monşer, Biz Hizmetkarız

Güncelleme:

Başbakan, Erzurum mitinginde yaptığı konuşmasında "Bir adaya soruyorlar; siz yollarla ilgilenecek misiniz? O da 'Benim yollarla ne işim var.' diyor. Bunlar monşer." dedi.

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, Cumhurbaşkanlığı seçimleri kapsamında miting yapma amacıyla gittiği Erzurum'da yaptığı konuşmasında, "Bir cumhurbaşkanı adayına soruyorlar siz yollarla ilgilenecek misiniz? O aday da diyor ki "ben cumhurbaşkanıyım benim yollarla ne işim var." Allah Allah. Cumhurbaşkanının yolla, metroyla, tünellerle işi olmaz mı? Bunlar monşer. Monşerlerin bu tür şeylerle işi olmaz. Biz hizmetkarız. Bizim yollarla işimiz olacak.Bunlar monşer." dedi.

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan Cumhurbaşkanlığı seçimleri mitingleri kapsamında Erzurum’da konuştu.

"ERZURUM'A DAHA FAZLA HİZMET GETİREBİLMEK İÇİN BİR ÜST MAKAMA DOĞRU İLERLİYORUZ"

İstirahate çekilmediklerini, mola vermediklerini dile getiren Erdoğan, şunları kaydetti:

"Tam tersine biz millete hizmet için, Erzurum'a daha fazla hizmet, inşallah, getirebilmek için bir üst makama doğru ilerliyoruz. Türkiye'nin de Erzurum'un da her meselesi, değerli kardeşlerim, yeni dönemde bizim meselemiz olacak. Cumhurbaşkanı cumhurun yani halkın hizmetindedir. 12 yıl boyunca sizlere nasıl hizmet ettiysek aynı şekilde daha da fazlasıyla cumhurbaşkanlığı makamında da sizlere hizmet etmeyi inşallah sürdüreceğiz."

"OVİT TÜNELİ DÜNYANIN SAYILI TÜNELLERİNDEN"

Erdoğan, Ovit Tüneli'nin sadece Türkiye'nin değil, dünyanın sayılı tünellerinden biri olduğunu belirterek "Cumhurbaşkanı seçilsem de bu büyük projeyi adım adım takip edecek, tamamlanmasını temin edeceğim. İnşallah 2015 yılı sonunda açılışı da birlikte yapacağız" dedi.

Bir başka gurur projesinin de Kop Tüneli olduğunu söyleyen Başbakan Erdoğan, tünelle Trabzon-Gümüşhane-Bayburt- Erzurum yolunu Karadeniz limanlarına bağladığını ve mevcut yolu 7 kilometre kısalttığını, tünelin 2015 yılında tamamlanacağını dile getirdi.

"ERZURUM'U HIZLI TREN AĞINA BAĞLAYACAĞIZ"

Erzurum'da 2002 sonuna kadar 49 kilometre bölünmüş yol bulunduğunu, kendilerinin 12 yılda 491 kilometre bölünmüş yol yaptıklarını ifade eden Erdoğan, " Erzurum'u hızlı tren ağına bağlayacağız. Bu önemli projenin de her aşamada takipçisi olacağız. Sivas, Erzincan, Erzurum, Kars hızlı trenin yapımına yakında Sivas'tan başlıyoruz" bilgisini paylaştı.

Erdoğan, Erzurum'a 12 yılda 11 milyar liralık destek ve yatırım yaptıklarını, ulaştırma ve haberleşmede 2,5 milyar, eğitimde 810 milyon, gençlik ve sporda 1 milyar yatırım gerçekleştirildiğini, Erzurum'u üniversiteler arası spor oyunlarının merkezi yaparak uluslararası bir organizasyonu Erzurum'a getirdiklerini anımsattı.

"ERZURUM MAKUS TALİHİNİ YENECEK"

Aile ve sosyal politikalarda 835 milyon, sağlıkta 735 milyon, enerjide 718 milyon, orman ve su işlerinde 752 milyon yatırım yaptıklarını söyleyen Erdoğan, şunları belirtti:

"12 yıl içinde Erzurum çok değişti, Erzurum makus talihini aştı, yeni umutlara doğru ilerlemeye başladı. Erzurum'a 12 yılda başbakanlık dönemimizde yaptıklarımızı saysak inanın saatler alır. Eğitimden sağlığa, adaletten emniyete, ulaştırmadan toplu konuta, tarımdan hayvancılığa, kültürden vakıflara kadar hemen her alanda Erzurum'a yatırımlarımız oldu. Burada size söz veriyorum, cumhurbaşkanlığı görevim boyunca Erzurum'daki tüm yatırımların, tüm hizmetlerin takipçisi olacağım. Hiçbir hizmet yarım kalmayacak, hiçbir yatırım, hiçbir proje, hiçbir eser atıl kalmayacak."

İşte Erdoğan'ın Erzurum mitinginden satırbaşları:

"Var olasın dadaş. Çok hayırlar göresin dadaş. Allah sizlerden hepinizden razı olsun. Rabbim bu mübarek ayda tuttuğunuz oruçları ibadetleri inşallah kabul etsin. Bildiğiniz gibi 3 buçuk ay önce 21 Mart’ta Erzurum’daydık. Muhteşem bir miting, muazzam bir buluşma gerçekleştirdik. Erzurum o gün iradesine sahip çıkacağını gösterdi. Erzurum bütün saldırılar karşısında dimdik duracağını gösterdi. 21 Mart’ta yaptığımız mitingde ne dedim? “Dadaş sen burada olduğun müddetçe bu ülkeye hiçbir şey olmaz. Dadaş sen böyle yiğit böyle mert yürekli durduğun müddetçe namahrem eli bu ülkeye uzanamaz. Erzurum’da yer Allahu ekber. Erzurum’da gök Allahu Ekber'dir. Erzurum’da dağ Allahu Ekber'dir. İşte 21 Mart’ta bu meydanda Erzurum Allahu Ekber dedi. Sonra da son sözünü sandıkta söyledi. Erzurum kendisine yakışanı yaptı. Yüzde 59 oy oranıyla, rekor seviyede bir oy oranıyla Erzurum iradesine hükümetine ülkesine milletine sahip çıktı. 30 Mart’ta sadece bize destek vermekle kalmadınız. Siz sandıkta ilgili yerlere çok anlamlı bir ders verdiniz. Milli irade hırsızlarına ders verdiniz. Ülkemize ihanet eden şebekelere ders verdiniz. İhanet şebekeleriyle iş tutan CHP’ye MHP’ye burada çok büyük bir ders verdiniz. Her birinizden Allah razı olsun. Bir kez daha Erzurum’u yürekten kutluyorum."

"SİZ ŞİMDİ HANGİ YÜZLE..."

"10 Ağustos’ta bir kez daha sandık başına gidiyoruz. İlk kez halk cumhurbaşkanını doğrudan seçecek. Burada aracılar olmayacak, vekiller olmayacak. Vekiller değil asıllar seçecek. Böyle dedik. Anayasayı değiştirdik ve işte 10 Ağustos’ta ilk kez bu seçimi gerçekleştireceğiz. 2007’de onuncu cumhurbaşkanın görev süresi dolunca hazırlıklarımızı yaptık. Adayımızı sayın Abdullah Gül olarak belirledik. Meclis’te cumhurbaşkanı seçmek istedik. 367 diye bir hukuk garabeti ortaya çıkardılar. Hukuk cinayeti işlediler. Kim yaptı bunu. CHP. CHP’nin yandaşı o eski hukukçular yaptı. Bazı yüksek makamlar destek verdi. bize yani Ak Parti’ye cumhurbaşkanı seçtirmek istemediler. Önce genel seçim kararı aldık. Madem siz bize cumhurbaşkanı seçtirmiyorsunuz biz de halka gideriz dedik. 22 Temmuz’da halkımız bize yüzde 47 oy oranıyla destek verdi. aynı anda anayasayı değiştirmek için adımlarımızı attık. Ne dedik? bırakın halk seçsin dedik. beş yıllık dönem için seçilsin dedik, iki dönem cumhurbaşkanlığı yapmak mümkün olsun dedik. ama Çankaya’dan veto yedik, bir kez daha aynı değişikliği yaptık. Bu sefer Çankaya oylama götürmek zorunda kaldık. Size sorduk. Yani cumhurbaşkanını halk seçsin mi seçmesin mi dedik. siz yüzde 69 oy oranıyla cumhurbaşkanını halk seçsin dediniz. Şimdi ben bir şeyi merak ediyorum. Ey CHP MHP HDP. Siz şimdi hangi yüzle halkın karşısına gelip de inanmadığınız halkınızdan adayınız için oy isteyeceksiniz? Bunlar halka güvenmiyor, aldattılar her zaman. Fakat biz mutluyuz. Biz halkımızla çıktık bu yola. Onlar halkımıza efendilik yapmak istediler. Biz ne dedik? bu millete hizmetkar olmaya geldik dedik. işte o büyük değişiklik 10 Ağustos’ta şimdi tecelli edecek. Cumhurbaşkanını sizler seçeceksiniz. Hiçbir baskı tehdit altında kalmadan, hür iradenizle devletin zirvesinde kim olacağını siz belirleyeceksiniz. Birkaç istisna dışında cumhurbaşkanlarının seçimi her seferinde büyük mesele oldu. Türkiye gereksiz gerilimlerin içine sürüklendi. Toplumsal barış bozuldu. Demokrasi ağır yaralar aldı. İşte biz buna son verdik. Hiçbir gerilime mahal vermeden milletimiz sandığa gidecek tercihini yapacak ve 12’nci cumhurbaşkanını inşallah milletim seçecek."

"GAZİ MUSTAFA KEMAL SAMSUN'DAN BAŞLADI"

"3 Kasım’da göreve gelirken ne dedik? Yeter söz de milletin karar da milletin yetki de milletin dedik. işte bu son adımla, sözü kararı yetkiyi tamamen millete yani sizlere bırakmış oluyoruz. Sizin ferasetinize güveniyoruz. Sizin basiretinize güveniyoruz. Siz ne derseniz en güzeli odur. Siz neyi tercih ederseniz en iyisi odur. Çünkü siz bin yıllardır devam eden bir yürüyüşün ve o kutlu yürüyüşün yolcularısınız, varislerisiniz. Sizler tarihi bin yıllar öncesine dayanan bir milletin mensuplarısınız. Gazi Mustafa Kemal Samsun’dan başladı. Samsun’dan Canik’e geçtim, selamları var. Tekkeköy’e geçtim. Oradan size çok çok selamlar var. Sevgili dadaşlar, işte şimdi de o kongrenin, o mücadelenin en önemli ayağı Erzurum’dayız. İstiklal mücadelemizin, istikbal mücadelemizin en önemli ayağı Erzurum’dayız. Sizin tarihi misyonunuz ne emrediyorsa, sizler 10 Ağustos’ta onu yapacaksınız. Bunlara prim veremeyeceksiniz. Bunlar bu defa bambaşka ders almalıdır. Pensilvanya’ya da en güzel cevabı siz vereceksiniz. Beraber çalışıyorlar biliyorsunuz. Gerekli olan dersi alacaklar. Niye? Milli güvenliğimize ihanet edenlere bu sandık en güzel ders yeridir. CHP ile MHP arasında fark kaldı mı? MHP genel başkanı Devlet Bahçeli 99-2000 arasında MHP’yi aldı. Beş yıllığına seçildi duramadı, kaçtı gitti. Sakarya depreminin altında kaldılar. Biz Bingöl depreminde Bingöl’ü yeniden kurduk. Simav depreminde Simav’ı yeniden kurduk. Niye? İnanıyorduk onun için üstündük. Bunlar bir irade koyamadılar. Ortaya bir siyaset koyamadılar. MHP’nin başındaki zat, CHP’nin başındaki zat gibi Erdoğan’a küfür ederek oy alacağını zannediyor. Ama bizim lügatimizde kitabımızda o yok. Onun için CHP’ye gönül verenlere, MHP’ye gönül verenlere sesleniyorum, sizler, kem söz sahibinindir bunu biliyorsunuz. Bunların peşinde mi olacaksınız yoksa bu ülkeye hizmet edenlerin peşinde mi olacaksınız? İşte şimdi CHP MHP Pensilvanya ihanet şebekesi beraber oldular. Vagon gibi, CHP’nin peşinde takıldılar gidiyorlar. Kendi iradeleri kendi adayları yok. MHP’ye talimat veriyorlar, aday bu olacak, sloganımız şu olacak, müttefiklerimiz şu olacak. Onlar da ikilemeden emirleri yerine getiriyorlar. Bunlar belediye başkanlığımda aynı şeyi yaptılar. Başbakan oldum aynı şey. Dadaşlar biz bu yola kefenimizi giyerek çıktık. Bizler Selahaddin Eyyübi’ler gibi bu yola çıktı. Biz heyecanımızı onlardan aldık. Onların izinde bu yolda yürüyoruz, diğerleri gibi değil. onlar gibi olmadık olmayacağız. Bugün güneş yok sıcak yok. Adeta sabah yeli eser gibi rüzgar esiyor. İnşallah bu da zaferin bir yeli olur."

Kaynak: Haberler.Com / Güncel

Recep Tayyip Erdoğan 21 Mart Türkiye Erzurum Politika Güncel Haberler

Diyanet İşleri Başkanı Erbaş'ın cevapsız bıraktığı soru: Koruma sayınız arttı mı?

Diyanet İşleri Başkanı Erbaş'ın cevapsız bıraktığı soru: Koruma sayınız arttı mı?

Karar Resmi Gazete'de! 7 bin yabancı hastaya ücretsiz sağlık hizmeti verilecek

Karar Resmi Gazete'de! 7 bin yabancı hastaya ücretsiz sağlık hizmeti verilecek

DP'li Cemal Enginyurt'tan okul müdürünün cenazesinde konuşan müftüye sert tepki: Her şey oldunuz, bir Türk olamadınız

DP'li Cemal Enginyurt'tan okul müdürünün cenazesinde konuşan müftüye sert tepki: Her şey oldunuz, bir Türk olamadınız

Bakmadan Geçme

Resmi Gazete bugün (12 Mayıs) kararları neler? Resmi Gazete atama kararları 2024! Gönül Dağı Reyhan kimdir? İpek Uzkalan kaç yaşında, nereli? Gönül Dağı Reyhan karakteri gerçekte kim? İnstagram çöktü mü? İnstagram neden açılmıyor? 11 Mayıs İnstagram'da sorun mu var, neden yüklenmiyor? Kimler Geldi Kimler Geçti 2. sezon olacak mı? Kimler Geldi Kimler Geçti dizisinin 2. sezonu var mı, ne zaman yayınlanacak? 14 Mayıs anneler günü mü? 14 Mayıs Salı anneler günü mü, özel gün mü? Anneler günü ne zaman 2024? Davaro filmi nerede çekildi? Davaro filmi hangi semtte, şehirde çekilmiştir? Sinan Ateş neden öldürüldü? Sinan Ateş ölüm sebebi ne, neden öldü? Sinan Ateş niye, kim tarafından öldürüldü? Kemal Sunal kaç filmde oynadı? Kemal Sunal kaç filmde yer almıştır? Pazartesi okul var mı? 13 Mayıs Pazartesi günü okul tatil mi, tatil edildi mi? Pazartesi günü resmi tatil var mı? Ali Koç aday olacak mı? Fenerbahçe Başkanı Ali Koç tekrar aday olacak mı, adaylığa başvuracak mı? Memur ve emekli zam oranı ne kadar? Memur ve emekli ne kadar zam alacak? Memur ve emeklinin temmuz zammı belli oldu! Bursaspor - Fenerbahçe Beko Basket maçı hangi kanalda, saat kaçta? Bursaspor - Fenerbahçe Beko Basket maçı ne zaman? Granada - Real Madrid maçı hangi kanalda, saat kaçta? Granada - Real Madrid maçı nereden izlenir? Yarın hava nasıl olacak? Yarın yağmur yağacak mı, yağmur var mı? 11 Mayıs Cumartesi – Pazar hava durumu! Canik dağları nerede? Canik dağları hangi ilde, hangi şehirde?
Yeni Anayasa'ya ihtiyaç var mı? Anket yapıldı, çıkan sonuç Cumhurbaşkanı Erdoğan'ı memnun edecek

Yeni Anayasa'ya ihtiyaç var mı? Anket yapıldı, çıkan sonuç Cumhurbaşkanı Erdoğan'ı memnun edecek

500

Yorumlar (165)

ben:

helal sana cumhuri reyis

17
42
yanıtYanıtla
25 hun:

askeri iceri attıran sen degilmisin avukatı sendegil miydin engin alana nededin herkez cezasını cekiyor dedin 2000 ne dedin bizim kırmızı cizgilerimiz var dedin şimdi kime hizmet yapıyon israilemi acaba

50
2
yanıtYanıtla
ADEM YAVUZ:

İYİKİ VARSIN UZUN ADAM

11
38
yanıtYanıtla
KILIÇ:

OYUM İHSANOGLUNA ÜLKEM İÇİN

38
10
yanıtYanıtla
Mustafa YERLİKAYA:

TÜRKİYENİN , YENİ KAPTANI ERDOĞANDIR...HAYIRLI ,UĞURLU OLSUN........................oy oranımız 53 OLACAK diye düşünüyorum...saygılar .

14
32
yanıtYanıtla
TuncayTuncay@gmail.com:

sanada ton kömür 5 kg fazla makarna verecek yeter sana fazla bir şey yeme beyin hücrelerin çalışır

yanıt0
yanıt0
salihmusti701@hotmail.com:

tuncaya cvp meeee..

yanıt0
yanıt0
ali:

Yahu Cumhurbaşkanının görevi midir yollarla ilgilenmek. Belediye başkanı mı o.

32
13
yanıtYanıtla
öylecarlto@hotmail.com:

laf işte torba dolsun koyunlar otlasın diye...

yanıt0
yanıt0
salih:

erdoğan artık cumhurbaşkanıdır...iş bitti.

17
28
yanıtYanıtla
Tüm 165 yorumu okumak için tıklayın Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title