Haberler

Erasmus Plus Spor Destekleri Projesi Tanıtım Toplantısı Yapıldı

Avrupa Birliği Erasmus Plus Spor Destekleri Projesi Tanıtım Toplantısı dün İstanbul The Marmara Oteli’nde yapıldı.

Avrupa Birliği Erasmus Plus Spor Destekleri Projesi Tanıtım Toplantısı dün İstanbul The Marmara Oteli'nde yapıldı. Türkiye Futbol Direktörü Fatih Terim, Avrupa'daki paydaşlarla büyük projelere imza atmaya hazır olduklarını söyledi.

Törene Türkiye Futbol Direktörü Fatih Terim, Gençlik ve Spor Bakanı Akif Çağatay Kılıç, AB Bakanı ve Başmüzakereci Mevlüt Çavuşoğlu, Basketbol Federasyonu Başkanı Turgay Demirel ile çok sayıda davetli katıldı. Tanıtım töreninde ilk sözü alan Terim, sporun yaygınlaştırılmasını önemsediğini belirterek, "Futbolun yaygınlaştırılmasında daha evvel gördüğünüz beni, bu sefer sporun yaygınlaştırılmasını, sporda fırsat eşitliğinin sağlanmasını, eğitmenlerimizin kalite standartlarının yükseltilmesini ve bu yönde çalışmalar yapılmasını önemsediğimi bilmenizi isterim. Türkiye Futbol Federasyonu'nun Futbol Direktörü olarak ve İstanbul Üniversitesi'nin öğretim üyesi olarak, Avrupa'daki paydaşlarımızla, onlarla beraber büyük projelere imza atmaya, emek vermeye, hazır olduğumuzu ve ciddi çalışmalarımızın sürdüğünü de buradan bildirmek isterim. Bu oluşumun bizim projelerimize, oluşumun amaçlarının hem de ülkemize büyük katkılar sağlayacağını da buradan müjdelemek istiyorum" dedi.

"TÜRKİYE'YE ÇOK GÜZEL PROJELER SUNACAĞIZ"

Önemli projeler sunacaklarını vurgulayan Terim, "Ev sahibi olan Avrupa Birliği Bakanlığı Türkiye Ulusal Ajansı'nı ve özellikle daha önce tanıma fırsatını bulduğum Sayın Bülent Özyanaki, federasyonumuzda çok önemli bir arkadaşlarımla beraber çok verimli toplantılar yaptı. Bu konularda inanıyorum ki kısa süre içerisinde Türkiye'ye çok güzel projeler sunacağız beraberce. Bana ilgisi için kendisini Roma seyahatinde tanıma fırsatı bulduğum Sayın Mevlüt Bakanımız'a teşekkür ediyorum. Ayrıca Spor Bakanımız çok eski bir dostum ve yakışan bir spor bakanımız. Bizim her türlü fikrimizi, projemizi her an dinlemeye ve uygulamaya da hazır bir insan olarak bu konuların çok daha rahat beraberce gideceğini ve umulandan da çok önde olacağına yürekten inanıyorum. Dolayısıyla ev sahibine sonsuz teşekkür ediyorum. Sporun yanlışlıklardan arındığı, sporun gücünün olumlu kullanıldığı güzel günler paylaşmak dileğiyle hepinizi saygı ve sevgiyle selamlıyorum" diye konuştu.

KILIÇ: "YAKINDA 600'Ü AŞKIN TESİS HAYATA GEÇMİŞ OLACAK"

Gençlik ve Spor Bakanı Akif Çağatay Kılıç, ilerleyen zamanlarda uluslararası arenada çok daha fazla başarılar elde edilmesini ümit ettiğini ifade ederek, "Ancak şunu da söylememiz gerekiyor. Çok ciddi bir tesisleşme hamlesi içerisindeyiz. Yakında 600'ü aşkın tesis hayata geçmiş olacak. Fakat sadece tesis yapmak, hepimiz biliyoruz ki yetmez. Bu tesisler içerisinde spor yapacak olan kardeşlerimizi yönlendirecek olan antrenör, psikolog, fizyoterapist, diyetisyen, doktor, hekim bütün bu paketin beraber çalışması lazım. Bu beraber çalışmazsa, yani dişliler beraber çalışmazsa sonucu elde etmemiz çok kolay olmayacak. Fakat şunu da söylemek istiyorum. Biz Ak Parti iktidarı olarak çok kararlıyız. İktidar olduğumuzdan bu yana gençlerimizden hiçbir şeyi esirgemedik. 'Yurtkur' biliyorsunuz, bakanlığıma bağlı bir kuruluştur. 310 bini aşkın öğrenci kardeşimiz bizim yurtlarımızda ikamet etmektedir. Buradaki çalışmalarımız ortada. Gençlerimize verdiğimiz değer ortada. Dolayısıyla bunları bir araya getirerek, inşallah çok daha başarılı yarınlara hep beraber yürüyeceğiz. Fakat şunu da söylemem gerekiyor. Yıllar yılı Türkiye'de güzel konuşmalar yapıldı. Yıllar yılı Türkiye'de hep toplantılar yapıldı, yemekler yendi. Masalar etrafına gelindi, bir takım kararlar alındı. Sonra o alınan kararlar takip edilmedi, uygulanmadı. Ak Parti iktidarının en büyük farkı aldığı kararların uygulanması ve takibidir. Değerli arkadaşlar, bana Başbakanımız tarafından verilen bakanlık görevinin en önemli unsuru Ak Parti politikalarının ve bu tip toplantılarda alınan kararların arkasında durulmasıdır. Alınan kararların ciddi manada takip edilmesi, uygulanması konusunda emin olun geri durmayacağız. Takipçisi olacağız, gece olur, gündüz olur. Hiç fark etmez. Ansızın telefon alabilirsiniz. Şu proje ne olmuştu, bu proje ne olmuştu. Ne kadar kaynak ayrılmıştı. Çünkü biz aldığımız kararı uygulamazsak, başarıyı elde edemeyiz. Fatih hocam milli takımlarda neden başarılı. Karar alıyor ve uyguluyor. Neden daha önceki spor hayatında başarılı, hem futbolcu olarak hem idareci olarak. Aldığınız kararı uygulayın. Bu noktada biz çok kararlı adımlar atacağız. Bunları inşallah zaman gösterecek. Biz gelecekte başarıları elde edeceğiz" şeklinde konuştu.

ÇAVUŞOĞLU: "EĞİTİM VE SPOR İKİLEMİNİ ORTADAN KALDIRACAĞIZ"

AB Bakanı ve Başmüzakereci Mevlüt Çavuşoğlu ise, Erosmus Plus Spor Projesi kapsamında gençlerin spor alanında eğitimine çok önem vereceklerini belirterek, "Sadece iyi sporcular değil, gençlerimizin eğitimle sporu birlikte götürmesini sağlanması için destek vereceğiz. Bugün Türkiye'de gençliğin ve sporcuların yaşadığı en büyük ikilem 'eğitim mi spor mu' ikilemidir. Bunun ikisi arasında karar vermektir. Basketbol oynayan arkadaşlarımız, İbrahim Kutluay gibi, bu konuda hem eğitimini hem basketbol hayatını bir arada götürebiliyor. Basketbol sporu eğitim ve sporun birlikte gitmesi için çok olumlu bir ortam. Ama her spor için bu geçerli değil. Bazen aile bunu zorluyor. 'Ya eğitime ya spora gideceksin' diye. Bazen sporcu ikilem içerisinde oluyor. Bazen sporcu her ikisini devam ettirmek istiyor fakat böyle bir imkan yok. Bizim Antalya'da golf kulüplerimiz var. Genç kardeşlerimiz burada daha ilkokul çağında başlıyor. Özellikle Bülent Göktuna National Golf Kulübü'nün sahibi burada. Golf Federasyonu Başkanımız Ahmet Ağaoğlu'nun destekleriyle köyden, hatta kimsesizler yurdundan dahi çocuklarımız geliyor. Fakat liseyi bitirdikten sonra üniversitelerde golfle ilgili bir bölüm olmadığı için çocuk başka yerlerde okumaya gitmek zorunda. Şimdi Akdeniz Üniversitesi Beden Eğitimi Bölümü'ne golf dalını ekliyoruz federasyonumuzun desteğiyle. Bu çocuklarımızın hem eğitimini hem de golf sporundan kopmamaları için çaba sarf ediyoruz. Ama bu sadece Antalya'da golf dalında bir örnek. Bunu 'Erasmus Plus Spor Projeleri ve destekleriyle daha yaygın hale getireceğiz" ifadelerini kullandı.

"MUTLAKA AMA MUTLAKA İSTANBUL OLİMPİYATLARA EV SAHİPLİĞİ YAPACAK"

İstanbul'un olimpiyatlara mutlaka ev sahipliği yapacağını vurgulayan Çavuşoğlu, şunları söyledi:

"Ama arzumuz sadece İstanbul'un değil, başta biraz pozitif ayrımcılık yapayım, kendi şehrim Antalya olmak üzere birçok şehrimizde olimpiyatlara ev sahipliği yapacak altyapının kurulmasıdır. İşte bunun için çalışıyoruz. İşte bunun için bu projeler sayesinde çok iyi bir sporcu kitlesini yetiştireceğiz. Sporcuların sosyal alanda aktif olması için de her türlü desteği vereceğiz. Biz inanıyoruz ki, spor diplomasisi sayesinde de Avrupa Birliği sürecimize önemli bir ivme kazandıracağız. Sadece Avrupa Birliği Bakanlığı olarak değil, hükümet olarak, biz spor camiamızı ve burada bulunan herkesi müzakere sürecimizin bir ortağı olarak görüyoruz. Önümüzdeki süreçte de birlikte hareket ederek, burada oluşturduğumuz takımla, hocalarımızın verdiği taktiklerle, Fatih hocamızın verdiği taktiklerle o defansı ve duvarı aşacağız. Bazen oyunun kurallarını değiştirmeye çalışanlara karşı bu süreçte, onlara aldanmadan İbrahim Kutluay gibi adam adama pres, bazen de tam saha pres yaparak Avrupa Birliği sürecindeki engelleri aşacağız."

Tören sonrası AB Bakanı ve Başmüzakereci Mevlüt Çavuşoğlu, Fatih Terim'e, Gençlik ve Spor Bakanı Akif Çağatay Kılıç ise Basketbol Federasyonu Başkanı Turgaya Demirel'e plaket verdi. - İSTANBUL

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Spor

Akif Çağatay Kılıç Mevlüt Çavuşoğlu Avrupa Birliği Spor Haberler

Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan köklü değişim sinyali: Yeni isimlerle yola devam edeceğiz

Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan köklü değişim sinyali: Yeni isimlerle yola devam edeceğiz

Nihat Doğan'dan boşanma kararı alan Arzu Doğan'dan çok konuşulacak itiraflar

Nihat Doğan'dan boşanma kararı alan Arzu Doğan'dan çok konuşulacak itiraflar

Akaryakıtta tek fiyat uygulaması yarın başlıyor! 13 bin bayide fiyatlar güncellenecek

Akaryakıtta tek fiyat uygulaması yarın başlıyor! 13 bin bayide fiyatlar güncellenecek

Fidan'dan Hamas için 'Terör örgütü' ifadesini kullanan Avusturyalı mevkidaşına canlı yayında sert yanıt

Fidan'dan Hamas için "Terör örgütü" ifadesini kullanan Avusturyalı mevkidaşına canlı yayında sert yanıt

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title