Haberler

Engellilerin Buz Pistinde Hayalleri Gerçek Oldu

İzmir Büyükşehir Belediyesi Olimpik Buz Sporları Salonu'nda sağlanan özel aparatlarla buz pisti üzerinde kayan engelliler, hayallerini gerçekleştiriyor.

İzmir Büyükşehir Belediyesi Olimpik Buz Sporları Salonu'nda sağlanan özel aparatlarla buz pisti üzerinde kayan engelliler, hayallerini gerçekleştiriyor. Bu keyfi yaşayan engelliler arasında bulunan Halis Dönmezer "İmkansız gibi görünen hayallerimizi sundular. Bize de engellerimizi yok saymak düştü" dedi.

İzmir Büyükşehir Belediyesi'nin kente kazandırdığı Bornova Aşık Veysel Rekreasyon Alanı içindeki Olimpik Buz Sporları Salonu, bu spora gönül veren İzmirliler'in yanı sıra bedensel engelliler ile otistik ve down sendromlu gençlere de hizmet ediyor. İzmir Büyükşehir Belediyesi Olimpik Buz Sporları Salonu, her perşembe günü buz üstünde engelleri kaldırarak hayalleri gerçekleştiriyor. Bedensel engelli Halis Dönmezer ile down sendromlu Selin Erkan, bu şanslı gençlerden ikisi.

Selin'in buz pateni sporuyla tanışması, çok ilginç bir tesadüfle başladı. İlk kez geldiği buz pistinde üşüyen Selin'i farkeden buz pateni hocası Neşe Olcay, kostümlerden birisini ona vererek giymesini istedi. Selin kostümü çok beğenince, bir anda buz patenine ilgisi de başladı. Genç kız, kısa süre içinde hocaların farklı koreografileri öğretmesiyle sadece perşembeleri değil, haftanın hemen her günü soluğu buz pistinde aldı.

BUZ ÜSTÜNDE, ÖZGÜRCE

Down sendromlu ve otistik arkadaşlarının buz pistindeki derslerini izlemeye giden Halis, onlara imrenerek bakarken, kendine "Bir gün ben de onlar gibi özgürce buzun üstünde kayabilecek miyim?" sorusunu sordu. Bu düşüncesi kısa süre içinde vazgeçilmez bir tutkuya dönüşünce, devreye İzmir Büyükşehir Belediyesi girdi. Engelsizmir Kongre çalışmaları sırasında gündeme gelen 'Bedensel engellilere buz pateni keyfi' fikri kısa süre içinde hayata geçirilerek ilk uygulama Halis'le gerçekleştirildi. Hayaller gerçeğe dönüştü.

ENGELLERİ YOK SAYABİLMEK

İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu'na, kente böylesine güzel bir tesisi kazandırdığı için teşekkür eden bedensel engelli Halis Dönmezer, şöyle dedi:

"Bu tesiste tüm engelli arkadaşlarımla birebir özel ilgilenen hocalarımız var. Kendilerinin bizim üzerimizde emekleri çok büyük. Biz her perşembe bütün engelliler, ben dahil bu salon sayesinde farklı sosyal çevre ediniyoruz. Eğer bu alanda ulusal ve uluslararası yarışmalar düzenlenirse, onlara katılmayı planlıyorum. Bize imkansız gibi görünen hayallerimizi sundular. Bize de engellerimizi yok saymak düştü. Şimdi ise bir tek hayalim var; o da bizim için tasarlanan bu aparatın biraz daha geliştirilip, hocalarımın yardımlarıyla ayakta pistte kaymak."

"ONLAR MUTLUYSA, BİZ DE MUTLUYUZ"

İzmir Büyükşehir Belediyesi buz pateni eğitmeni Neşe Olcay, Engelsiz İzmir Kongresi kapsamında gündeme gelen "Buzda engelleri nasıl aşabiliriz" sorusuyla başladıkları çalışmada böyle bir aparat yapımına karar verdiklerini söyledi. Olcay, şöyle konuştu:

"Bu aparat sayesinde artık bedensel engellilerin de rahatlıkla keyifli anlar yaşadığı pistte, her perşembe günü buluşmaya devam ediyoruz. Daha önce sadece diğer engelli arkadaşlarımız kayarken, şimdi bedensel engelli öğrencilerimizle de buz keyfini yaşayabiliyor, hayallerini gerçekleştirmek üzere planlar kurabiliyoruz. Onlar mutluysa, biz de mutluyuz."

- İzmir

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Bornova Politika Güncel Haberler

Diyanet İşleri Başkanı Erbaş'ın cevapsız bıraktığı soru: Koruma sayınız arttı mı?

Diyanet İşleri Başkanı Erbaş'ın cevapsız bıraktığı soru: Koruma sayınız arttı mı?

Karar Resmi Gazete'de! 7 bin yabancı hastaya ücretsiz sağlık hizmeti verilecek

Karar Resmi Gazete'de! 7 bin yabancı hastaya ücretsiz sağlık hizmeti verilecek

DP'li Cemal Enginyurt'tan okul müdürünün cenazesinde konuşan müftüye sert tepki: Her şey oldunuz, bir Türk olamadınız

DP'li Cemal Enginyurt'tan okul müdürünün cenazesinde konuşan müftüye sert tepki: Her şey oldunuz, bir Türk olamadınız

Bakmadan Geçme

Resmi Gazete bugün (12 Mayıs) kararları neler? Resmi Gazete atama kararları 2024! Gönül Dağı Reyhan kimdir? İpek Uzkalan kaç yaşında, nereli? Gönül Dağı Reyhan karakteri gerçekte kim? İnstagram çöktü mü? İnstagram neden açılmıyor? 11 Mayıs İnstagram'da sorun mu var, neden yüklenmiyor? Kimler Geldi Kimler Geçti 2. sezon olacak mı? Kimler Geldi Kimler Geçti dizisinin 2. sezonu var mı, ne zaman yayınlanacak? 14 Mayıs anneler günü mü? 14 Mayıs Salı anneler günü mü, özel gün mü? Anneler günü ne zaman 2024? Davaro filmi nerede çekildi? Davaro filmi hangi semtte, şehirde çekilmiştir? Sinan Ateş neden öldürüldü? Sinan Ateş ölüm sebebi ne, neden öldü? Sinan Ateş niye, kim tarafından öldürüldü? Kemal Sunal kaç filmde oynadı? Kemal Sunal kaç filmde yer almıştır? Pazartesi okul var mı? 13 Mayıs Pazartesi günü okul tatil mi, tatil edildi mi? Pazartesi günü resmi tatil var mı? Ali Koç aday olacak mı? Fenerbahçe Başkanı Ali Koç tekrar aday olacak mı, adaylığa başvuracak mı? Memur ve emekli zam oranı ne kadar? Memur ve emekli ne kadar zam alacak? Memur ve emeklinin temmuz zammı belli oldu! Bursaspor - Fenerbahçe Beko Basket maçı hangi kanalda, saat kaçta? Bursaspor - Fenerbahçe Beko Basket maçı ne zaman? Granada - Real Madrid maçı hangi kanalda, saat kaçta? Granada - Real Madrid maçı nereden izlenir? Yarın hava nasıl olacak? Yarın yağmur yağacak mı, yağmur var mı? 11 Mayıs Cumartesi – Pazar hava durumu! Canik dağları nerede? Canik dağları hangi ilde, hangi şehirde?
Yeni Anayasa'ya ihtiyaç var mı? Anket yapıldı, çıkan sonuç Cumhurbaşkanı Erdoğan'ı memnun edecek

Yeni Anayasa'ya ihtiyaç var mı? Anket yapıldı, çıkan sonuç Cumhurbaşkanı Erdoğan'ı memnun edecek

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title