Haberler

Engelli Çocuklara Eziyet

Güncelleme:

İstanbul Maltepe Belediyesi, Maltepe Engelli Rehabilitasyon Merkezi'nde Akıl Almaz İşlere İmza Atılıyor.

İstanbul Maltepe Belediyesi, Maltepe Engelli Rehabilitasyon Merkezi'nde akıl almaz işlere imza atılıyor. Daha önce Türkiye'de kendi kapsamında ilk olan dört dörtlük bir proje olarak gündeme gelen Maltepe Engelliler Rehabilitasyon Merkezi, son belediye seçimlerinde Maltepe belediyesinin AKP'den CHP'ye geçmesinin ardından uzun bir dönem boyunca çalışamamış ve ortaya çıkan türlü engellerle çalışmaya başlama tarihi devamlı olarak ertelenmişti.

Kendi içerisinde Türkiye'de örneği bulunmayan ve son derece modern dünya standartlarında bir engelli rehabilitasyon merkezi olma özelliğine sahip Maltepe Engelliler Rehabilitasyon Merkezi, AKP'li belediye zamanında büyük ölçüde tamamlanmış hatta belediye seçimleri öncesinde ön açılış töreni dahi yapılmıştı.

Daha sonra belediyenin değişmesiyle başlayan belirsizlik süreci, geçen 2 yıla yakın zaman içerisinde kurulan dernek ile dernek başkanı Süleyman Yaprak ve rehabilitasyon merkezi çalışanları tarafından yoğun bir çabayla ve türlü engeller bertaraf edilerek aşılmıştı.

Bu aşamada Maltepe belediyesi milyonlarca TL harcanarak içi tamamen yeni yapılan her türlü teçhizata sahip merkez için tahliye kararı çıkarttı. Buna karşılık elinde izinleri ve anlaşmaları olan, Milli Eğitim Bakanlığı'na bağlı olarak çalışan, 20 özel eğitim öğretmeni, psikologlar, fizyoterapistler ve birçok yardımcı personeli bulunan ve yüzlerce engelli çocuğun faydalandığı tesis bir gecede boşaltıldı.

Bilgisayarları, dolapları, özel teçhizatları ve tüm araç gereci sökülen tesise, savcılığa verilen suç duyurusuna göre; baskın yapan belediye başkanı ve yanındaki ekibi çalışanlara tehditler savurarak çalışanlardan tesisi boşaltmalarını istedi. Mahkeme kararı ile yürütmesi durdurulan bir "tahliye kararı" olduğu halde Maltepe belediye başkanı ve ekibinin ısrarla tahliye işlemi yaparak bu kadar çok engelli çocuğun faydalandığı bir tesisi çalışamaz hale getirmeleri kafalarda soru işaretleri yarattı.

Maltepe Engelliler Rehabilitasyon Merkezi'nin Savcılığa Verdiği Suç Duyurusu

SUÇ :İstanbul 3.İdare Mahkemesi Kararına uymama, Mülki Amir kararına uymama, Zor Kullanarak Eğitim Hakkının Engellenmesi, suç delillerini yok etme, defalarca İhkakı hak suçlarına bizzat iştirak ve savcılıkça tespit edilecek memuriyet görevini suiistimalle ilgili suçlar ile ağır yetki gaspı

SUÇ TARİHLERİ :03.12.2010 – 18. 12.2010 – 19.12.2010 – 24.12.2010

AÇIKLAMALAR :

1.İstanbul Valiliği İl Dernekler Müdürlüğüne 34-159/156 kütük numarası ile kayıtlı bulunan derneğimiz "Zihinsel ve Bedensel Engellilerin Eğitimi ve Desteklenmesi Amacıyla Gönüllülük Esasında" faaliyet yürütmektedir.

2.Maltepe Belediye Başkanlığı ile Derneğimiz arasında imzalanan ve -engelli çocuk sahibi hayırsever bir ailenin bağışı ile- mülkiyeti Maltepe Belediye Başkanlığına ait olan "Bahadır Erdoğdu Özel Eğitim ve Rehabilitasyon Merkezi"ne derneğimizin Milli Eğitim Bakanlığından aldığı izin ve açma ruhsatı ile hizmete açılması ve işletiminde uygulanacak esas ve usullerin belirlendiği 04.08.2010 günlü PROTOKOL, Maltepe Belediye Meclisinin 11.09.2009 gün ve 79 sayılı kararına dayanılarak taraflar arasında imzalanmıştır.

3.Alınan izinler sonucunda "Bahadır Erdoğdu Eğitim ve Rehabilitasyon Merkezi" adı altında iktisadi işletme olarak merkez açılmış ve eğitim-öğretim kadrosu oluşturularak yaklaşık 20 ye yakın öğretmen ve uzman eğitici Kadrosu İstihdamı Yapılmış (psikologlar, zihinsel engelliler öğretmenleri, uzman eğiticiler, çocuk gelişim uzmanları, fizyoterapistler, okul öncesi öğretmenleri, resim, müzik, atölye öğretmenleri ve 12 dernek çalışanı) Milli Eğitim Bakanlığına bağlı farklı okullardan istifa ederek derneğimizle sözleşme yapmışlar ve atamaları Milli Eğitim Bakanlığına bildirilerek 30.11.2010 tarihinde "kurum açma izni" nin bakanlıktan onaylanmış ve kurumumuzda eğitim ve hizmet vermeye başlanmıştır, Ancak,

OLAY-1(AĞIR YETKİ GASPI İLE ZORLA TAHLİYE ve EĞİTİMİ ENGELLEME)

4.Şikâyet konusu işlemle gerekçesi ve sebepleri tarafımızca anlaşılamayacak bir şekilde davalı Belediyece gönderilen dava konusu 03.12.2010 günlü tahliye yazısı ile (Ek'te) ani bir kararla protokolde belirtilen yazılı veya sözlü hiçbir uyarı veya işlemle, ihtar, sorgulama veya bildirimde bulunulmadan 30 civarında zabıta ve belediye bürokratı olduklarını söyleyen sivil insanların 03.12.2010 tarihinde Derneğimizin iktisadi kuruluşu olarak ve İstanbul Valiliği İl Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından kurum açma ve faaliyet izni bulunan "Bahadır ERDOĞDU Özel Eğitim ve Rehabilitasyon Merkezi" ne gerçekleştirdiği baskınla, "Tek Taraflı Olarak Bizzat Başkan Tarafından Protokolün Fesih Edildiği" bildirilerek Eğitim Merkezinden zorla tahliye tebligatı yapılmak istenilmiş, o anda eğitim yapan engelli öğrenciler ve bakmakla yükümlü aileleri ile tüm uzman eğitici ve öğretmenler ile dernek gönüllülerini zorla dışarı atmak süretiyle (MİLLİ EĞİTİM BAKANLIĞINA BAĞLI OLARAK FAALİYET GÖSTEREN EĞİTİM KURUMUMUZU İLGİLİ BAKANLIK BİRİMİNE VE MÜLKİ AMİRLİĞE BİLGİ VERMEDEN) 15 gün kilit vurmak suretiyle -ağır yetki gaspı suçu işlenmiş- yasal bir derneğin faaliyeti ile 100 civarında zihinsel engelli öğrenci ve öğretmenlerinin EĞİTİM HAKKINI ENGELLEME SUÇUDA TOPLUCA işlenmiştir.

1.İktisadi bir işletme hakkı kazanmış özel eğitim kurumumuzun faaliyet gösterdiği merkezin taşınmazının BELEDİYE İLE YAPILAN PROTOKOL İLE İŞLETME HAKKININ 2014 YILINA KADAR DERNEĞİMİZE VERİLMESİNE VE FESİH KOŞULLARININ BELLİ OLMASINA RAĞMEN Belediye Başkanının tasarrufu diyerek Tüm bu yetki gaspı suçları işlenerek derneğimiz öğretmen, öğrenci ve çalışanları ile yüzlerce aile telafisi güç bir şekilde mağdur edilmişlerdir.

2.Sırf Mülkiyeti Belediyeye ait olduğu için hukuki süreci içinde KÖTÜ NİYETLE DAVRANARAK 3NCÜ KİŞİ VE KURULUŞLARA MERKEZİN YENİ BİR PROTOKOLLE DEVRİNİN ÖNLENMESİ İÇİN derneğimiz tarafından 2010/774 E.Nolu dava dosyası ile KARTAL 2. Asliye hukuk mahkemesine "Tahliye emrinin iptali ve ihtiyati tedbir kararı alınması için" başvuruda bulunulmuştur. Anılan mahkemece 24.03.2010 tarihine duruşma günü vermiştir.

3.Ayrıca; Derneğimizce bu işlem ve tahliye emrinin iptali ve yürütmesinin durdurulması için AYRICA; İstanbul 3. İdare Mahkemesine başvuruda bulunulmuş, Ek'te sunulan ve 15.12.2010 tarih ve Esas No:2010/2537 sayılı kararı ile Sn Hakimlikçe "YÜRÜTMENİN DURDURULMASINA" kararı verilmiştir.

OLAY-2 (AĞIR YETKİ GASPI İLE ZORLA TAHLİYE'YE KARŞI VERİLEN NOTER İHTARI)

4.Derneğimizce, Kadıköy 15. Noterliğinin 09 Aralık 2010 Tarih Ve No:36543 Sayılı Noter İhtarı Çekilmiş Ve Protokole Uygun Davranarak Usulsuz Tahliye Emrinin Derhal İptal Edilmesi Ve Tahliye Nedeni Olarak Gösterilen Yükümlülüğümüzü Yerine Getirdiğimiz Bu İhtarnamede Belirtilmiştir. (EK'te)

OLAY -3 : (YARGI KARARINA KARŞI GELME)

5.Derneğimizce bu işlem ve tahliye emrinin iptali ve yürütmesinin durdurulması için AYRICA; İstanbul 3. İdare Mahkemesine başvuruda bulunulmuş, Ek'te sunulan ve 15.12.2010 tarih ve Esas No:2010/2537 sayılı kararı ile Sn Hakimlikçe "YÜRÜTMENİN DURDURULMASINA" kararı verilmiştir.

6.Bu karar Maltepe belediyesine iletilmiş Ancak; Maltepe Belediyesi Yetkilileri (Başkan Yardımcıları) "Belediye Başkanı Mustafa ZENGİN'in Ankara'da olduğunu söyleyerek BAŞKANDAN BİZZAT aldıkları talimat gereği bu kararı kendilerinin uygulama yetkilerinin olmadığını" ifade etmişlerdir.

7.Derneğimiz bunun üzerine -Yapılan Ağır Yetki Gaspını- İstanbul Valiliği, İçişleri Bakanlığı, Milli Eğitim Müdürlüğü ve ilgili kurumlara bilgi verilmiş, Ayrıca; Maltepe Belediye Başkanı tarafından "İstanbul 3. İdare Mahkemesinin Türk Milleti Adına almış olduğu kararın uygulanması" için Maltepe Kaymakamlığından derneğimizce talepte bulunulmuştur.

8.Maltepe Belediyesi Mahkeme Kararına uymaması üzerine Maltepe Kaymakamlığı Ek'te bulunan 17.12.2010 tarihli yazısı ile hakkında şikâyetçi olduğumuz Maltepe Belediye Başkanlığına mahkeme kararını ekte göndermiş ve Yargı Kararının gereğinin bir an önce uygulanması ve İlçe Emniyet Müdürlüğüne de gereğinin yapılması için Mülki Amir yetkisini kullanarak Ayrıca yazılı emir verilmiştir.

9.Ve/fakat "Mülki Amirin Bize Emir Verme Yetkisi Yoktur" diyerek mahkeme kararının kararın uygulanmayacağını ve bu karara uymak için 30 günlük süreli hakları olduğunu beyanla suçu işlemeye devam etmişler ve kurumu açmayacaklarını kimseyi de oraya sokmayacaklarını "Başkanımız Ankara'dadır ve bu konuda başkanımızın kesin emri var" diyen başkan yardımcısı Mehmet BİNGÖL ve Başkan Yardımcısı ve 2. Başkan Ömer Lütfi SOMUN mahkeme emrine ve kaymakamlıktan gelen tebliği uygulayamayacaklarını ifade ederek yetkili olmalarına rağmen bu konuda sorumluluktan imtina etmişlerdir.

Kaynak: Bültenler / Sağlık

Haberler

Evinde yasak aşk kaçamağı yapan kadın, kocasına yakalandı! Bıçak ve boru anahtarıyla dehşet saçtı

Evinde yasak aşk kaçamağı yapan kadın, kocasına yakalandı! Bıçak ve boru anahtarıyla dehşet saçtı

Milletvekili, çiftçinin tarlasını ayağında galoşla inceledi

Milletvekili, çiftçinin tarlasını ayağında galoşla inceledi

Son anketten çarpıcı sonuçlar çıktı! Bugün seçim olsa AK Parti ikinci oluyor

Son anketten çarpıcı sonuçlar çıktı! Bugün seçim olsa AK Parti ikinci oluyor

Bakmadan Geçme

15 MAYIS BİM AKTÜEL ÜRÜNLER KATALOĞU! Bu hafta BİM'de neler var, hangi ürünler geldi? Kurban Bayramı ne zaman 2024, kaç gün kaldı? #128046 Kurban Bayramı tatili kaç gün? Bugün hangi maçlar var? #9917 Bugün maç var mı? 15 Mayıs Bu akşam hangi maçlar var, hangi kanalda? Survivor'da haftanın 2. Eleme adayı kim oldu? Survivor'da dün ne oldu? #128250 Dün gece deprem oldu mu? İzmir'de, İstanbul'da, Ankara'da deprem mi oldu? 15 Mayıs dün gece deprem mi oldu? 2024 Köprü ve otoyol ücretlerine zam geldi mi? 15 Temmuz, FSM, Osmangazi ve Çanakkale Köprüsü ne kadar, kaç TL oldu? AZ ÖNCE DEPREM NEREDE OLDU SON DAKİKA! AFAD Kandilli Rasathanesi son depremler 15 Mayıs! AZ ÖNCE İZMİR'DE DEPREM Mİ OLDU? Son dakika İzmir deprem verileri! İzmir'de ne kadar, kaç büyüklüğünde deprem oldu? Güneş'te patlama! Güneş'te patlama olursa ne olur? Güneş patlaması insanları etkiler mi? HPV aşısı ücretsiz mi? İBB ücretsiz HPV aşı başvurusu nereden, nasıl yapılır? HPV aşısı ücretsiz olacak! HPV aşısı nedir? HPV aşı başvurusu nereden yapılır? BAŞVURU EKRANI! GELİNİM MUTFAKTA 15 MAYIS 2024 İZLE #128105 Gelinim Mutfakta yeni bölüm tanıtımı yayınlandı mı? MÜGE ANLI CANLI İZLE! 15 Mayıs Müge Anlı Canlı İzleme Linki! Müge Anlı son bölüm neler oldu? 15 Mayıs Konya'da elektrik kesintisi yaşanacak ilçeler! (GÜNCEL) MEDAŞ Konya elektrik kesintisi ne zaman bitecek? 15 Mayıs Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi!
13 ilde nefes kesen operasyon! 3 ayrı organize suç örgütü çökertildi

13 ilde nefes kesen operasyon! 3 ayrı organize suç örgütü çökertildi

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title