Haberler

Engelleri Ne Aşka Ne de Basketbola Engel Oldu

Amasya'nın Gümüşhacıköy ilçesinde yaşayan bedensel engelli Hülya ve Hüseyin Solak çifti, hem yaşama azimleri hem de birbirlerine duydukları sevgiyle çevrelerindekilere örnek oluyor.

CİHAN OKUR- Amasya'nın Gümüşhacıköy ilçesinde yaşayan bedensel engelli Hülya ve Hüseyin Solak çifti, hem yaşama azimleri hem de birbirlerine duydukları sevgiyle çevrelerindekilere örnek oluyor.

Tekerlekli Sandalye Basketbol Bölgesel Lig'de mücadele eden Gümüşhacıköy Hayat Engelliler Spor'da forma giyen Solak çiftinin aşkları kadar sporda gösterdikleri başarı da takdir ediliyor.

Karşılarına çıkan engelleri birbirlerine duydukları aşkla aşan Solak çifti, evlerinde ve sahada birbirlerine destek oluyor.

Kamu personeli olan Solak çifti, işten eve gelip, yemeklerini yiyip, hazırlıklarını yaptıktan sonra iki yaşındaki oğullarıyla spor salonunun yolunu tutuyor.

Hülya Solak, AA muhabirine yaptığı açıklamada, görücü usulüyle evlendiklerini, kendisinin eşiyle tanışmadan önce basketbol oynadığını, Hüseyin Solak ile tanıştıktan sonra ona da basketbolu sevdirdiğini anlattı.

"Sporla hayata sevgiyle bakan bir insan haline geldim"

Sporun hayatlarının merkezinde olduğunu ve çocuklarının da kendileriyle birlikte maçlara geldiğini anlatan Hülya Solak, şunları dile getirdi:

"Devre aralarında onunla ilgileniyorum, altını değiştiriyorum, eşim de bana yardım ediyor. Sporla tanıştıktan sonra daha sosyal ve hayata sevgiyle bakan bir insan haline geldim. Basketbol benim için eşimden önceki ilk aşkım diyebilirim. Eşimi de basketbol ile ben tanıştırdım. İlk başta 'Yapamam' diye istemedi. Daha sonra beraber spor salonuna antrenmanlara gitmeye başladık. Şimdi beraber aynı takımda oynuyoruz. Engelli arkadaşlara tavsiyem evlerine kapanmasınlar mutlaka sporun bir dalıyla uğraşsınlar."

"Engel hiçbir şeye engel değil"

Hüseyin Solak da eşinin sayesinde basketbol oynamaya başladığını belirterek, "Hem tekerlekli sandalyeyi sürmek hem topu sürmek önceleri bana zor geliyordu ancak eşimin desteğiyle başardım ve şimdi basketbol oynadığım için çok mutluyum." dedi.

Eskiden basketbol seyircisi iken şimdi oyuncusu olmanın güzel bir duygu olduğunu dile getiren Solak, "Bence engel hiçbir şeye engel değil, hayata küsmemek lazım. Ben aşık oldum, evlendim ve basketbol oynuyorum, engelim bunların hiç birine engel olamadı." ifadesini kullandı.

Kaynak: AA / Güncel

Gümüşhacıköy Amasya Politika Güncel Haberler

Diyanet İşleri Başkanı Erbaş'ın cevapsız bıraktığı soru: Koruma sayınız arttı mı?

Diyanet İşleri Başkanı Erbaş'ın cevapsız bıraktığı soru: Koruma sayınız arttı mı?

Karar Resmi Gazete'de! 7 bin yabancı hastaya ücretsiz sağlık hizmeti verilecek

Karar Resmi Gazete'de! 7 bin yabancı hastaya ücretsiz sağlık hizmeti verilecek

DP'li Cemal Enginyurt'tan okul müdürünün cenazesinde konuşan müftüye sert tepki: Her şey oldunuz, bir Türk olamadınız

DP'li Cemal Enginyurt'tan okul müdürünün cenazesinde konuşan müftüye sert tepki: Her şey oldunuz, bir Türk olamadınız

Bakmadan Geçme

Resmi Gazete bugün (12 Mayıs) kararları neler? Resmi Gazete atama kararları 2024! Gönül Dağı Reyhan kimdir? İpek Uzkalan kaç yaşında, nereli? Gönül Dağı Reyhan karakteri gerçekte kim? İnstagram çöktü mü? İnstagram neden açılmıyor? 11 Mayıs İnstagram'da sorun mu var, neden yüklenmiyor? Kimler Geldi Kimler Geçti 2. sezon olacak mı? Kimler Geldi Kimler Geçti dizisinin 2. sezonu var mı, ne zaman yayınlanacak? 14 Mayıs anneler günü mü? 14 Mayıs Salı anneler günü mü, özel gün mü? Anneler günü ne zaman 2024? Davaro filmi nerede çekildi? Davaro filmi hangi semtte, şehirde çekilmiştir? Sinan Ateş neden öldürüldü? Sinan Ateş ölüm sebebi ne, neden öldü? Sinan Ateş niye, kim tarafından öldürüldü? Kemal Sunal kaç filmde oynadı? Kemal Sunal kaç filmde yer almıştır? Pazartesi okul var mı? 13 Mayıs Pazartesi günü okul tatil mi, tatil edildi mi? Pazartesi günü resmi tatil var mı? Ali Koç aday olacak mı? Fenerbahçe Başkanı Ali Koç tekrar aday olacak mı, adaylığa başvuracak mı? Memur ve emekli zam oranı ne kadar? Memur ve emekli ne kadar zam alacak? Memur ve emeklinin temmuz zammı belli oldu! Bursaspor - Fenerbahçe Beko Basket maçı hangi kanalda, saat kaçta? Bursaspor - Fenerbahçe Beko Basket maçı ne zaman? Granada - Real Madrid maçı hangi kanalda, saat kaçta? Granada - Real Madrid maçı nereden izlenir? Yarın hava nasıl olacak? Yarın yağmur yağacak mı, yağmur var mı? 11 Mayıs Cumartesi – Pazar hava durumu! Canik dağları nerede? Canik dağları hangi ilde, hangi şehirde?
Yeni Anayasa'ya ihtiyaç var mı? Anket yapıldı, çıkan sonuç Cumhurbaşkanı Erdoğan'ı memnun edecek

Yeni Anayasa'ya ihtiyaç var mı? Anket yapıldı, çıkan sonuç Cumhurbaşkanı Erdoğan'ı memnun edecek

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title