Haberler

    Enerji Verimliliğini Tiyatro ile Öğreniyorlar

    'Aydınlık Bir Gelecek İçin Okullarda Enerji Verimliliği' projesi kapsamında okullarda ücretsiz olarak sahnelenen 'Aydınlık Bir Gelecek' adlı oyunla öğrencilerin doğal kaynakların korunması, geri dönüşüm ve elektrikli ev kazalarına karşı korunma konularında bilinçlendirilmesi hedefleniyor.

    'Aydınlık Bir Gelecek İçin Okullarda Enerji Verimliliği' projesi kapsamında okullarda ücretsiz olarak sahnelenen 'Aydınlık Bir Gelecek' adlı oyunla öğrencilerin doğal kaynakların korunması, geri dönüşüm ve elektrikli ev kazalarına karşı korunma konularında bilinçlendirilmesi hedefleniyor. 2012 yılında hayata geçen proje VİKO by Panasonic ve İstanbul İl Milli Eğitim Müdürlüğü işbirliğinde yürütülüyor.

    Projenin en önemli sürecini oluşturan VİKO by Panasonic Çocuk Tiyatrosu'nun sahnelediği ve konusu enerji verimliliği olan 'Aydınlık Bir Gelecek' isimli oyun İstanbul'da her gün bir okulda öğrencilere ücretsiz olarak sahneleniyor. Yaklaşık 4.5 yılda 400 bin ilkokul öğrencisine sahnelendi. 2020 yılına kadar 1 milyon öğrenciye ulaşılması hedefleniyor. Yeni eğitim öğretim yılının başlaması ile birlikte perdelerini ilk kez Tuzla ilçesi okullarında açacak olan tiyatro ekibi, bu yıl 100 bin öğrenciye ulaşma hedefi ile okullara doğru hareket etti. Yeni sezonun açılış seremonisine üst yönetimden Aysel Özaltınok, Hiroyuki Oka, Mutlu Kutlu ve diğer yöneticiler katıldı.

    Hedef 100 bin öğrenci

    Yeni sezonun açılışında VİKO Çocuk Tiyatrosu'na başarılar dilemek üzere gerçekleştirilen seremonide VİKO by Panasonic Pazarlama Direktörü Aysel Özaltınok şöyle konuştu:

    "Enerji verimliliği ve doğal kaynaklarımızın bilinçli kullanımı konusunda öğrenciler üzerinde kalıcı bir bilinç kazandırmayı hedefleyen projemizle, aynı zamanda İstanbul'daki ilk ve ortaokulların enerji tüketiminde ölçülebilir oranlarda bir azalma gerçekleşmesine katkıda bulunmayı amaçlıyoruz. Okullarda gerçekleştirilen proje uygulamalarının pekişmesi için farkındalık afişleri ve elektrik anahtarları üzerine 'gereksizse kapat, geleceği aydınlat' uyarı yazısı asılıyor. Her öğretim yılı sonunda ise projeye katılan okullar arasında düzenlediğimiz ve 4 yılda yüzlerce okulun dahil olduğu yarışmamız ile de enerji verimliliği konusunda örnek uygulamalar gerçekleştirilen okulları ödüllendiriyor, diğer okulların da bu konuda özendirilmesini sağlamak istiyoruz. Projemizin belki de en önemli sürecini oluşturan çocuk tiyatromuz bu yıl 100 bin öğrenciye ulaşmak üzere perdelerini açıyor, ekibimize başarılar diliyorum."

    Kaynak: Hürriyet / Güncel

    Milli Eğitim Müdürlüğü Panasonic İstanbul Tuzla Politika Güncel Haberler

    Diyanet İşleri Başkanı Erbaş'ın cevapsız bıraktığı soru: Koruma sayınız arttı mı?

    Diyanet İşleri Başkanı Erbaş'ın cevapsız bıraktığı soru: Koruma sayınız arttı mı?

    Karar Resmi Gazete'de! 7 bin yabancı hastaya ücretsiz sağlık hizmeti verilecek

    Karar Resmi Gazete'de! 7 bin yabancı hastaya ücretsiz sağlık hizmeti verilecek

    DP'li Cemal Enginyurt'tan okul müdürünün cenazesinde konuşan müftüye sert tepki: Her şey oldunuz, bir Türk olamadınız

    DP'li Cemal Enginyurt'tan okul müdürünün cenazesinde konuşan müftüye sert tepki: Her şey oldunuz, bir Türk olamadınız

    Bakmadan Geçme

    14 Mayıs anneler günü mü? 14 Mayıs Salı anneler günü mü, özel gün mü? Anneler günü ne zaman 2024? Davaro filmi nerede çekildi? Davaro filmi hangi semtte, şehirde çekilmiştir? Sinan Ateş neden öldürüldü? Sinan Ateş ölüm sebebi ne, neden öldü? Sinan Ateş niye, kim tarafından öldürüldü? Kemal Sunal kaç filmde oynadı? Kemal Sunal kaç filmde yer almıştır? Pazartesi okul var mı? 13 Mayıs Pazartesi günü okul tatil mi, tatil edildi mi? Pazartesi günü resmi tatil var mı? Ali Koç aday olacak mı? Fenerbahçe Başkanı Ali Koç tekrar aday olacak mı, adaylığa başvuracak mı? Memur ve emekli zam oranı ne kadar? Memur ve emekli ne kadar zam alacak? Memur ve emeklinin temmuz zammı belli oldu! Bursaspor - Fenerbahçe Beko Basket maçı hangi kanalda, saat kaçta? Bursaspor - Fenerbahçe Beko Basket maçı ne zaman? Granada - Real Madrid maçı hangi kanalda, saat kaçta? Granada - Real Madrid maçı nereden izlenir? Yarın hava nasıl olacak? Yarın yağmur yağacak mı, yağmur var mı? 11 Mayıs Cumartesi – Pazar hava durumu! Canik dağları nerede? Canik dağları hangi ilde, hangi şehirde? Newcastle – Brighton maçı nereden, nasıl izlenir? Newcastle Brighton canlı yayın linki! Azerbaycan deprem mi oldu? Az önce nerede, kaç büyüklüğünde deprem oldu? 11 Mayıs Cumartesi depremler! KOCAELİSPOR – SAKARYASPOR CANLI: Kocaelispor – Sakaryaspor maçı nereden, nasıl izlenir? Kocaelispor Sakaryaspor canlı yayın linki! BOLUSPOR – ÇORUM FK CANLI: Boluspor – Çorum FK maçı nereden, nasıl izlenir? Boluspor Çorum FK canlı yayın linki!
    Yeni Anayasa'ya ihtiyaç var mı? Anket yapıldı, çıkan sonuç Cumhurbaşkanı Erdoğan'ı memnun edecek

    Yeni Anayasa'ya ihtiyaç var mı? Anket yapıldı, çıkan sonuç Cumhurbaşkanı Erdoğan'ı memnun edecek

    500
    Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
    title