Haberler

Emekliler İçin Ucuz Tatil Geliyor

Güncelleme:

Ülkemizde emeklilerin pek çoğu tatile hasret. Tatile para ayıramayan emeklilerin ucuza tatil yapması için kamuya ait sosyal tesislerden yararlandırılması düşünülüyor.

Ülkemizde emeklilerin pek çoğu tatile hasret. Tatile para ayıramayan emeklilere ucuz tatil imkanı için düğmeye basıldı.

Kamuya ait sosyal tesislerden memur emeklilerinin yanı sıra SSK ve Bağ- Kur emeklilerinin de yararlanabilmesi düşünülüyor. Bunun için kamu tesislerinde emeklilere kontenjan ayrılması gündemde. Düzenleme hayata geçerse, emekliler uygun fiyata tatil yapabilecek.

GÖZLER TURİZMCİLERDE

Emeklilere ucuz tatil imkanı için gözler turizmcilere de çevrildi. Turizmcilerin emeklilere özel tatil paketleri hazırlaması bekleniyor. Otellerin doluluk oranının az olduğu sezon başı ve sezon sonlarında emeklilere uygun fiyatlı tatil imkanı sağlanabileceği ifade ediliyor. Avrupalı emekliler Türkiye'de 5 yıldızlı otellere rahatça gelirken, kendilerinin tatile para ayıramadıklarını belirten emeklilerimiz, "Bu durumdan turizmciler de kazançlı çıkar" yorumunu yapıyor.

SEZON DIŞI DOLULUK ARTAR

Takvim'in haberine göre, bu şekilde otellerin sezon dışında da doluluk sağlayacağını belirten emekliler, "Böylece turizm 12 aya yayılır. İstihdama da katkı sağlanır. Oteller sezonluk olan çalışanlarını sürekliye çevirir" şeklinde konuşuyor.

TURİZMCİ KAZANIR

Emekliler, ucuz tatil imkanının turizm sektörüne de kazandıracağını söylüyor:

* Sezon dışı dönemlerde de oteller dolar. Turizm 12 aya yayılır.

* Oteller az dolulukla açık kalacağına, tam doluluğa ulaşır.

* İstihdama katkı sağlanır. Oteller sezon dışı dönemde personel azaltımına gitmez.

* Bu şekilde emekliler tatil yapabilmiş olur, yerli turist sayısı artar.

Kaynak: Haberler.Com / Güncel

Bağ Kur Yaşam Ekonomi Güncel Güncel Haberler

Diyanet İşleri Başkanı Erbaş'ın cevapsız bıraktığı soru: Koruma sayınız arttı mı?

Diyanet İşleri Başkanı Erbaş'ın cevapsız bıraktığı soru: Koruma sayınız arttı mı?

Karar Resmi Gazete'de! 7 bin yabancı hastaya ücretsiz sağlık hizmeti verilecek

Karar Resmi Gazete'de! 7 bin yabancı hastaya ücretsiz sağlık hizmeti verilecek

DP'li Cemal Enginyurt'tan okul müdürünün cenazesinde konuşan müftüye sert tepki: Her şey oldunuz, bir Türk olamadınız

DP'li Cemal Enginyurt'tan okul müdürünün cenazesinde konuşan müftüye sert tepki: Her şey oldunuz, bir Türk olamadınız

Bakmadan Geçme

Asgari ücrete zam gelecek mi? Asgari ücrete zam yapılacak mı, yüzde kaç zam yapılacak? Kamuda tasarruf paketi nedir? Kamuda tasarruf paketinin kuralları nasıl olacak? 12 Mayıs hangi burç? 12 Mayıs'ta doğanlar hangi burç oluyor? 12 Mayıs tarihi hangi burç olur? Bugün hangi maçlar var? Bugün maç var mı? 12 Mayıs Bu akşam hangi maçlar var, hangi kanalda? KURBAN BAYRAMINA KAÇ GÜN KALDI 12 MAYIS PAZAR 2024: Kurban bayramı ne zaman, hangi tarihe denk geliyor? ANNELER GÜNÜ MESAJLARI 2024: En iyi, en duygusal, güzel, anlamlı anneler günü mesajları! Bugün anneler günü mü? Bugün anneler günü kutlanıyor mu, kutlanacak mı? Anneler günü ne zaman 2024? Eurovision 2024 hangi kanalda? Eurovision 2024 nerede yayınlanıyor, nereden izlenir? Eurovision'da kim birinci oldu? Eurovision Şarkı Yarışması Finali'nde hangi ülke birinci oldu? Dün gece deprem oldu mu? İzmir'de, İstanbul'da, Ankara'da deprem mi oldu? 12 Mayıs dün gece deprem mi oldu? Resmi Gazete bugün (12 Mayıs) kararları neler? Resmi Gazete atama kararları 2024! Gönül Dağı Reyhan kimdir? İpek Uzkalan kaç yaşında, nereli? Gönül Dağı Reyhan karakteri gerçekte kim? İnstagram çöktü mü? İnstagram neden açılmıyor? 11 Mayıs İnstagram'da sorun mu var, neden yüklenmiyor? Kimler Geldi Kimler Geçti 2. sezon olacak mı? Kimler Geldi Kimler Geçti dizisinin 2. sezonu var mı, ne zaman yayınlanacak? 14 Mayıs anneler günü mü? 14 Mayıs Salı anneler günü mü, özel gün mü? Anneler günü ne zaman 2024?
Yeni Anayasa'ya ihtiyaç var mı? Anket yapıldı, çıkan sonuç Cumhurbaşkanı Erdoğan'ı memnun edecek

Yeni Anayasa'ya ihtiyaç var mı? Anket yapıldı, çıkan sonuç Cumhurbaşkanı Erdoğan'ı memnun edecek

500

Yorumlar (3)

Onursal:

Yine emekli ile dalgaya başladılar emekli karnını zor doyuruyor doktor ilaç parasını zor veriyor emekliyi o kadar düşünüyorsa ssk emeklisi seyyanen zam bekliyor onu versin emekli ölüyor

3
0
yanıtYanıtla
Adınız Yazıncengiz:

bedava olsun parasını futbolculardan alın

0
0
yanıtYanıtla
cengiz:

antalyayıduyarım yolunu bilmem

0
0
yanıtYanıtla
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title