Haberler

Üreticiler bu sene daha çok ekiyor

Güncelleme:

Üreticiler bu sene daha çok ekiyor Sinoplu üreticiler: "Bizler fedakarlık yapacağız ki devletimiz ayakta kalsın" Yeni tip korona virüsü (Covid-19) salgını nedeniyle birçok sektörde üretime ara verildi ya da yavaşladı.

Üreticiler bu sene daha çok ekiyor

Sinoplu üreticiler: "Bizler fedakarlık yapacağız ki devletimiz ayakta kalsın"

SİNOP - Yeni tip korona virüsü (Covid-19) salgını nedeniyle birçok sektörde üretime ara verildi ya da yavaşladı. Sinop'un bereketli topraklarında üretim yapan çeltik üreticileri ize gelecek yıl sıkıntı yaşanmaması için bu yıl daha çok alanda ekim yapıyor.

Korona virüsü salgınıyla birlikte milyonlarca insan evlerine çekilirken, kuru gıda ürünlerine de talep hızla arttı. Tüm dünyada olduğu gibi Türkiye'de ilk vakanın açıklandığı tarihten bu yana birçok ürüne ciddi artışlar oldu. Dünyanın zor bir süreçten geçtiği bu dönemde üretimin önemi bir kez daha anlaşıldı. Bunun farkında olan Sinoplu çeltik üreticileri de bu sene geçmiş yıllara göre daha çok ekim yapmayı planlıyor.

Türkiye'nin çeltik ihtiyacının önemli bir kısmını karşılayan Sinop'un Boyabat ilçesinde çiftçilerin bu sene daha çok ekim yapacağını belirten Boyabat İlçe Tarım ve Orman Müdürü Murat Usta, "Boyabat, ülkemizin önemli çeltik üretim alanlarından sahip. İlçemizde yaklaşık 33 köyde çeltik ekimi yapılmaktadır. Geçen seneye oranla bu sene içinde bulunduğumuz salgın nedeniyle ekimlerde köylerimiz, yetiştiricilerimiz bütün emeklerini harcamaktadırlar. Geçen sene yaklaşık 19 bin dekarda çeltik üretimi ve ürün ekimi yapılmışken bu sene bu alan 25 bin dekarlara kadar çıkmıştı. Yetiştiricilerimiz özveriyle bu milli mücadeleye katkıda bulunuyor. Geçen yıla oranla rekoltede hissedilir oranda artış bekliyoruz" dedi.

"Bizler fedakarlık yapacağız ki devletimiz ayakta kalsın"

Yeni tip korona virüsü salgını nedeniyle insanların evlerine çekildiğini ve karantina günlerinde tüketimin çok fazla olduğuna dikkati çeken üreticiler de daha çok emek harcayıp açığı kapatmanın peşinde olduklarını belirttiler. Çiftçilerden Satılmış Dağlı, "Bu sene korona virüs nedeniyle çeltiğimizi daha çok ekeceğiz. Vatandaşımız zor durumda kalmasın, kıtlık olmasın diye daha çok alanda ekim yapacağım. Çeltik ekimi çok zor bir iş. Çok emek istiyor. Ama olsun. Bizler fedakarlık yapacağız ki devletimiz ayakta kalsın. Bu zor günlerinde üstesinden geleceğiz. Buğdayımızı ektik şimdi pirincimizi ekiyoruz. Ekim öncesi su verilen tarlalarda traktörle düzleştirme işlemi yapıyoruz, yabancı otları ise tırmıklarla ayıklıyoruz. Ondan sonra tohumlarını atacağız inşallah" diye konuştu.

Ramazan Karayemiş ise geçen yıl 25 dönüm alanda çeltik ekimi yaptığını, bu sene ise 40 dönüm ektiğini söyledi.

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Ekonomi

Türkiye Çeltik Sinop Haberler

Kobani Davası'nda karar! Ahmet Türk'e 10 yıl hapis cezası verildi, Sırrı Süreyya Önder ve Ayhan Bilgen beraat etti

Kobani Davası'nda karar! Ahmet Türk'e 10 yıl hapis cezası verildi, Sırrı Süreyya Önder ve Ayhan Bilgen beraat etti

Selahattin Demirtaş'a Kobani Davası'nda 42 yıl hapis cezası

Selahattin Demirtaş'a Kobani Davası'nda 42 yıl hapis cezası

Figen Yüksekdağ, Kobani Davası'nda 30 yıl hapis cezasına çarptırıldı

Figen Yüksekdağ, Kobani Davası'nda 30 yıl hapis cezasına çarptırıldı

Bakmadan Geçme

Aleyna elendi mi? Survivor Aleyna elendi mi gitti mi? 17 Mayıs okullar tatil mi? Bugün okullar tatil mi? İstanbul, İzmir, Ankara okullar tatil mi? Bodrumspor-Çorum FK maçı ne zaman? 28 Şubat Davası'nda affedilen generaller kim, isimleri ne? 17 Mayıs Konya'da elektrik kesintisi yaşanacak ilçeler! (GÜNCEL) MEDAŞ Konya elektrik kesintisi ne zaman bitecek? 17 Mayıs Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 17 Mayıs 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 17 Mayıs Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! 17 Mayıs İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 17 Mayıs 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 17 Mayıs Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 17 Mayıs 2024 On Numara çekiliş sonuçları açıklandı mı? On Numara sonuçları saat kaçta? On Numara CANLI izle! Bugün kazanan numaralar neler? 17 Mayıs İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! 17 Mayıs Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! 17 Mayıs Adana elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Adana'da elektrikler ne zaman gelecek? Adana'da planlı elektrik kesintileri! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 17 Mayıs AFAD ve Kandilli deprem listesi! 17 Mayıs Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu?
CHP lideri Özgür Özel: Kobani davası her yönüyle siyasi bir dava

CHP lideri Özgür Özel: Kobani davası her yönüyle siyasi bir dava

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title