Haberler

Polisin, Aracı Durdurmadan Yazdığı 'Kemer' Cezası İptal Edildi

Güncelleme:

Antalya'da polis memuru Zeki Kılınç'a kesilen 88 TL'lik trafik cezası, mahkemece iptal edildi.

Antalya'da polis memuru Zeki Kılınç'a kesilen 88 TL'lik trafik cezası, mahkemece iptal edildi. Mahkeme, araçlarından inmeden cezai işlem uygulayan trafik polisleriyle ilgili görevi savsaklamadan işlem yapılmasına hükmetti.

CEZAYI HAKSIZ BULUP MAHKEMEYE GİTTİ

Antalya Emniyet Müdürlüğü Altınova Polis Merkezi'nde görevli polis memuru 52 yaşındaki Zeki Kılınç, 20 Şubat günü 07 ZM 637 plakalı özel otomobiliyle Kemer yolu Göynük kavşağından geçerken, emniyet kemeri takmadığı gerekçesiyle bölgedeki trafik polisleri tarafından aracın plakasına 88 TL ceza yazıldı. Aynı zamanda Emniyet- Sen Genel Başkan Yardımcısı olan Zeki Kılınç, cezanın haksız olduğu gerekçesiyle mahkemeye başvurdu. Kılınç, cezanın iptali istemiyle Antalya 3'üncü Sulh Ceza Hakimliği'ne dava açtı. Yetkisizlik kararı veren hakimlik, dosyayı Kemer Sulh Ceza Hakimliği'ne gönderdi. Kemer Sulh Ceza Hakimliği de başvuruyu reddetti.



ARACI DURDURMADAN CEZA OLMAZ

Kılınç, bu kez üst mahkeme Antalya 3'üncü Sulh Ceza Hakimliği'ne itiraz etti. Yapılan inceleme sonunda mahkeme, özellikle emniyet kemeri takılması konusunda aracı durdurmadan, kontrol etmeden ceza yazmanın yanlış olduğu gerekçesiyle Kılınç'ın itirazının haklı olduğu kararına varıp cezayı iptal etti. Ayrıca cezayı uygulayan memurların görevi savsakladığı yönünde görüş belirten mahkeme, iki memurla ilgili cezai işlem yapılmasına hükmetti.

KARAR ÖRNEK OLMALI

Meslektaşlarının uyguladığı tutumun son derece yanlış olduğu belirten Zeki Kılınç, karara sevindiği söyledi. Kararın son derece adil ve yerinde olduğunu belirten Kılınç, "Hep tartışma konusu olan ve yanlış uygulanan bir uygulama. Bizzat benim başıma gelmesi üzerine kararı araştırma fırsatı buldum. Bu kararın, trafik görevinde bulunan arkadaşlarıma doğru uygulama konusunda uyarıcı etkisi olacağı muhakkak. Emniyet kemeri takmadan araç kullanmam söz konusu olmamasına rağmen, takmadığım iddiasıyla Antalya bölgesi sınırları içerisinde aracımı durdurmadan arkadan plakaya kesilmiş trafik cezasının iptal edilmesiyle ilgili açtığım dava lehime sonuçlanmış oldu" diye konuştu. Kılınç, kararın örnek olması gerektiğini belirtti.

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Ekonomi

Zeki Kılınç Altınova Antalya Otomobil Yaşam Ekonomi Güncel Haberler

Diyanet İşleri Başkanı Erbaş'ın cevapsız bıraktığı soru: Koruma sayınız arttı mı?

Diyanet İşleri Başkanı Erbaş'ın cevapsız bıraktığı soru: Koruma sayınız arttı mı?

Karar Resmi Gazete'de! 7 bin yabancı hastaya ücretsiz sağlık hizmeti verilecek

Karar Resmi Gazete'de! 7 bin yabancı hastaya ücretsiz sağlık hizmeti verilecek

DP'li Cemal Enginyurt'tan okul müdürünün cenazesinde konuşan müftüye sert tepki: Her şey oldunuz, bir Türk olamadınız

DP'li Cemal Enginyurt'tan okul müdürünün cenazesinde konuşan müftüye sert tepki: Her şey oldunuz, bir Türk olamadınız

Bakmadan Geçme

Resmi Gazete bugün (12 Mayıs) kararları neler? Resmi Gazete atama kararları 2024! Gönül Dağı Reyhan kimdir? İpek Uzkalan kaç yaşında, nereli? Gönül Dağı Reyhan karakteri gerçekte kim? İnstagram çöktü mü? İnstagram neden açılmıyor? 11 Mayıs İnstagram'da sorun mu var, neden yüklenmiyor? Kimler Geldi Kimler Geçti 2. sezon olacak mı? Kimler Geldi Kimler Geçti dizisinin 2. sezonu var mı, ne zaman yayınlanacak? 14 Mayıs anneler günü mü? 14 Mayıs Salı anneler günü mü, özel gün mü? Anneler günü ne zaman 2024? Davaro filmi nerede çekildi? Davaro filmi hangi semtte, şehirde çekilmiştir? Sinan Ateş neden öldürüldü? Sinan Ateş ölüm sebebi ne, neden öldü? Sinan Ateş niye, kim tarafından öldürüldü? Kemal Sunal kaç filmde oynadı? Kemal Sunal kaç filmde yer almıştır? Pazartesi okul var mı? 13 Mayıs Pazartesi günü okul tatil mi, tatil edildi mi? Pazartesi günü resmi tatil var mı? Ali Koç aday olacak mı? Fenerbahçe Başkanı Ali Koç tekrar aday olacak mı, adaylığa başvuracak mı? Memur ve emekli zam oranı ne kadar? Memur ve emekli ne kadar zam alacak? Memur ve emeklinin temmuz zammı belli oldu! Bursaspor - Fenerbahçe Beko Basket maçı hangi kanalda, saat kaçta? Bursaspor - Fenerbahçe Beko Basket maçı ne zaman? Granada - Real Madrid maçı hangi kanalda, saat kaçta? Granada - Real Madrid maçı nereden izlenir? Yarın hava nasıl olacak? Yarın yağmur yağacak mı, yağmur var mı? 11 Mayıs Cumartesi – Pazar hava durumu! Canik dağları nerede? Canik dağları hangi ilde, hangi şehirde?
Yeni Anayasa'ya ihtiyaç var mı? Anket yapıldı, çıkan sonuç Cumhurbaşkanı Erdoğan'ı memnun edecek

Yeni Anayasa'ya ihtiyaç var mı? Anket yapıldı, çıkan sonuç Cumhurbaşkanı Erdoğan'ı memnun edecek

500

Yorumlar (40)

TAYYİBİ EL HABİBİ:

POLİS OLUNCA İPTAL SIRADAN VATANDAŞ OLUNCA MAHKEME RED. . . . POLİS DEVLETİ OLDUK. . . HERKESE HAYIRLI OLSUN. . . . . BU ÜLKE ADAM OLMAZ. . . .

16
6
yanıtYanıtla
020304 GERZEĞİNE CEVAP:

020304 ULAN DİNGİL ZATEN MAHKEME SIRF DAVACI POLİS DİYE KARARI POLİS LEHİNE VERMİŞ. . GERZEKÇE KONUŞMA

yanıt2
yanıt0
hakan:

bir polisi haklı bulurken diğerini haksız bumuş. yani taraf tutmak yok. olay hakimin yarın birgün banada aynı ceza gelirse bunu emsal gösteririm mantığı:)

yanıt8
yanıt0
DrMobil-IOS:

Karı ne işi var bu haberde merak ettim:) Ama güzel bir kemer evallah

14
0
yanıtYanıtla
Adınızı Yazın:

Normal vatandaşa olsa cezayı kitler giderdi.

9
3
yanıtYanıtla
vatan:

Şuraya bak ya. Her meslek grubu meslektaşlarını korur. Bir tek POLİS teşkilatı kendi meslektaşlarına düşman gibi davranıyor. Ya sivil vatandaşa ceza yazamayanlar meslektaşına yazıyor. Bu ülkede ceza ödeyen varmı ki. Herkes bir adamını bulup iptal ettiriyor. Olan yine gariban POLİS''e oluyor. İyi olmuş bu POLİS memuruda hakkını aramış. Ha iyimi değil tabi. Ama bu adalet sistemi zaten suçluyu koruyor. Hakim, savcı, siyasi, avukat kimse ceza ödemiyor. Poliste ödemesin bari. Sonrada çok kaza oluyor, Olurrrrrrr

6
5
yanıtYanıtla
Ali özmenMobil-IOS:

Bu ülkede ne mantıksız yargı mensupları var

6
4
yanıtYanıtla
kafkaslı:

polise de şaşıyorum neden kemer cezası yazıyorsun kardeşim. . insanların kazalarda rahat yaralanıp ölme özğürlüğünü neden elinden almaya çalışıyorsun. bırak özğürce yaralanıp ölsünler!!!!!!!!!!!

8
1
yanıtYanıtla
AFFETMEZ:

ne var yani devletin bütcesine 88 tl katkıda bulunsa valla sıradan bir vatandaş olsa tıpış tıpış öder ama bizimkisi ne yapıyor üşenmeden birde mahkemeye gidiyor kim bilir bunun icinde görevini ne kadar ihmal etmiştir YAZIKLAR OLSUN . . CEZAYI YAZANADA HELAL OLSUN

8
1
yanıtYanıtla
sertt:

yazanlar şimdı daha cok devletın kasasına vercek . boş konusmayın

yanıt0
yanıt0
Tüm 40 yorumu okumak için tıklayın Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title