Haberler

Kuşadası'nda Salyangoz Çiftliği Kuran Mühendisler Üretime Başladı

Kuşadası'nda salyangoz çiftliği kuran mühendisler üretime başladıAYDIN - Kuşadası'nda salyangoz çiftliği kuran iki mühendis üretime başladı.

Kuşadası'nda salyangoz çiftliği kuran mühendisler üretime başladı

AYDIN - Kuşadası'nda salyangoz çiftliği kuran iki mühendis üretime başladı. Tesisten yılda 100 bin ton salyangoz üretimi planlanıyor.

Kuşadalı İnşaat Mühendisi olan Yusuf Murat Genç ve İşletme Mühendisi olan Mustafa Sarıoğlu'nun birlikte kurduğu salyangoz üretim çiftliği 2,5 milyon TL'ye mal oldu. Yüksek ve son teknoloji kullanılan salyangoz üretim çiftliğinde yılda 100 bin ton salyangoz üretimi planlanıyor.

Kuşadası'na bağlı Yeniköy'de kurulan salyangoz üretim çiftliğiyle ilgili bilgiler veren İşletme Mühendisi Mustafa Sarıoğlu, çiftlik üretimiyle önemli bir ihracat gerçekleştirmeyi hedeflediklerini söyledi. En çok İtalya ve İspanya üzerinde tüketimi gerçekleştirilen Salyangoz'un Avrupa'da neslinin tükenme tehlikesi altında olduğunu belirten Sarıoğlu, bu sebepten dolayı doğadan salyangoz toplanılmasının yasak olduğuna değindi. Sadece çiftliklerde üretiminin gerçekleştirildiğini aktaran Sarıoğlu, çiftlik üretiminin istenilen talebi karşılamadığına kaydetti. Türkiye'den toplanılan salyangozların işlenerek yurt dışına gönderiminin yapıldığını söyleyen Sarıoğlu, kendilerine ait çiftlikte en yoğun talep gören türü yetiştireceklerini dile getirdi. Ürünün kozmetik sektörü içerisinde de kullanım alanı olduğunu işaret eden Sarıoğlu, salyangozu öldürmeden salgısını alabilecekleri teknolojinin siparişlerini verdiklerini aktardı. Bahsi geçen ürünü iç piyasaya sunmak adına üreteceklerini ifade eden Sarıoğlu, ürünlerin içerisinde herhangi bir kimyasal maddeninde kullanılmayacağını belirtti.

Kozmetik ve sağlık alanına girmeyi planlıyorlar

Bu arada, Kuşadası'nda kurulan salyangoz üretim çiftliğinin ortaklarından Yusuf Murat Genç ise, bu sayede kozmetik ve sağlık alanına girmeyi de planladıklarını açıkladı. Uzak Doğu'da oldukça lüks SPA'larda salyangozların insan teni üstünde canlı bir şekilde yürütüldüğünü kaydeden Genç, salyangozların ameliyat sonrasında yara iyileştirilmesi adına da kullanılabildiğini ve oldukça temiz bir salgı salgıladıklarını vurguladı. Salyangozun kozmetik de kullanıldığına dikkati çeken İnşaat Mühendisi Yusuf Murat Genç, yeni yılın ilk haftasında İspanya'ya toplam 10 tonluk bir ihracat yapmak için anlaştıklarını belirterek, üretim artmasıyla Avrupa ülkelerine ürün gönderimi için çalışmalarını hızlandıracaklarını söyledi.

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Ekonomi

Yusuf Murat Kuşadası İspanya Yeniköy Ekonomi Haberler

Milyonluk otomobil ile İstanbul gezintisi! Tasarruf tedbirlerinin teğet geçtiği bakanlık

Milyonluk otomobil ile İstanbul gezintisi! Tasarruf tedbirlerinin teğet geçtiği bakanlık

Rize İl Başkanı Ayar'ın istifası sonrası AK Parti'den değişim mesajı: Adımlar atılacak

Rize İl Başkanı Ayar'ın istifası sonrası AK Parti'den değişim mesajı: Adımlar atılacak

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Reisi'nin cenaze törenine katılacak

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Reisi'nin cenaze törenine katılacak

Bakmadan Geçme

Sık sık idrara çıkma neyin habercisi? Günde 10 kere idrara çıkmak normal mi? Hababam Sınıfı ne zaman, nerede çekildi? Hababam Sınıfı okulu nerede? Hababam Sınıfı oyuncuları kimler, konusu ne? Hababam Sınıfı Sınıfta Kaldı filmi oyuncuları kim? Hababam Sınıfı Sınıfta Kaldı konusu, oyuncuları ve Hababam Sınıfı Sınıfta Kaldı özeti! 2026 UEFA Avrupa Ligi nerede oynanacak? İZSU İzmir su kesintisi: İzmir'de sular ne zaman gelecek? 22-23 Mayıs 2024 İzmir su kesintisi listesi! ASAT Antalya su kesintisi: Antalya'da sular ne zaman gelecek? 22-23 Mayıs 2024 Antalya su kesintisi listesi! Taş Kağıt Makas CANLI izle! KANAL D Taş Kağıt Makas 12. bölüm CANLI izleme linki! Kuruluş Osman CANLI izle! ATV Kuruluş Osman 161. bölüm canlı izle! Kuruluş Osman yeni bölümde neler olacak? ATV canlı izleme linki! İSKİ İstanbul su kesintisi: İstanbul'da sular ne zaman gelecek? 22-23 Mayıs 2024 İstanbul su kesintisi listesi! ASKİ Ankara su kesintisi: Ankara'da sular ne zaman gelecek? 22-23 Mayıs 2024 Ankara su kesintisi listesi! Mehmed Ali Kağıtçı kimdir? Mehmed Ali Kağıtçı kaç yaşında, nereli? Mehmed Ali Kağıtçı hayatı ve biyografisi! Beşiktaş-Trabzonspor ZTK finali hakemi kim? Ziraat Türkiye Kupası final maçını kim yönetecek? Yaprak Dökümü'nde Cem neden öldü? Yaprak Dökümü'nde Cem karakterinin ölüm sebebi ne? 23 Mayıs Perşembe 2024 Günlük Burç Yorumları! AŞK, EVLİLİK, SAĞLIK, KARİYER burç yorumları! 23 Mayıs burç yorumları nedir? CANLI maç izle! (TÜM MAÇLAR) Canlı şifresiz donmadan HD maç izle! 22 Mayıs günün maçları nereden izlenir?
Tabutlardan sadece ikisinin üzerinde vardı! Reisi'nin cenazesinde dikkat çeken detay

Tabutlardan sadece ikisinin üzerinde vardı! Reisi'nin cenazesinde dikkat çeken detay

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title