Haberler

Biden'ın "Türkiye'ye F-16 satmalıyız" sözleri ABD'yi karıştırdı! Senatörler "Şok edici" olarak tanımladı

Güncelleme:

ABD Başkanı Joe Biden'ın "Türkiye'ye F-16'ları satmamız gerekiyor. Bunu yapmamak çıkarlarımıza aykırı. Bu konuda Kongre'den onay alabileceğimizi düşünüyorum." sözleri ABD'yi karıştırdı. Bu sözlere yazılı bir açıklama ile tepki gösteren 2 ABD'li senatör, "Bunları duymak şok edici oldu" dedi. Senatörler açıklamada, böyle bir satışa karşı olduklarını ve Temsilciler Meclisi Dış İlişkiler Komitesi'nde de buna karşı olduklarını dile getireceklerini belirtti.

ABD Başkanı Joe Biden, dün NATO Liderler Zirvesi'nin ardından düzenlediği basın toplantısında Türkiye'ye yönelik F-16 ve modernizasyon kitlerinin satışını desteklediğini ifade etti. Biden, "F-16 savaş uçaklarının satışını ve modernizasyon konusunu çözmemiz gerekiyor, bunu çözmemek bizim çıkarımıza değil. Bunu yapmamak çıkarlarımıza aykırı. Biz onlara F-16 satmalıyız. Aralık ayından bu yana bunu konuşuyoruz. Kongrenin onayına ihtiyacımız var, bu onayı da alacağımızı düşünüyorum" dedi.

"ŞOKE EDİCİ OLDU"

Bu sözler ABD'de büyük tartışma yarattı. ABD Temsilciler Meclisi üyeleri Gus Bilirakis ve Nicole Malliotakis, Biden'ın sözlerine yazılı açıklamayla yanıt verdi. Yapılan açıklamada, "Geçen ay Washington'a gelen Yunanistan Başbakanı Miçotakis'in ziyaretinde Türkiye'nin saldırılarından doğrudan endişe ettiğini söylemesinden sonra Başkan Biden'ın Türkiye'ye F-16 savaş uçağı ve modernleştirme kiti satılmasını desteklediğini duymak şok edici oldu" denildi.

Senatörler açıklamada, böyle bir satışa karşı olduklarını ve Temsilciler Meclisi Dış İlişkiler Komitesi'nde de buna karşı olduklarını dile getireceklerini belirtti.

TÜRKİYE ALEYHİNE LOBİ ÇALIŞMASI YAPMIŞTI

Gus Bilirakis daha önce de Türkiye'ye F-16 ve F-35 savaş uçaklarının verilmemesi için lobi çalışmalarına katılmış, Dışişleri Bakanı Antony Blinken ve Savunma Bakanı Lloyd Austin'e hitaben gönderilen ve "Türkiye'nin yeni F-16'lar ve modernizasyon kitleri talebini reddetmenizi ve Erdoğan rejimini sorumlu tutmak için derhal harekete geçmenizi şiddetle tavsiye ediyoruz" ifadelerinin yer aldığı mektubun Kongre üyelerine ulaşmasına öncülük etmişti.

Gözde Nur Bayar
Haberler.com - Ekonomi

Joe Biden Dünya Ekonomi Güncel Haberler

Diyanet İşleri Başkanı Erbaş'ın cevapsız bıraktığı soru: Koruma sayınız arttı mı?

Diyanet İşleri Başkanı Erbaş'ın cevapsız bıraktığı soru: Koruma sayınız arttı mı?

Karar Resmi Gazete'de! 7 bin yabancı hastaya ücretsiz sağlık hizmeti verilecek

Karar Resmi Gazete'de! 7 bin yabancı hastaya ücretsiz sağlık hizmeti verilecek

DP'li Cemal Enginyurt'tan okul müdürünün cenazesinde konuşan müftüye sert tepki: Her şey oldunuz, bir Türk olamadınız

DP'li Cemal Enginyurt'tan okul müdürünün cenazesinde konuşan müftüye sert tepki: Her şey oldunuz, bir Türk olamadınız

Bakmadan Geçme

Resmi Gazete bugün (12 Mayıs) kararları neler? Resmi Gazete atama kararları 2024! Gönül Dağı Reyhan kimdir? İpek Uzkalan kaç yaşında, nereli? Gönül Dağı Reyhan karakteri gerçekte kim? İnstagram çöktü mü? İnstagram neden açılmıyor? 11 Mayıs İnstagram'da sorun mu var, neden yüklenmiyor? Kimler Geldi Kimler Geçti 2. sezon olacak mı? Kimler Geldi Kimler Geçti dizisinin 2. sezonu var mı, ne zaman yayınlanacak? 14 Mayıs anneler günü mü? 14 Mayıs Salı anneler günü mü, özel gün mü? Anneler günü ne zaman 2024? Davaro filmi nerede çekildi? Davaro filmi hangi semtte, şehirde çekilmiştir? Sinan Ateş neden öldürüldü? Sinan Ateş ölüm sebebi ne, neden öldü? Sinan Ateş niye, kim tarafından öldürüldü? Kemal Sunal kaç filmde oynadı? Kemal Sunal kaç filmde yer almıştır? Pazartesi okul var mı? 13 Mayıs Pazartesi günü okul tatil mi, tatil edildi mi? Pazartesi günü resmi tatil var mı? Ali Koç aday olacak mı? Fenerbahçe Başkanı Ali Koç tekrar aday olacak mı, adaylığa başvuracak mı? Memur ve emekli zam oranı ne kadar? Memur ve emekli ne kadar zam alacak? Memur ve emeklinin temmuz zammı belli oldu! Bursaspor - Fenerbahçe Beko Basket maçı hangi kanalda, saat kaçta? Bursaspor - Fenerbahçe Beko Basket maçı ne zaman? Granada - Real Madrid maçı hangi kanalda, saat kaçta? Granada - Real Madrid maçı nereden izlenir? Yarın hava nasıl olacak? Yarın yağmur yağacak mı, yağmur var mı? 11 Mayıs Cumartesi – Pazar hava durumu! Canik dağları nerede? Canik dağları hangi ilde, hangi şehirde?
Yeni Anayasa'ya ihtiyaç var mı? Anket yapıldı, çıkan sonuç Cumhurbaşkanı Erdoğan'ı memnun edecek

Yeni Anayasa'ya ihtiyaç var mı? Anket yapıldı, çıkan sonuç Cumhurbaşkanı Erdoğan'ı memnun edecek

500

Yorumlar (9)

Alparslan Çapa:

daha dur görüçeksiniz F35 leride vericekler herşey sirayla bak görün siparişlerini yetiştirmeye calişiyorlar parca tedarik edemiyorlar amerika sıkıntı yaşiyor.ya ister versinle yada vermesinler kendi imkanlarımız var ve yapıyoruz kendi savaş ucamızı

107
52
yanıtYanıtla
bekir yapici:

MADEM SIKINTI YASIYORLAR ACABA AMERIKAYA YARDIM KAMPANYASIMI BASLATSAK BIZIM HALKIMIZIN CEBI DOLU KARNI TOK SIRTI PEK KEYFI GICIR OLDUGUNDAN BAZI ÜLKELERE PARA YIYECEK GIYECEK HATTA ET ASI YARDIMI YAPIYORMUSUZ AYRICA ENSAR AYAKLARINDA10 MILYONU BESLIYORUZ BI AMERIGADANMI ESIRGEYECEGIZ YANI?

yanıt16
yanıt38
DODOK DODOK:

Dünyanın muhtelif ülkelerine karşı; terör konusunda ve stratejimiz konusunda başarılı olduk ama muhalefetimizi bir türlü ikna edemedik. Allah zihin açıklığı versin...

113
35
yanıtYanıtla
Dr.Kimbel:

Gus Bilirakis ve Nicole Malliotakis isimlere dikkat ettinizmi yunan asıllı evet derlermi en iyisi biz yunanistanı bir gecede alalım hem ab ye girmiş oluruz aynı zamanda dünyada düşmanımız kalmaz

75
13
yanıtYanıtla
KARAYEL:

...babasinin en akili cocugu!, aferin lan, her seyi bir anda hal ettin, acaip zekali imissin.

yanıt0
yanıt0
11 22:

bana uyar ben hazırım

yanıt1
yanıt0
ALP ALP:

Bozuk saat te günde 2 kez doğruyu gösterir... Bidonu :) tebrik ediyorum...

34
4
yanıtYanıtla
tahsin bueyuekkol:

Sahtekarlar sahtekarliği birakmaz

3
0
yanıtYanıtla
Halil İbrahim:

Acaba bu muhalefet yapanlar ne zaman tebrik edecek

0
1
yanıtYanıtla
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title