Haberler

Bakan Yazıcı, Çıldır'da

Güncelleme:

Gümrük ve Ticaret Bakanı Hayati Yazıcı ziyaret ve incelemelerde bulunmak üzere karayoluyla Kars'tan, Çıldır ilçesine geldi.

Gümrük ve Ticaret Bakanı Hayati Yazıcı, "Biz hizmetleri, özel sektörün önünü açarak sanayicimizin, tüccarımızın, rekabet gücünü arttırarak ekonomiyi büyüterek sağlıyoruz. İşte ekonomiyi büyütmenin, rekabet gücünü arttırmanın en önemli araçlardan birisi de gümrük hizmetleridir. Gümrük kapılarıdır" dedi.

Ziyaret ve incelemelerde bulunmak üzere karayoluyla Kars'tan, Çıldır ilçesine gelen Yazıcı, AK Parti Ardahan Milletvekili Orhan Atalay, Vali Seyfettin Azizoğlu, Çıldır Kaymakamı Alparslan Kılıç ve diğer yetkililer tarafından karşılandı.

Kaymakamlık binasında Azizoğlu'ndan ilçe hakkında brifing alan Yazıcı, Aşık Şenlik Caddesi'ndeki AK Parti ilçe seçim bürosunu ziyaret etti.

Yazıcı, burada bir sandalyenin üzerine çıkarak yaptığı konuşmada, 30 Mart seçimlerinde Çıldır'ın geleceği için AK Parti'nin kazanması gerektiğini söyledi.

Çıldır/Aktaş Gümrük Kapsı'ndaki çalışmaların son derece hızlı sürdüğünü ve çalışmalardan bilgi sahibi olduğunu belirten Yazıcı, şöyle konuştu:

"Biz hizmetleri, özel sektörün önünü açarak sanayicimizin, tüccarımızın, rekabet gücünü arttırarak ekonomiyi büyüterek sağlıyoruz. İşte ekonomiyi büyütmenin, rekabet gücünü arttırmanın en önemli araçlardan birisi de gümrük hizmetleridir, gümrük kapılarıdır. Ben geçen yıl 11. ayın 16'sında Çıldır/Aktaş Gümrük Kapısı'nın modern tesislerinin temelini atmak üzere geldim. Az önce inşaatın geldiği seviyeyi gösteren fotoğraflarını gördüm. Gördüğümüz seviye itibarıyla çok hızlı, tempolu bir ilerleyiş var. İnşallah temmuz ayı sonu itibarıyla gümrük kapısı üniteleri, binaları, hizmet verecek şekilde bitmiş olacak ve açılışını gerçekleştireceğiz. Hayırlı uğurlu olsun. Kars, Çıldır, Ardahan ve bu bölge, Iğdır da dahil, Türkiye'nin ekonomisinin büyümesi açısından, ticaretin gelişmesi açasından son derece stratejik bir konumda. Ve büyük bir potansiyel içeriyor."

Yazıcı, dünyayı Pekin'den Londra'ya bağlayacak demir yolu ağlarını ördüklerini, karayolu güzergahları ile taşıma aksları sayesinde bölgenin, ticaret ve lojistik merkezi olacağını dile getirdi.

Türkiye ekonomisin dünya ticareti ile entegre olmuş bir ekonomiye sahip olduğunu ifade eden Yazıcı, "Türkiye ekonomisi, cumhuriyetimizin kuruluşunun 100'üncü yıl dönümünde 2023'e doğru giderken, 500 milyar dolarlık ihracat, bir trilyon dolarlık dış ticaret, 2 trilyon dolarlık milli gelir hedefini gerçekleştirirken, ticaretin aktifliği vesilesiyle bu bölge ve sizler de bundan hakkınızı, payınızı alacaksınız" diye konuştu.

Yazıcı, Çıldır'da esnaf ziyaretinde bulunduktan sonra beraberindekilerle Ardahan'a geçti.

Kaynak: AA / Ekonomi

Ak Parti Ardahan Çıldır Kars Ekonomi Haberler

Kobani Davası'nda karar! Ahmet Türk'e 10 yıl hapis cezası verildi, Sırrı Süreyya Önder ve Ayhan Bilgen beraat etti

Kobani Davası'nda karar! Ahmet Türk'e 10 yıl hapis cezası verildi, Sırrı Süreyya Önder ve Ayhan Bilgen beraat etti

Selahattin Demirtaş'a Kobani Davası'nda 42 yıl hapis cezası

Selahattin Demirtaş'a Kobani Davası'nda 42 yıl hapis cezası

Figen Yüksekdağ, Kobani Davası'nda 30 yıl hapis cezasına çarptırıldı

Figen Yüksekdağ, Kobani Davası'nda 30 yıl hapis cezasına çarptırıldı

Bakmadan Geçme

Aleyna elendi mi? Survivor Aleyna elendi mi gitti mi? 17 Mayıs okullar tatil mi? Bugün okullar tatil mi? İstanbul, İzmir, Ankara okullar tatil mi? Bodrumspor-Çorum FK maçı ne zaman? 28 Şubat Davası'nda affedilen generaller kim, isimleri ne? 17 Mayıs Konya'da elektrik kesintisi yaşanacak ilçeler! (GÜNCEL) MEDAŞ Konya elektrik kesintisi ne zaman bitecek? 17 Mayıs Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 17 Mayıs 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 17 Mayıs Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! 17 Mayıs İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 17 Mayıs 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 17 Mayıs Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 17 Mayıs 2024 On Numara çekiliş sonuçları açıklandı mı? On Numara sonuçları saat kaçta? On Numara CANLI izle! Bugün kazanan numaralar neler? 17 Mayıs İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! 17 Mayıs Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! 17 Mayıs Adana elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Adana'da elektrikler ne zaman gelecek? Adana'da planlı elektrik kesintileri! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 17 Mayıs AFAD ve Kandilli deprem listesi! 17 Mayıs Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu?
CHP lideri Özgür Özel: Kobani davası her yönüyle siyasi bir dava

CHP lideri Özgür Özel: Kobani davası her yönüyle siyasi bir dava

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title