Haberler

Bakan Eker, Sudan Tarım Bakanı ile Görüştü

Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanı Eker, 13. dönem Türkiye Sudan KEK toplantısına katılmak üzere gittiği Sudan'da Tarım ve Sulama Bakanı Abdul Halim İsmail Al Mutaafi ile görüştü

Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanı Mehdi Eker, 13. dönem Türkiye- Sudan Karma Ekonomik Komisyonu (KEK) toplantısına katılmak üzere gittiği Sudan'da Tarım ve Sulama Bakanı Abdul Halim İsmail Al-Mutaafi ile görüştü.

Bakanlıktan yapılan yazılı açıklamaya göre, Eker, yürüttükleri strateji sayesinde Türkiye ile Sudan arasındaki ticari ilişkilerde gözle görülür bir artış kaydedildiğini belirterek, 2003 yılında 70 milyon dolar olan ülkeler arasındaki ticaret hacminin, geçen yılın sonunda rekor bir artış ile 291 milyon dolara yükseldiğini ifade etti.

Mevcut ticaret hacmiyle yetinmek istemediklerini ifade eden Eker, ekonomik ve ticari işbirliği ile bu ticaret hacmini çok daha ileriye taşımak istediklerini vurguladı.

Sudan Cumhuriyeti'nin başkenti Hartum'da düzenlenen Türkiye-Sudan KEK'in 13. Dönem Toplantısında Türk heyeti tarafından teknik müzakerelerin gerçekleştirilmesi ve müzakereler neticesinde oluşturulacak toplantı tutanağının Eker ve Sudan Tarım Bakanı tarafından yarın Hartum'da imzalanması bekleniyor.

KEK toplantısı gündeminde, ticaretin yanı sıra sanayi, enerji, madencilik, tarım, müteahhitlik ve eğitim gibi pek çok alanda Türkiye ile Sudan arasında gerçekleştirilebilecek ortak projeler yer alıyor. Ayrıca, Türkiye Cumhuriyeti Hükumeti ile Sudan Cumhuriyeti Hükumeti Arasında İkili Tarımsal İşbirliği ve Ortaklığına İlişkin Anlaşmanın da imzalanması öngörülüyor.

Eker, ayrıca Sudan temasları kapsamında Sudan Cumhurbaşkanı Ömer El Beşir ve Sudan Cumhurbaşkanı Birinci Yardımcısı Ali Osman Taha ile ikili görüşmelerde bulunacak. - Ankara

Kaynak: AA / Ekonomi

Mehmet Mehdi Eker Abdul Halim İsmail Al Sudan Ekonomi Haberler

CHP lideri Özgür Özel: Kobani davası her yönüyle siyasi bir dava

CHP lideri Özgür Özel: Kobani davası her yönüyle siyasi bir dava

Kobani Davası'nda karar! Ahmet Türk'e 10 yıl hapis cezası verildi, Sırrı Süreyya Önder ve Ayhan Bilgen beraat etti

Kobani Davası'nda karar! Ahmet Türk'e 10 yıl hapis cezası verildi, Sırrı Süreyya Önder ve Ayhan Bilgen beraat etti

2017 yılında, 'Tutuksuz yargılanmalı' demişti! Bahçeli'nin Ahmet Türk'e verilen cezayla ilgili ne diyeceği merak konusu

2017 yılında, "Tutuksuz yargılanmalı" demişti! Bahçeli'nin Ahmet Türk'e verilen cezayla ilgili ne diyeceği merak konusu

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Yozgat ve Şanlıurfa'yı işaret etti: Yanlış aday yüzünden kaybettik

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Yozgat ve Şanlıurfa'yı işaret etti: Yanlış aday yüzünden kaybettik

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title