Haberler

Altında Tarihi Rekor: Gramı 111,29 Lira Oldu

Güncelleme:

Dolar ve euronun ardından altın da rekor tazeledi. Altın FED'in faiz arttırımına başlaması ihtimalinin zayıflaması ile gramı 111,29 lira oldu.

ABD Merkez Bankası'nın (FED) eylülde faiz artırımına başlaması ihtimalinin zayıflaması, küresel ekonomideki yavaşlama endişeleri ve Türk Lirası'nın küresel olarak değer kaybının etkisiyle gram altın 111,29 ile tarihinin en yüksek seviyesini gördü.

ALTINDA TARİHİ REKOR

Altının gram fiyatının rekor fiyatı en son 6 Eylül 2011 tarihinde 110,08 ile kırılmıştı.

"YATIRIMCILAR 'GÜVENLİ LİMAN ALTINA' YÖNELDİ"

Altın ve Para Piyasaları Uzmanı Mehmet Ali Yıldırımtürk, Çin Merkez Bankası'nın iki hafta önce art arda yaptığı devalüasyonla su yüzüne çıkan kur savaşlarının, doların gelişmiş ülke para birimleri karşısında gerilemesiyle devam ettiğini belirterek, "Bu durum karşısında gelişen ülke para birimleri bazı ülke merkez bankalarının yerel para birimlerini devalüe etmesiyle gelişmiş ülke para birimleri karşısında değer kaybediyor." dedi.

"ALTINDAKİ YÜKSELİŞ HENÜZ BİTMİŞ DEĞİL"

Altın ve Para Piyasaları Uzmanı İslam Memiş ise gram altındaki yükselişin küresel piyasalarla ilgili olduğunu belirterek, "Küresel borsalardaki düşüşler, siyaset gündemiyle birleşince iç piyasalarda bozulmalar yaşanıyor." dedi.

Vatandaşların 1 haftadır elindeki dövizi ve altını bozdurduğunu ve piyasalarda TL sıkıntısı yaşandığını aktaran Memiş, "Yüksek döviz ve yüksek altın iç piyasalarda TL bırakmadı." yorumunu yaptı.

Memiş, altın fiyatlarında kısa vadede kâr satışları beklediğini vurgulayarak, gram altında 100-105 TL bandında kâr satışları beklediğini dile getirdi.

Gelecek aylarda gram altının fiyatının 115-120 TL bandına kadar yükseleceğini öngören Memiş, "Orta vadede gram altın/TL'deki yükselişi halen bitmiş değil." değerlendirmesinde bulundu.

Memiş, şu an için altın alım talebi bulunmadığını vurgulayarak, "Son 2 haftadır ciddi satış yapılıyor. Sabahın ilk saatlerinden itibaren vatandaşlar ciddi satış gerçekleştiriyor. Kuyumcularda TL sıkıntısı zaten vardı. Bu hafta da bunun devam etmesini bekliyoruz. Muhtemelen Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası (TCMB) döviz satarak piyasaya TL sürmeye başlayacaktır. Bu da iç piyasalarda TL sıkıntısını bir miktar azaltacaktır." diyerek sözlerini tamamladı.

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Ekonomi

Merkez Bankası Ekonomi Ekonomi Güncel Haberler

CHP lideri Özgür Özel: Kobani davası her yönüyle siyasi bir dava

CHP lideri Özgür Özel: Kobani davası her yönüyle siyasi bir dava

Kobani Davası'nda karar! Ahmet Türk'e 10 yıl hapis cezası verildi, Sırrı Süreyya Önder ve Ayhan Bilgen beraat etti

Kobani Davası'nda karar! Ahmet Türk'e 10 yıl hapis cezası verildi, Sırrı Süreyya Önder ve Ayhan Bilgen beraat etti

2017 yılında, 'Tutuksuz yargılanmalı' demişti! Bahçeli'nin Ahmet Türk'e verilen cezayla ilgili ne diyeceği merak konusu

2017 yılında, "Tutuksuz yargılanmalı" demişti! Bahçeli'nin Ahmet Türk'e verilen cezayla ilgili ne diyeceği merak konusu

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Yozgat ve Şanlıurfa'yı işaret etti: Yanlış aday yüzünden kaybettik

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Yozgat ve Şanlıurfa'yı işaret etti: Yanlış aday yüzünden kaybettik

500

Yorumlar (13)

tayyibin ayağının tozu:

tayyibe helal olsun. o kazansın biz kulları alışığız. pasta yeriz olmazsa

6
2
yanıtYanıtla
VATANDAŞMobil-ANDROID:

faiz lobileri bir yerlerine kına yaksın. siz bu olaylar neden oluyor zannediyorsunuz.Türkiye yı 1 milyar dolar için el pençe durumuna getirmek için.bazıları da bunların maşasi olmak için can atıyor. nede olsa onların önüne 1-2 kemik atılacak.yazık bunlara ( chp- HDP PKK) inanıp da oy verenlere.

2
3
yanıtYanıtla
Boş muhabbet:

ülkeyi akp yönetiyor suç akp de değil başka partiler yok faiz lobisi yok o yok bu akp parti kursaydı koalisyonu ülkeyi erken seçime götürmeseydi başlatıgı süreci tamamlamsaydı bunlar olmaycaktı diyeceğine öyle oldu böyle oldu. . senin yorumlarını takip ediyorum yaptıgın yorumlardan sunu anladım aktrolerdensin ekmek paranı kazanıyorsun saygı duyuyorum ama bırak su hırsızların peşini ne maaş alıyorsan söyle hiç calışmadan sigrtanıda yatırayım maaşınıda vereyim boş muhabbetler yapma

yanıt0
yanıt0
24:

Düğün yaklaşıyo erkek tarafina üzülüyorum :):)

4
0
yanıtYanıtla
Gerçek Açıdan:

Dolar altın Türkiyenin zararına artıyorsa veya düşüyorsa kaos sömürgenleri iş başındadır.

2
0
yanıtYanıtla
ad:

paralelin işidir :D

1
1
yanıtYanıtla
ali kemal:

yav paralelin işidir. . himmetleri kesilince böyle bir yola başvurmuşlardır. zaten geçen yamanları basmışlardıya. . o altın madalyalar neden kazanıldı zannediyorsunuz, bu günlerde bozdurmak için :))))) ula memleket dairesel doldu be kardeşim. . .

yanıt0
yanıt1
fuatMobil-ANDROID:

akp liker kise oldu. dolar ve altin lobisi. zerrraaabbb

1
1
yanıtYanıtla
cccMobil-ANDROID:

zerrab hadi iyisin gene.yuzler guler

1
1
yanıtYanıtla
Adınızı Yazın:

dövüz alan yaya kalırmiş aman dikkat

0
1
yanıtYanıtla
Tüm 13 yorumu okumak için tıklayın Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title