Haberler

Ekonomi Bakanı Zeybekci Denizli'de

Bakan Zeybekci: "(12 yılda) Milli gelirden veya bütçe giderlerinden ayrılan pay olarak baktığımız zaman, Milli Eğitim Bakanlığı veya eğitimle ilgili faaliyetlere ayrılan pay reel anlamda en az 4 5 misli artmıştır" "Şimdi 4+4+4 uygulamasıyla, 12 yıllık zorunlu eğitimle Türkiye'de ortalama eğitim süremiz çok daha hızlı artacak.

Ekonomi Bakanı Nihat Zeybekci, Türkiye'de eğitimin geçmiş dönemle kıyas kabul edilemeyecek bir seviyeye ulaşıldığını fakat bunu yeterli görmediklerini vurgulayarak "Bizim muasır medeniyet seviyesi ve daha ilerisine gitmek için topyekun bir seferberlik yapmamız lazım. Bu topyekun seferberliği de her alanda yapmamız lazım. Elinde imkanı olan herkes eğitime her türlü desteği vermeli" dedi.

Denizli Büyükşehir Belediyesi Atalar Bilgievi ve Kurs Merkezi'nin açılışına katılan Zeybekci, buradaki konuşmada, Türkiye Cumhuriyeti Devletinin sosyal devlet niteliğinin en önemli özelliğinin belediyelerde hayat bulduğunu belirtti.

Belediyelerin, günümüz şartlarında rekabet avantajı olmayan çocuklara, gençlere, yaşlılara, kadınlara fırsat eşitliğini sağlamak gibi bir zorunlulukları bulunduğunu ifade eden Zeybekci, "Kursa giden, bir şekilde imkanı olup da takviye alabilen çocukların yanında o imkanı olmayanların da bu imkana sahip olmasını sağlamak zorunluluğu belediyelere, devlete ait organları yöneterek memlekete hizmet etmek için yola çıkanlara aittir" dedi.

Denizli Büyükşehir Belediyesi'nin de bu bilinçle hareket ettiğini, bilgievi ve kurs merkezlerine kentin hemen her yerinden talep geldiğini ve merkezin 10'uncusunu açtıklarını ifade eden Zeybekci, millet istedikçe belediyenin bu hizmeti yerine getirmeye devam edeceğini ifade etti.

AK Parti iktidarı döneminde eğitimde gelinen noktaya dikkati çeken Bakan Zeybekci, 12 yıl öncesi ile kıyas kabul edilemeyecek bir seviyeye ulaşıldığını vurgulayarak, şunları söyledi:

"Milli gelirden veya bütçe giderlerinden ayrılan pay olarak baktığımız zaman, Milli Eğitim Bakanlığı veya eğitimle ilgili faaliyetlere ayrılan pay reel anlamda en az 4-5 misli artmıştır. Enflasyon da içine dahil olmak üzere yaklaşık 10 misli artmış durumda. Belediyelerin, yerel yönetimlerin bu alana aktardıkları pay artmıştır. Neden? 21. yüzyılda  o muasır medeniyet seviyesinin ilerisine geçebilmek için yapılmak zorunda olan, artırılmak zorunda olan adımlarımız var. Bunlar lafla, hamasetle olmuyor."

Kore örneğini veren ve ortalama eğitim süresinin 14 yılın üzerinde olduğunu kaydeden Zeybekci, şöyle devam etti:

"Biz daha yeni 7 yılın üzerine çıktık. Bunun sebebi şuydu, buydu çok söylemek istemiyorum. İmam hatiplerin önüne engel olacağız diye Türkiye'deki eğitim sisteminin belini kıran o 28 Şubat anlayışının da çok büyük zararları oldu. Ama şimdi 4+4+4 uygulamasıyla, 12 yıllık zorunlu eğitimle Türkiye'de ortalama eğitim süremiz çok daha hızlı artacak. Eğitim süremiz artarken, dünyadaki bazı okur yazarlık oranlarına bakarsak, mesela matematik okur yazarlığı veya diğer alanlara baktığımızda maalesef istediğimiz seviyelerde değiliz. Bir zamanlar bilimin merkezi olmuş bu topraklarda cebiri yani bugün bilgisayarın temeli olan lineer cebiri bulan bu milletin evlatlarının, Uluğbeylerin, Piri Reislerin evlatlarının ilimde, fende gelmiş olduğu nokta bize pek yakışan bir nokta değil. Bizim muasır medeniyet seviyesi ve daha ilerisine gitmek için topyekun bir seferberlik yapmamız lazım. Bu topyekun seferberliği de her alanda yapmamız lazım. Elinde imkanı olan herkes eğitime her türlü desteği vermeli."

Eğitime, imkan ve kaynak ayırmaya çalışırken birilerinin bunu engellemeye çalıştığını dile getiren Zeybekci, "Hastalıklı bir mantık çıktı, yerel yönetimlerin yüksek öğretime vermiş olduğu bursları mahkemelere götürerek iptal ettirdi. Neymiş, burada suistimal olabilir diye. Aklı fikri suistimalde olanlar başkalarını da öyle zannettikleri için maalesef iptal ettirdiler. Şimdi yerel yönetimler sadece ilk ve orta öğretime burs verebiliyor. Bu da eğitime bir katkıdır" ifadelerini kullandı.

Denizli Belediyesi olarak, kentte dershanelere gidemeyen öğrenciler için 7-8 yıl önce başlattıkları bilgievi ve kurs merkezlerinin dershanelere gidemeyen çocuklara da özel dersler verilmesini sağladığını da ifade eden Zeybekci, üniversitedeki, eğitim fakültesindeki son sınıf  son öğrencilerinin, kendilerine ayırabilecekleri hafta sonlarında, boş zamanlarında gönüllü kurs vermelerini büyük bir sorumluluk örneği olarak gördüğünü sözlerine ekledi.

Zeybekci, AK Parti Denizli milletvekilleri Bilal Uçar ve Nurcan Dalbudak, Denizli Valisi Şükrü Kocatepe, Denizli Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Zolan ve diğer protokol üyeleri ile birlikte açılış kurdelesini keserek merkezi gezdi.

Zeybekci, daha sonra Kale ilçesinde Altyapı Projesi Temel Atma Törenine katıldı, protokol üyeleri ile altyapı projesinin temelini attı. - Denizli

Kaynak: AA / Güncel

Ak Parti Denizli Politika Güncel Haberler

Diyanet İşleri Başkanı Erbaş'ın cevapsız bıraktığı soru: Koruma sayınız arttı mı?

Diyanet İşleri Başkanı Erbaş'ın cevapsız bıraktığı soru: Koruma sayınız arttı mı?

Karar Resmi Gazete'de! 7 bin yabancı hastaya ücretsiz sağlık hizmeti verilecek

Karar Resmi Gazete'de! 7 bin yabancı hastaya ücretsiz sağlık hizmeti verilecek

Yeni Anayasa'ya ihtiyaç var mı? Anket yapıldı, çıkan sonuç Cumhurbaşkanı Erdoğan'ı memnun edecek

Yeni Anayasa'ya ihtiyaç var mı? Anket yapıldı, çıkan sonuç Cumhurbaşkanı Erdoğan'ı memnun edecek

Bakmadan Geçme

Memur ve emekli zam oranı ne kadar? Memur ve emekli ne kadar zam alacak? Memur ve emeklinin temmuz zammı belli oldu! Bursaspor - Fenerbahçe Beko Basket maçı hangi kanalda, saat kaçta? Bursaspor - Fenerbahçe Beko Basket maçı ne zaman? Granada - Real Madrid maçı hangi kanalda, saat kaçta? Granada - Real Madrid maçı nereden izlenir? Yarın hava nasıl olacak? Yarın yağmur yağacak mı, yağmur var mı? 11 Mayıs Cumartesi – Pazar hava durumu! Canik dağları nerede? Canik dağları hangi ilde, hangi şehirde? Newcastle – Brighton maçı nereden, nasıl izlenir? Newcastle Brighton canlı yayın linki! Azerbaycan deprem mi oldu? Az önce nerede, kaç büyüklüğünde deprem oldu? 11 Mayıs Cumartesi depremler! KOCAELİSPOR – SAKARYASPOR CANLI: Kocaelispor – Sakaryaspor maçı nereden, nasıl izlenir? Kocaelispor Sakaryaspor canlı yayın linki! BOLUSPOR – ÇORUM FK CANLI: Boluspor – Çorum FK maçı nereden, nasıl izlenir? Boluspor Çorum FK canlı yayın linki! ŞANLIURFASPOR – MANİSA FK CANLI: Şanlıurfaspor – Manisa FK maçı nereden, nasıl izlenir? Şanlıurfaspor Manisa FK canlı yayın linki! TUZLASPOR – GENÇLERBİRLİĞİ CANLI: Tuzlaspor – Gençlerbirliği maçı nereden, nasıl izlenir? Tuzlaspor Gençlerbirliği canlı yayın linki! ADANASPOR – BANDIRMASPOR CANLI: Adanaspor – Bandırmaspor maçı nereden, nasıl izlenir? Adanaspor Bandırmaspor canlı yayın linki! 11 MAYIS BİM AKTÜEL ÜRÜNLER KATALOĞU! Bu hafta BİM'de neler var, hangi ürünler geldi? Dolar ne kadar, yükseldi mi? #128184 11 Mayıs Dolar ne kadar oldu, kaç TL? Bu akşam Survivor var mı? Bu akşam Survivor All Star yeni bölüm yayınlanacak mı? 11 Mayıs Cumartesi Survivor yeni bölüm!
Yer: Diyarbakır! Genelev patronunun beyzbol sopasıyla saldırdığı müşteri ölümle pençeleşiyor

Yer: Diyarbakır! Genelev patronunun beyzbol sopasıyla saldırdığı müşteri ölümle pençeleşiyor

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title