Haberler

Ekol, Blok Tren Hattını Romanya'da Aldığı Yeni Şirketine Kadar Genişletti

Türkiye'nin en büyük entegre lojistik şirketlerinden Ekol Lojistik, Romanya lojistik sektörünün lider isimlerinden Omega Ro'yu satın aldıktan sonra Worms - Trieste arasında uyguladığı blok tren seferlerine Worms'tan, Romanya'nın Arad şehrinde...

Türkiye'nin en büyük entegre lojistik şirketlerinden Ekol Lojistik, Romanya lojistik sektörünün lider isimlerinden Omega Ro'yu satın aldıktan sonra Worms - Trieste arasında uyguladığı blok tren seferlerine Worms'tan, Romanya'nın Arad şehrinde Curtici Terminali'ne yapılan seferleri de ekledi.

Bu hatta, intermodal yarı-römorklarla, düzenli hizmet veren tek şirket olma özelliğini taşıyan Ekol; Almanya İstanbul arası mesafede sefer başına 1.250 km karayolu tasarrufu yapılmasını sağlayan, Worms'dan yola çıkarak 36 saatlik sürede Arad'a varan blok tren seferlerinin ilkini, 13 Ekim 2011 tarihinde gerçekleştirdi. Şu an için haftada tek sefer olan bu yeni hatla beraber; Ekol'ün haftalık blok tren sefer sayısı 8'e yükselmiş oldu.

Arad'dan sonra İstanbul'a varış için Bulgaristan karayolunu kullanan Ekol; 2012'de Köstence-Pendik hattındaki UN Ro-Ro seferlerini de alternatifli olarak kullanmaya başlayacak. Ekol, bu projesi için yeni filo yatırımı yaparak; başlangıç olarak 50 adet çekici satın alacak. Ekol, genişletilmiş filosu ile Worms - Arad sefer sayısını haftada 3'e çıkararak; toplamda intermodal sefer sayısını haftada karşılıklı 10 sefere yükseltmeyi hedefliyor.

2012 yılında intermodal projesi için yeni dorse ve çekici alımlarıyla toplam 18 milyon Euro tutarında yatırım yapmayı planladıklarını belirten Ekol Lojistik Yönetim Kurulu Başkanı Ahmet Musul; "Bu yatırımın %25'e yakını Romanya için gerçekleştirilecek. Romanya'daki filo yatırımımızı gerçekleştirirken, aynı zamanda bu ülkedeki terminalimizi de geliştereceğiz. Kasım 2011'de faaliyetlerine başlayan Ekol Romanya'nın ardından hem Romanya hem de Avrupa'nın farklı noktalarındaki yatırım çalışmalarımız artarak devam etmektedir". dedi. Musul ayrıca; intermodal tren seferlerinin Almanya Ludwigshafen – Belçika Antwerp hattına da uzadığını, bu hatta test yüklemelerinin yapıldığını bildirdi. Musul, Ekol Romanya'nın özellikle tekstil sektöründe, kontrat lojistiği alanında ve parsiyel taşımacılıkta çok hızlı bir büyüme kaydettiğini belirtti.

Kaynak: KurumsalHaber.com / Basın Bültenleri

Ekol Lojistik Almanya Türkiye Romanya Basın Bültenleri Haberler

Fidan'dan Hamas için 'Terör örgütü' ifadesini kullanan Avusturyalı mevkidaşına canlı yayında sert yanıt

Fidan'dan Hamas için "Terör örgütü" ifadesini kullanan Avusturyalı mevkidaşına canlı yayında sert yanıt

Nihat Doğan'dan boşanma kararı alan Arzu Doğan'dan çok konuşulacak itiraflar

Nihat Doğan'dan boşanma kararı alan Arzu Doğan'dan çok konuşulacak itiraflar

CHP lideri Özel, sözünü kesen çiftçiye kızdı: Arkadaşların sana hesap sorsun

CHP lideri Özel, sözünü kesen çiftçiye kızdı: Arkadaşların sana hesap sorsun

Müge Anlı'nın programında kan donduran anlar! Muhabir, canlı yayında ceset buldu

Müge Anlı'nın programında kan donduran anlar! Muhabir, canlı yayında ceset buldu

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title