Haberler

Eğitim Sen Malatya Şube Başkanı Ali Ekber Baytemur Açıklaması

Eğitim Sen Malatya Şube Başkanı Ali Ekber Baytemur, “2014 yılında eğitime bütçeden yeterli pay, okullara ihtiyacı kadar ödenek ayrılmalı, sorunlarımıza kalıcı çözümler üretilmelidir” diyerek, taleplerinin karşılanmaması halinde 19 Aralık’ta greve gideceklerini bildirdi.

Eğitim Sen Malatya Şube Başkanı Ali Ekber Baytemur, "2014 yılında eğitime bütçeden yeterli pay, okullara ihtiyacı kadar ödenek ayrılmalı, sorunlarımıza kalıcı çözümler üretilmelidir" diyerek, taleplerinin karşılanmaması halinde 19 Aralık'ta greve gideceklerini bildirdi.

Yaptığı yazılı basın açıklamasında, 2014 yılı bütçesinde taleplerini ileten Baytemur, "Kamusal eğitime yeterli bütçe, okullarımıza ihtiyacı kadar ödenek ayrılmalı, dershanelerin kapatılması tartışmalarıyla tekrar gündeme gelen, kamu kaynaklarının özel okullara aktarılmasına derhal son verilmelidir. Ek ders ücretleri günün şartlarına uygun bir şekilde yeniden düzenlenmeli ve tüm ek ödemeler temel ücrete ve emekliliğe yansıtılmalı, artan oranlı vergi dilimi uygulamasından vazgeçilmeli ve bu artışlar emekli olanların maaşlarına da yansıtılmalıdır.

Eğitim-öğretim yılı başında öğretmenlere yapılan eğitim-öğretime hazırlık ödeneği, her dönem başında olmak üzere yılda iki kez olmalı ve bütün eğitim ve bilim emekçilerine ödenmelidir. Hizmetli, memur, idari ve teknik personelin yıllardır çözüm bekleyen özlük sorunları ile atama ve yükselme sorunları acilen çözülmeli, tüm hizmetli, memur, idari ve teknik personele özel hizmet tazminatı ödenmelidi" ifadelerini kullandı.

"Okullarda ve üniversitelerde 4-C, 50-D, taşeron çalışma gibi esnek ve güvencesiz çalışma uygulamalara son verilmelidir. Kamusal, bilimsel, demokratik, laik ve anadilinde eğitimin önündeki bütün fiili ve yasal engeller kaldırılmalıdır. Kamu emekçilerinin grevli toplu sözleşme hakkı önündeki engeller kaldırılmalı, gerçek bir toplu sözleşme düzenin yaratılması sağlanmalıdır" diyen Baytemur, açıklamasını şöyle tamamladı: "Taleplerimizin karşılanmaması durumunda 19 Aralık Perşembe günü Greve çıkacağımızı ilan ediyoruz. Siyasi iktidarın yıllardır taleplerimizi yok sayan baskıcı ve dayatmacı anlayışına karşı bütün eğitim ve bilim emekçilerini ve halkımızı 19 Aralık'ta yapacağımız uyarı grevine katılmaya ve alanlara çıkmaya davet ediyoruz". - MALATYA

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Malatya Yerel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title