Haberler

Edirne'den Kısa Kısa

Mimarlar Odası Edirne Temsilciliği, Edirne Belediyesi ve Trakya Üniversitesi Mimarlık Fakültesi işbirliğinde başlatılan "Engelsiz Edirne" temalı atölye çalışması tamamlandı.

Mimarlar Odası Edirne Temsilciliği, Edirne Belediyesi ve Trakya Üniversitesi Mimarlık Fakültesi işbirliğinde başlatılan "Engelsiz Edirne" temalı atölye çalışması tamamlandı.

Öğrenciler atölye çalışması kapsamında hazırladığı engelli kişilerin cadde ve sokaklarda rahat bir şekilde yaşamalarına uygun projeleri  Mimarlar Odası Edirne Temsilciliği'nde sergiledi.

Edirne Belediye Başkan Yardımcısı Selçuk Çakır, projeleri inceledikten sonra yaptığı açıklamada, engelliler için gereli iyileştirmeleri yapacaklarını kaydetti.

Proje sergisinin 10 gün boyunca ziyaret edilebileceği kaydedildi.

-Edirne İl Genel Meclisi yeni hizmet binası

-Edirne İl Genel Meclisi yeni hizmet binası, düzenlenen törenle açıldı.

Edirne Valisi Dursun Ali Şahin, yeni hizmet binasının açılışı dolayısıyla düzenlenen törenden yaptığı konuşmada, il  öze idaresi ve il genel meclisi toplantı alanının yeni bina ile bir arada olacağını kaydetti.

Binanın 6 ayda tamamlandığını söyleyen Şahin, "Edirne'ye geleli bir yıl oldu ama mesleğimin sonunda güzel bir ilde huzur kenti, huzur limanı olan bir kentte hizmet etmenin gururunu yaşıyorum. O vesileyle ben sizlere çok teşekkür ediyorum. Bende Edirne için bugüne kadar nasıl çalıştıysam, bundan sonrada çalışacağıma tüm meclis üyelerinin önünde söz veriyorum" diye konuştu.

Konuşmaların ardından Şahin, Edirne Belediye Başkanı Recep Gürkan, AK Parti Edirne İl Başkanı Rafet Sezen yeni binayı inceledi.

-Edirne il koordinasyon kurulu toplantısı

Edirne il koordinasyon kurulu toplantısı yapıldı.

Edirne Valisi Dursun Ali Şahin, Devecihan Kültür Merkezi'nde gerçekleştirilen toplantıda,  bu yılki yatırım programında irili ufaklı toplam 535 işin yer aldığını söyledi.

535 işin proje bedellerinin toplam maliyetinin 3,7 milyar lirayı bulduğunu ifade eden Şahin, şunları kaydetti:

"Bu işler için önceki yıllarda 1 milyar 127 milyon lira harcanmış. 2015 yılında da 572 milyon lira ödenek kullandırılması öngörülmüştür. İkinci yatırım dönemi içinde yapılan çalışmalar dahilinde 200 milyon lira harcama yapılarak yüzde 35 nakdi sağlanmıştır. İzleyici kuruluşlar itibariyle değerlendirildiğinde 2015 yılının ikinci döneminde yapılan yatırım harcamalarının bin 362 milyon lirasını merkezi idare kuruluşlarımızın yaptığı görülmektedir. Merkezi idare kuruluşlarımızın bu harcama miktarı ile sağladıkları nakdi gerçekleşme düzeyi yüzde 32'dir. Yerel yönetim kuruluşlarımız ise 38 milyon lira tutarında yatırım harcaması yaparak, yüzde 53'lük bir nakdi gerçekleşme sağlamışlardır. Merkezi ve yerel yönetim kuruluşlarımızca yapılan bu yatırım harcamaları sonucu, 2015 yılı ikinci döneminde, kamu kuruluşlarımızın programlarında yer alan küçüklü büyüklü 535 işin 80 tanesi bitirilmiş, 1'i tasfiye edilmiş, 259'u devam etmekte, 195'ine ise henüz başlanmamıştır"

Kaynak: AA / Yerel

Trakya Üniversitesi Edirne Belediyesi Dursun Ali Şahin Yerel Haberler

DP'li Cemal Enginyurt'tan okul müdürünün cenazesinde konuşan müftüye sert tepki: Her şey oldunuz, bir Türk olamadınız

DP'li Cemal Enginyurt'tan okul müdürünün cenazesinde konuşan müftüye sert tepki: Her şey oldunuz, bir Türk olamadınız

Eurovision'da LGBT+ propagandası! Nemo'ya birinciliği tüylü ceketi ve saten eteği getirdi

Eurovision'da LGBT+ propagandası! Nemo'ya birinciliği tüylü ceketi ve saten eteği getirdi

Yeni Anayasa'ya ihtiyaç var mı? Anket yapıldı, çıkan sonuç Cumhurbaşkanı Erdoğan'ı memnun edecek

Yeni Anayasa'ya ihtiyaç var mı? Anket yapıldı, çıkan sonuç Cumhurbaşkanı Erdoğan'ı memnun edecek

Kanun teklifi Meclis'e geliyor! 3 kez stokçuluk yapana 6 gün kapatma cezası

Kanun teklifi Meclis'e geliyor! 3 kez stokçuluk yapana 6 gün kapatma cezası

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title