Haberler

Üst düzey Rus komutan, tankların çoğunun kullanılamaz hale gelmesi sonrası intihar etti

Güncelleme:

Rusya ile Ukrayna arasındaki çatışmalar 32. gününde devam ederken, Ukrayna Savunma Bakanlığı, ülkedeki savaşa katılan bir Rus tank alay komutanının intihar ettiğini öne sürdü. 4'üncü Panzer Tümeni komutanının, depodaki her 10 tanktan sadece birinin "az ya da çok" çalışır durumda olduğuna dair telsiz mesajını dinledikten sonra kendini vurduğu öne sürüldü. Hatırlanacağı üzere işgalin başından bu yana 7 Rus general ve Karadeniz Donanması komutan yardımcısı hayatını kaybetmişti.

Rusya'nın Ukrayna'yı işgalinde birinci aya girilirken, işgalin beklenildiği gibi gitmemesinin sorumlusu olduğu iddia edilen Rus komutanlarla ilgili her gün yeni bir haber daha ortaya çıkıyor. Ukrayna tarafından yapılan açıklamada, bir Rus tank alay komutanının, birliğindeki tüm araçlar kullanılamaz durumda olduğu için intihar ettiği öne sürüldü.

TANKLARIN DURUMUNU ÖĞRENDİKTEN SONRA KENDİNİ VURDU

Ukrayna Savunma Bakanlığı, ' Rusya Federasyonu'nun 4. Tank Tümeni' bünyesindeki '13. tank alayı' komutanının, birliğin yedek tanklarının durumunu öğrendikten sonra içinde bulunduğu vahim durum nedeniyle kendini vurduğunu söyledi.

"ÇOĞU TANK KULLANILMAZ HALDE"

Yapılan açıklamada, Rus kuvvetlerinin bakımsız askeri araçlarla ilgili sorun yaşadığı ve çoğu tankın kullanılamaz hale geldiği öne sürüldü. Bakanlığın Telegram'dan yaptığı açıklamada, Rusya'nın, savaş alanında devre dışı bırakılan teçhizatı onarmak için Bryansk bölgesinde depolama ve onarım tesisleri inşa ettiği de iddia edildi. Açıklamada, "Şu anda, Rusya'nın uzun vadeli depolama tesislerinden gelen önemli miktarda ekipmanı "operasyona sokmaya" çalıştığı belirtiliyor." ifadeleri kullanıldı.

Üst düzey Rus komutan, tankların çoğunun kullanılamaz hale gelmesi sonrası intihar ettiBu hafta savaşta öldüğü açıklanan Rus general Vlaislav Yershov.

HABERİ SAVUNMA BAKANLIĞI VERDİ

Savunma Bakanlığı , Rus ordusunun ekipman konusunda son derece yetersiz kaldığını öne sürerken, Kiev, 4'üncü Panzer Tümeni komutanının, depodaki her 10 tanktan sadece birinin "az ya da çok" çalışır durumda olduğunu öğrendiğinde kendini öldürdüğünü söyledi. Eğer Ukrayna'nın iddiaları doğruysa, Ukrayna'da hayatını kaybeden üst düzey isimlerin sayısında artışa işaret ediyor.

7 RUS GENERAL ÇATIŞMALARDA ÖLDÜRÜLDÜ

Rusya'nın Ukrayna'ya yönelik saldırılarının başlamasından bu yana Ukrayna ordusu 7 Rus general ve Karadeniz Donanması komutan yardımcısının çatışmalarda öldürüldüğünü açıklamıştı.

Erdem Aksoy
Haberler.com - Dünya

Ukrayna Rusya Haberler

CHP lideri Özgür Özel: Kobani davası her yönüyle siyasi bir dava

CHP lideri Özgür Özel: Kobani davası her yönüyle siyasi bir dava

Kobani Davası'nda karar! Ahmet Türk'e 10 yıl hapis cezası verildi, Sırrı Süreyya Önder ve Ayhan Bilgen beraat etti

Kobani Davası'nda karar! Ahmet Türk'e 10 yıl hapis cezası verildi, Sırrı Süreyya Önder ve Ayhan Bilgen beraat etti

2017 yılında, 'Tutuksuz yargılanmalı' demişti! Bahçeli'nin Ahmet Türk'e verilen cezayla ilgili ne diyeceği merak konusu

2017 yılında, "Tutuksuz yargılanmalı" demişti! Bahçeli'nin Ahmet Türk'e verilen cezayla ilgili ne diyeceği merak konusu

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Yozgat ve Şanlıurfa'yı işaret etti: Yanlış aday yüzünden kaybettik

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Yozgat ve Şanlıurfa'yı işaret etti: Yanlış aday yüzünden kaybettik

500

Yorumlar (7)

Eğrioturdoğrukonuş:

Avrupa ve Rusya zararda. Ukrayna zaten perişan. Kazanan ABD. Türkiye de zarar uğrasın diye çok uğraşıyorlar ama yemezler.

117
18
yanıtYanıtla
ferhat atmaca:

savaş başladığından beri türkiye parası ukrayna parası karşısında yüzde 4 eridi. savaş başladığından beri dünyadan yaptırım yiyen rusyanın ekonomisi yüzde 15 daraldı türkiye ekonomisi yüzde 10 daraldı. ben demiyorum bunları veriler söylüyor.

yanıt51
yanıt18
Sadık:

Muhalefetin derdi krizler savaşlar çogalsın sürsün Türkiye zarar görsün ,Millet zarar görsün bende koltugu devralıyım.

32
52
yanıtYanıtla
HALİS ER:

Yiyin birbirinizi

63
7
yanıtYanıtla
Narter Nart:

Zebaniniz bol olur. İnşallah

58
7
yanıtYanıtla
Ömer Çevik:

Eee siz afganistanda Suriye'de savasmiyodunuzki sadece uçaktan sivil halkın üzerine bomba bırakmak yerleşim alanlarını yerle bir etmek size rütbe kazandırır sevinirsiniz sonra kendinizi kahraman sanıp zayıf gördüğünüz yerlere saldirirsaniz evdeki hesap çarşıya uymaz tarihte hep kaybetmiş tek milletsiniz

0
0
yanıtYanıtla
Sadık GÜNEŞ:

Allah daha beter etsin,hiç yoktan masum bir ülkeye saldırmak neymiş görsün

0
0
yanıtYanıtla
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title