Haberler

Taliban'dan kadın sağlık çalışanlarına çağrı: İşlerinize geri dönün

Güncelleme:

Afganistan'da geçtiğimiz günlerde kadınlara "Evde kalın" çağrısı yapan Taliban, bir sektör için geri adım attı. Taliban sözcüsü, kadın sağlık çalışanlarına işlerine geri dönme çağrısı yaptı.

Afganistan'da yönetimi ele alan Taliban'ın sözcülerinden Zabihullah Mücahit, Sağlık Bakanlığına bağlı kadın sağlık personelinin görevlerine devam etmeye çağırıldığını açıkladı.

KADIN SAĞLIK PERSONELİNİ GÖREVE ÇAĞIRDI

Sözcü Mücahid, Twitter'dan yaptığı paylaşımında; yeni yönetimin, kadın sağlık çalışanlarının işlerine devam etmeleriyle ilgili bir sorunu olmadığını vurgulayarak, "Sağlık Bakanlığı, illerdeki ve başkentteki tüm kadın çalışanları işlerine devam etmeleri konusunda bilgilendiriyor." ifadesini kullandı.

"KADINLARLA İLETİŞİMİ BİLMİYORLAR"

Taliban geçtiğimiz günlerde, ülkede güvenliğin tam anlamıyla sağlanıncaya kadar kadınlara evden çıkmamaları tavsiyesinde bulunmuştu. Zabihullah Mücahit, "Güvenlik güçlerimiz kadınlarla muhatap olma konusunda eğitim almamıştı, bazıları kadınlarla nasıl konuşulacağını bilmiyor. Bu karar kadınların kötü muamele görmesini engellemek için" sözleriyle kadınlara çağrı yapmış; ancak bu durumun "geçici bir prosedür" olduğunu söylemişti.

Afganistan'da Taliban'ın kadınların özgürlüklerinde kısıtlamalara gideceğine dair endişelerle ilgili ise Mücahid, yeni yönetimin kamudaki kadın çalışanların işlerine dönmelerinin sağlanmasına yönelik çalışmaları sürdürdüklerini duyurmuştu.

Kaynak: AA / Dünya

Zabihullah Mücahid Afganistan Twitter Haberler

Kobani Davası'nda karar! Ahmet Türk'e 10 yıl hapis cezası verildi, Sırrı Süreyya Önder ve Ayhan Bilgen beraat etti

Kobani Davası'nda karar! Ahmet Türk'e 10 yıl hapis cezası verildi, Sırrı Süreyya Önder ve Ayhan Bilgen beraat etti

Kobani davasında 10 yıl hapis cezasına çarptırılan Ahmet Türk: Karar verenler yargıçlar değil siyasiler

Kobani davasında 10 yıl hapis cezasına çarptırılan Ahmet Türk: Karar verenler yargıçlar değil siyasiler

Selahattin Demirtaş'a Kobani Davası'nda 42 yıl hapis cezası

Selahattin Demirtaş'a Kobani Davası'nda 42 yıl hapis cezası

Figen Yüksekdağ, Kobani Davası'nda 30 yıl hapis cezasına çarptırıldı

Figen Yüksekdağ, Kobani Davası'nda 30 yıl hapis cezasına çarptırıldı

500

Yorumlar (8)

hakan gardas :

Kadinin yeri mutfaktir ve cocuklarin basinda olmalaridir, erkek'de gider calisir ve ailesini gecindirmekle yükümlüdür. Bunun talibanla alakasi olmayan bir konudur. Bati medeni kadini calistirmakla aileyi yikmistir ve müslümanlar onlari taklit etmekle ayni kaderi paylasiyor su an.

40
96
yanıtYanıtla
Turgut Aydın:

Doğru afgana kardeş seni tutanmı varrr

yanıt61
yanıt18
Dravid zwezda:

islam dini iste ne kadar dusunuyor kadinlari gorun, ozgurluk desen var, ahlak desen talibanda bolca, baris dini desen taliban geliyor aklima, huzur ve cihadin sembolu afgan din kardeslerimize selam olsun xd

54
45
yanıtYanıtla
Lexa :

Talibanın ve pkk nın maaşlarını kim ödüyor acaba? Aylık dolar karşılığı o teröristerin dağlarda durduğunu tüm dünya biliyor. Biraz araştır öyle karala insanların inancını.

yanıt13
yanıt10
Ahmet Komuscu:

islam dinine laf atacağına birinci araştır CAHİL kişilik. İslam gelmeden önce kız çocukları diri diri toprağa gömülürdü.Kadınların haklları yoktu. Hayvanlara bile 1 gün dinlendirme hakkı bile verildi. terör örgütlerini finanse edip yaptıkları bütün pislikleri islama , müslümanlara yıkan şeytani planları göremeyecek kadar körsün.SANA ÇOK ŞEYLER SÖYLERİM AMA MÜSLÜMANLĞIM EL VERMİYOR. iİSLAM BARIŞ DİNİDİR.ASİLLİKTİR. BU SEBEBTEN AKLIMDAN GEÇENLERİ SÖYLEYEMİYORUM. ARAŞTIR ARAŞTIR ARAŞTIR.

yanıt7
yanıt1
Lexa :

Talibanın da diğer törör örgütlerinden bir farkı yok. Türkiye dikkati adım atmalı Afganistan konusunda.

29
4
yanıtYanıtla
ikizlerin kanalı:

Allah yar ve yardımcıları olsun inşallah..... büyük bir acı... Allah'ım sen yardım et sen akıl ver gençlerimize

18
4
yanıtYanıtla
AynenDevam:

Dagdan inen maymunlardan ne bekliyorsun ki?

2
2
yanıtYanıtla
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title