Haberler

Rusya seyir füzesi fırlattı! Putin gövde gösterisini "Büyük bir olay" sözleriyle yorumladı

Güncelleme:

Rusya tüm dünyanın tedirginlikle takip ettiği Zircon hipersonik seyir füzesi denemesini yaptı. Putin, seyir füzesinin fırlatılmasının ardından "Bu tüm Rusya için büyük bir olay" dedi.

Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin, Rus Genelkurmay Başkanı Valery Gerasimov ile telekonferans yolu ile toplantı gerçekleştirdi. Rusya'nın geliştirdiği 3M22 Zircon hipersonik seyir füzesinin ilk testlerinden sonra geçtiğimiz yıl Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin, "ABD'nin önüne geçtik" açıklaması yapmıştı.

450 KİLOMETRE UZAKLIKTAKİ HEDEFİ VURDU

Rusya Genelkurmay Başkanı Valery Gerasimov, Zircon ile yeni bir test gerçekleştirildiğini Putin'e anlattı. Sabah saatlerinde gerçekleşen görüşmede Gerasimov, Putin'e dün Beyaz Deniz'de Amiral Gorşkov gemisinden 3M22 Zircon hipersonik seyir füzesinin ateşlendiğini ve füzenin 450 kilometre uzaklıktaki hedefi vurduğunu aktardı. Füzenin 8 Mach hızla dakikada 160 kilometre kat ettiğini söyleyen Gerasimov bu testin başarıyla tamamlandığını belirtti.

"EŞİ BENZERİ YOK"

Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin, Valery Gerasimov'dan fırlatma ile ilgili bilgileri aldıktan sonra testi yorumlayarak, "Bahsettiğiniz Zircon füzesinin başarıyla test edilmesi sadece Rusya Silahlı Kuvvetleri için değil aynı zamanda tüm Rusya için önemli bir olay. Dünyada eşi benzeri olmayan bu yeni silah uzun vadede ülkemize savunma kabiliyeti sağlayacak" dedi.

Rusya Devlet Başkanı Putin değerlendirmesinin ardından füzeyi geliştiren Rus mühendislere ve Rusya Savunma Bakanlığı'na teşekkür ederek sözlerini tamamladı.

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Dünya

Vladimir Putin Rusya Dünya Güncel Haberler

CHP lideri Özgür Özel: Kobani davası her yönüyle siyasi bir dava

CHP lideri Özgür Özel: Kobani davası her yönüyle siyasi bir dava

Kobani Davası'nda karar! Ahmet Türk'e 10 yıl hapis cezası verildi, Sırrı Süreyya Önder ve Ayhan Bilgen beraat etti

Kobani Davası'nda karar! Ahmet Türk'e 10 yıl hapis cezası verildi, Sırrı Süreyya Önder ve Ayhan Bilgen beraat etti

Kılıçdaroğlu'ndan dikkat çeken 'Kobani' davası yorumu: Bunun için dikta rejimleriyle el sıkışılmaz, sistemin aparatı olunmaz

Kılıçdaroğlu'ndan dikkat çeken "Kobani" davası yorumu: Bunun için dikta rejimleriyle el sıkışılmaz, sistemin aparatı olunmaz

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Yozgat ve Şanlıurfa'yı işaret etti: Yanlış aday yüzünden kaybettik

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Yozgat ve Şanlıurfa'yı işaret etti: Yanlış aday yüzünden kaybettik

500

Yorumlar (17)

.:

Heyyy putin sen kimsin senin füzen varsa bizimde allahımız var iman güçü var diyanet bir beddua ederse o füzeler ellerinizde patlar diyanet neden öğretmenden doktordan fazla imam aldı ve diyanetin bütcesi tüm bakanlıklardan fazla sanıyorsunuz o imamlar iman güçüyle savaşa hazırlanıyor

13
22
yanıtYanıtla
A.sazakli:

Allah nce sana akıl versin evlat

yanıt6
yanıt3
...:

ÂLLÂH(C. C. ) seni ıslah eylesin. . Akıllar dağatırken şemsiye ile mi geziyordun bilmiyorum ki. Bahsetmiş olduğun ALLAH(C. C. ) Lut kavmini beğenmediğin ufacıık kuşların ağazındaki taşlarla helak etti, ki sen müslüman olsan bu cümleyi kurmazdın. . . Önce dön kendine bir bak ne derece emrolunanları yaşıyorsun.

yanıt3
yanıt3
Dinsiz İmansız:

Ütopyalarda yaşıyoruz.

yanıt0
yanıt1
ADEMTÜRK:

HELAL OLSUN PUTIN SANA Adam dedigin BU

7
15
yanıtYanıtla
samuray:

helaall başkan! sen türkiyenin dostusun

0
12
yanıtYanıtla
APTAL SAMURAY:

Az tarihini oku cahil herif. Gör o zaman dost mu düşman mı. Rusya bizim hiçbir zaman dostumuz olmadı. Olmayacakta!

yanıt9
yanıt0
ENİS:

Aklın sıra milleti gaza getirip ''kafa bulacaksın''. Maalesef ki haklısın Samuray. Şu ana kadar tam 8 tane ''SAZAN'' avlamışsın bile.

yanıt0
yanıt0
adamlar yemiyor çalışıyor gardaşım:

bizdekide laz müeahitleri kalkındırsın , asrın göçüğü

5
7
yanıtYanıtla
REALİST:

birazda insanlıkta yarışsanız mesela dünyada aç çocukları insanları doyursanız sağlık olarak yardım etseniz süper güçler artık böyle şeylerde rekabet etse mesela olmaz mı yok olmaz değil mi çünkü siz öldürmek için rekabet edersiniz

6
2
yanıtYanıtla
Tüm 17 yorumu okumak için tıklayın Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title