Haberler

Hague: "Ukrayna'nın Doğusunda Yapılan Referandumun Geçerliliği Yok"

AB Dışişleri Bakanları toplantısı için Brüksel’e gelen İngiltere Dışişleri Bakanı William Hague, hafta sonu Ukrayna’nın doğusunda yapılan referandum için, “Bu oyların, bu referandumun dünya gözünde hiçbir geçerliliği yok” dedi.

AB Dışişleri Bakanları toplantısı için Brüksel'e gelen İngiltere Dışişleri Bakanı William Hague, hafta sonu Ukrayna'nın doğusunda yapılan referandum için, "Bu oyların, bu referandumun dünya gözünde hiçbir geçerliliği yok" dedi.

Ukrayna'daki krizi görüşmek üzere bir araya gelen Avrupa Birliği Dışişleri Bakanları'nın bugünkü toplantısı öncesi konuşma yapan İngiltere Dışişleri Bakanı Hague, hafta sonu yapılan referandumla ilgili önemli açıklamalarda bulundu. Pazar günü Ukrayna'nın Donetsk ve Luhansk şehrinde bağımsızlık için yapılan referandumun hiç bir geçerliliği olmadığını açıklayan Hague, "Bu oyların, bu referandumun dünya gözünde hiçbir geçerliliği yok. Referandum hiçbir standartta uymuyor. Referandum, uyması gereken objektiflik, şeffaflık, adillik ve doğru şekilde uygulama noktasında hiçbir standartta uymuyor ve uymaya çalışılmış gibi bile yapılmıyor. Şuan önemli olan Ukrayna'da 25 Mayıs'ta yapılacak seçimler" dedi.

AB Dışişleri Sorumlusu Catherina Ashton ise toplantı öncesi, "Referandum, Ukrayna, Rusya, ABD ve AB arasında geçen ay yapılan anlaşmaya uymuyor" dedi. Ashton ayrıca, "Biz hala Ukrayna'daki krizin hafiflediğine dair işaretler arıyoruz. Bunun askeri güçlerde hareket demek olduğunu iyi biliyorsunuz. Bu aynı zamanda olayları yatıştırmak için sinyal göndermek anlamına gelebilir" dedi.

Öte yandan, bugünkü toplantıda AB Dışişleri Bakanları'nın Rusya'ya uygulanan yaptırımlara Rus firmalarını da eklemesi bekleniyor. Avrupa ülkeleri yaptırımlarda şuana kadar sadece kişilerin mal varlıkları dondurmuş ve seyahat hakkı yasağı getirmişti. Fakat yeni karar sonrası büyük Rus firmalarına da yaptırımlar uygulanmasının beklendiği kaydedildi. Rusya'nın büyük enerji firması Gazprom'un yaptırım uygulanacak firmalar listesine girmesinin çok muhtemel olduğu iddia edildi. - BRÜKSEL

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Dünya

Avrupa Birliği William Hague Brüksel Ukrayna Dünya Haberler

CHP lideri Özgür Özel: Kobani davası her yönüyle siyasi bir dava

CHP lideri Özgür Özel: Kobani davası her yönüyle siyasi bir dava

Kobani Davası'nda karar! Ahmet Türk'e 10 yıl hapis cezası verildi, Sırrı Süreyya Önder ve Ayhan Bilgen beraat etti

Kobani Davası'nda karar! Ahmet Türk'e 10 yıl hapis cezası verildi, Sırrı Süreyya Önder ve Ayhan Bilgen beraat etti

Kılıçdaroğlu'ndan dikkat çeken 'Kobani' davası yorumu: Bunun için dikta rejimleriyle el sıkışılmaz, sistemin aparatı olunmaz

Kılıçdaroğlu'ndan dikkat çeken "Kobani" davası yorumu: Bunun için dikta rejimleriyle el sıkışılmaz, sistemin aparatı olunmaz

Kobani Davası'ndan tahliye edilen Kışanak: Mesele ülkenin sorunlarının çözüleceği ortamı yaratmak

Kobani Davası'ndan tahliye edilen Kışanak: Mesele ülkenin sorunlarının çözüleceği ortamı yaratmak

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title