Haberler

Ajanslar "son dakika" koduyla geçti! Putin, Ukrayna'nın Volnovakha kentini haritadan sildi

Güncelleme:

Rusya'nın Ukrayna'ya yönelik işgalinde 18. güne girilirken, Ukrayna'nın doğusundaki Volnovakha havadan ve karadan gerçekleşen Rus bombardımanının ardından tamamen yerle bir oldu. İngiliz basını gelişmeyi "Putin, Ukrayna'nın Volnovakha kentini haritadan sildi" ifadesiyle duyururken, savaştan önce 100 binden fazla kişiye ev sahipliği yapan kent için Donetsk Bölgesel Askeri İdaresi başkanı Pavlo Kyrylenko ise "Artık var olmadığını söyleyebilirim" ifadesini kullandı.

Rusya - Ukrayna savaşı son hızıyla devam ediyor. Ülkenin doğusundaki Volnovakha tamamen yıkıldı. Bölge valisi doğu Ukrayna'daki şehrin Rus işgalinde yok edildiğini açıkladı. Günlerce havadan ve karadan yapılan ağır bombardımanlar, sonrası kent tanınmayacak hale geldi.

100 BİNDEN FAZLA KİŞİYE EV SAHİPLİĞİ YAPIYORDU

The Sunday Times'ın "Putin, Ukrayna'nın Volnovakha kentini haritadan sildi" başlıklı haberine göre, stratejik öneme sahip olan Volnovakha savaştan önce 100 binden fazla kişiye ev sahipliği yapıyordu.

"KENTİN ARTIK VAR OLMADIĞINI SÖYLEYEBİLİRİM"

Donetsk Bölgesel Askeri İdaresi başkanı Pavlo Kyrylenko bölgedeki son durum hakkında açıklamalarda bulundu ve şu ifadelere yer verdi; "24 Şubat'ta başlayan savaştan önce Volnovakha bölgesinin nüfusu 100 binin üzerindeydi. Sivillerin çoğu zaten tahliye edildi. Volnovakha'nın artık var olmadığını söyleyebilirim."

RUSYA'DAN TEHDİT GİBİ UYARI

Öte yandan Rusya Dışişleri Bakan Yardımcısı Sergei Ryabkov, Moskova'nın Batı silahlarının Ukrayna'ya teslimatını 'meşru hedefler' olarak göreceğini söyledi. Beyaz Saray ise Ukrayna'ya 200 milyon dolarlık savunma yardımı yapılmasına izin verildiğini duyurdu. Yetkililer, paketin Javelin tanksavar füzelerini ve Stinger uçaksavar füzelerini içerdiğini söyledi.

Pentagon yetkilileri The Times'a verdiği demeçte, Rusya'nın bu tür sevkiyatlara henüz saldırmadığını çünkü kuvvetlerinin Ukrayna'nın başka yerlerinde çok meşgul olduğunu, ancak bunun yakında değişebileceğini söyledi.

MİLYONLARCA SİVİL ÜLKEYİ TERK ETTİ

24 Şubat'ta Rusya Devlet Başkanı Putin'in emri ile TSİ sabah 06.00'da başlayan savaş binlerce cana mal olmuş durumda. Milyonlarca sivil ülkeyi terk ederken, savaşın iki ülkeye de şimdiden on milyarlarca dolara mal olduğu belirtiliyor.

Erdem Aksoy
Haberler.com - Dünya

Vladimir Putin Ukrayna Rusya Dünya Güncel Haberler Son Dakika

CHP lideri Özgür Özel: Kobani davası her yönüyle siyasi bir dava

CHP lideri Özgür Özel: Kobani davası her yönüyle siyasi bir dava

Kobani Davası'nda karar! Ahmet Türk'e 10 yıl hapis cezası verildi, Sırrı Süreyya Önder ve Ayhan Bilgen beraat etti

Kobani Davası'nda karar! Ahmet Türk'e 10 yıl hapis cezası verildi, Sırrı Süreyya Önder ve Ayhan Bilgen beraat etti

2017 yılında, 'Tutuksuz yargılanmalı' demişti! Bahçeli'nin Ahmet Türk'e verilen cezayla ilgili ne diyeceği merak konusu

2017 yılında, "Tutuksuz yargılanmalı" demişti! Bahçeli'nin Ahmet Türk'e verilen cezayla ilgili ne diyeceği merak konusu

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Yozgat ve Şanlıurfa'yı işaret etti: Yanlış aday yüzünden kaybettik

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Yozgat ve Şanlıurfa'yı işaret etti: Yanlış aday yüzünden kaybettik

500

Yorumlar (12)

Narter Nart:

rusizm seviciliği yapanlar, kadirovun düşünceleri ile aynı düşüncelere sahiptir. kan içiciler.

44
22
yanıtYanıtla
Narter Nart:

''Rusya, Ukrayna'daki birlikleri yenilemek için Suriye, Sırbistan ve Dağlık Karabağ'dan paralı savaşçılar getiriyor. Ukrayna Genelkurmay Başkanlığı açıklamasıdır.'' Azeri kardeşlerimizin Ukrayna' yı neden sonsuz desteklediği anlaşılıyor.

yanıt24
yanıt7
Cihans:

sen bakıp onayladıysan sorun yok başkan hata etmi çocuklar sana sormadan bi daha olmaz

yanıt0
yanıt0
Hek Tor:

Yoooo, ben Guugıl-Mep''te baktım yerinde duruyor, haritadan silinmemiş. Tıpkı cehape gibi işleri güçleri yalan, RİV RİV RİV bu hain terörist çapulcu zillet Ukraynalıların (Bir aktroll).

15
39
yanıtYanıtla
Güray Dilli :

Bıktım şu Chp lilerin yaptığı zamlardan, Mazot bile 22 lira olmuş . bu ne ya

yanıt0
yanıt0
Rıdvan Şeker:

Sen zalimsin Putin. Dilerim ki kendi kanında boğulursun. İnsanlık tarihi bu zulmü asla unutmayacaktır.

22
13
yanıtYanıtla
Güray Dilli :

Göstermelik yardımlar Rusları caydırmaz . Ukrayna Nato ve Biden'in dolduruşlarıyla mahvoluyor. Bu gdişle Putin muzaffer olarak masaya oturur ,göstermelik hükümet kurup çekilir . Batı da Rusya sınırlarına füze konuşlandıramaz

22
7
yanıtYanıtla
Narter Nart:

putin' i durdumazsanız, durmaz. ABD ve NATO' nun beklediği rusyanın sınırı geçmesi. sınır ise NATO' dur. rusların NATO' yu vurmasıdır. ruslar ne yapar..Ukrayna' yı, Çeçenya gibi yapar. Dümdüz eder. İnsan kalmaz. paralı asker önden rus topçusu arkadan..rusizmi, ancak ruslar durdurur.

yanıt6
yanıt3
Osman Tokgonul:

Al işte . Şimdi işin gücün yok matbaalara koş yeniden dünya haritası ve coğrafya kitabı bas (!)

13
14
yanıtYanıtla
Hasan Aykuş:

Laaa. ... Putin! bütün dünya senin olsa ne olacak. Sanki dünyada ebedi mi kalacan? Keşke ahirete yatırım yapsaydın.

14
13
yanıtYanıtla
Tüm 12 yorumu okumak için tıklayın Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title