Haberler

Dünya Su Günü

Samsun Gıda, Tarım ve Hayvancılık İl Müdürü Kadir Güven, "Suyun yaşamsal önemi günümüzde, sosyal, çevresel, stratejik ve ekonomik boyutlarıyla ele alınmaktadır" dedi.

Samsun Gıda, Tarım ve Hayvancılık İl Müdürü Kadir Güven, "Suyun yaşamsal önemi günümüzde, sosyal, çevresel, stratejik ve ekonomik boyutlarıyla ele alınmaktadır" dedi.

Güven, basın mensuplarına yaptığı açıklamada, Birleşmiş Milletler Genel Kurulu'nun dünyada suyun giderek artan öneminden dolayı 22 Mart'ın Dünya Su Günü olarak kutlanması kararı aldığını belirtti.

Gıda temininin ana kaynağının su olduğuna işaret eden Güven, şunları kaydetti:

"Oksijenden sonra yaşamın en büyük armağanı olan su yeterli, güvenli, sürdürülebilir gıda temini için olmazsa olmaz ilk unsurdur. Suyun yaşamsal önemi günümüzde, sosyal, çevresel, stratejik ve ekonomik boyutlarıyla ele alınmaktadır. Bunun yanında suyun dünya ekonomisi içindeki en önemli etkisi tarımsal üretimdeki öneminden kaynaklanmaktadır. Yeterli ve güvenli gıda ihtiyacının karşılanabilmesi için sulama, tarımda verim artırıcı en önemli girdi olarak önemini şüphesiz korumaktadır. Şunu çok iyi bilmekteyiz ki; su toprağa hayat veren, toprağın bereketine bereket katan, yılda bir kaç ürün birden alınmasını sağlayan ve güvenli gıda temin edilmesinin ana unsurudur. O nedenle sürekli kalkınma için suyu ve su kaynaklarını tasarruflu kullanmalıyız."

Kaynak: AA / Yerel

Birleşmiş Milletler Dünya Su Günü Kadir Güven Samsun Yerel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title