Haberler

Dokuz Eylül Üniversitesi Yerleşkesine Bombalı Saldırı

Güncelleme:

İzmir'in Buca ilçesinde, Dokuz Eylül Üniversitesi Yabancı Diller Yüksekokulu'nun bahçesine 4 adet el yapımı patlayıcı atıldı. Patlayıcıları atanlar okulun öğrencileri çıktı.

İzmir'in Buca ilçesinde, Dokuz Eylül Üniversitesi Yabancı Diller Yüksekokulu'nun bahçesine gece yarısı el yapımı 4 patlayıcı atıldı. Patlayıcıları atanların aynı okulun öğrencileri 20 yaşındaki S.Y. ve 22 yaşındaki R.S. olduğu saptandı.

PKK ÜYESİ OLDUKLARI ORTAYA ÇIKTI

Bombayı koyma anları güvenlik kameralarına da yansıyan PKK'nın gençlik yapılanması YDG-H üyesi S.Y. ve R.S.'nin patlamanın hemen ardından gözaltına alındığı bildirildi.

ART ARDA PATLAMA SESLERİ

Olay, gece saat 00.45 sıralarında Adatepe Mahallesi 24. Sokak üzerinde bulunan Dokuz Eylül Üniversitesi Yabancı Diller Yüksekokulu'nun bahçesinde meydana geldi. Bölgede art arda patlama sesi duyan mahalle sakinleri durumu polis ekiplerine bildirdi.

2 KİŞİ GÖZALTINA ALINDI

İhbar üzerine bölgeye çok sayıda polis ekibi sevk edildi. Polislerin araştırma yaptığı esnada Dokuz Eylül Üniversitesi Yabancı Diller Yüksekokulu'nun bahçesindeki 2 kişi gözaltına alındı.

1 PATLAYICI İNFİLAK ETMEDİ

Olay yeri inceleme ekiplerinin yaptığı kontrolde okul bahçesinde 3 adet el yapımı patlayıcının patladığı, 1 adet patlayıcının ise infilak etmediği belirlendi. Patlama sonrasında okulun camları kırılırken, olayda ölen ya da yaralanan olmadı.

"DOĞALGAZ ZANNETTİM"

Patlama sesine uyandığını belirten mahalle sakini Bülent Bostancı, "İlk önce büyük bir patlama oldu. Doğalgaz patlaması zannederek dışarıya çıktım. Bunun üzerine yine patlamalar oldu" şeklinde konuştu. Olayda gözaltına alınan 2 kişi polis merkezine götürüldü. Olayla ilgili soruşturma başlatıldı.

AYNI ÜNİVERSİTENİN ÖĞRENCİLERİ

Patlayıcıları atanların aynı okulun öğrencileri 20 yaşındaki S.Y. ve 22 yaşındaki R.S. olduğu saptandı.

PKK ÜYESİ OLDUKLARI ORTAYA ÇIKTI

Bombayı koyma anları güvenlik kameralarına da yansıyan PKK'nın gençlik yapılanması YDG-H üyesi S.Y. ve R.S.'nin patlamanın hemen ardından gözaltına alındığı bildirildi. Gözaltındaki iki öğrencinin sorgusu sürüyor.

KONSERVE KUTULARININ İÇİNE YERLEŞTİRMİŞLER

Bomba uzmanlarının yaptığı araştırmada, el yapımı patlayıcıların, konserve kutularının içine yerleştirildiği belirlendi. 4 patlayıcıdan birisinin de, infilak etmediği saptandı. Uzmanlar bu bombayı da fünyeyle etkisiz hale getirdi.

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Dokuz Eylül Üniversitesi Adatepe İzmir Buca 3. Sayfa Güncel Haberler

Diyanet İşleri Başkanı Erbaş'ın cevapsız bıraktığı soru: Koruma sayınız arttı mı?

Diyanet İşleri Başkanı Erbaş'ın cevapsız bıraktığı soru: Koruma sayınız arttı mı?

Karar Resmi Gazete'de! 7 bin yabancı hastaya ücretsiz sağlık hizmeti verilecek

Karar Resmi Gazete'de! 7 bin yabancı hastaya ücretsiz sağlık hizmeti verilecek

DP'li Cemal Enginyurt'tan okul müdürünün cenazesinde konuşan müftüye sert tepki: Her şey oldunuz, bir Türk olamadınız

DP'li Cemal Enginyurt'tan okul müdürünün cenazesinde konuşan müftüye sert tepki: Her şey oldunuz, bir Türk olamadınız

Bakmadan Geçme

Resmi Gazete bugün (12 Mayıs) kararları neler? Resmi Gazete atama kararları 2024! Gönül Dağı Reyhan kimdir? İpek Uzkalan kaç yaşında, nereli? Gönül Dağı Reyhan karakteri gerçekte kim? İnstagram çöktü mü? İnstagram neden açılmıyor? 11 Mayıs İnstagram'da sorun mu var, neden yüklenmiyor? Kimler Geldi Kimler Geçti 2. sezon olacak mı? Kimler Geldi Kimler Geçti dizisinin 2. sezonu var mı, ne zaman yayınlanacak? 14 Mayıs anneler günü mü? 14 Mayıs Salı anneler günü mü, özel gün mü? Anneler günü ne zaman 2024? Davaro filmi nerede çekildi? Davaro filmi hangi semtte, şehirde çekilmiştir? Sinan Ateş neden öldürüldü? Sinan Ateş ölüm sebebi ne, neden öldü? Sinan Ateş niye, kim tarafından öldürüldü? Kemal Sunal kaç filmde oynadı? Kemal Sunal kaç filmde yer almıştır? Pazartesi okul var mı? 13 Mayıs Pazartesi günü okul tatil mi, tatil edildi mi? Pazartesi günü resmi tatil var mı? Ali Koç aday olacak mı? Fenerbahçe Başkanı Ali Koç tekrar aday olacak mı, adaylığa başvuracak mı? Memur ve emekli zam oranı ne kadar? Memur ve emekli ne kadar zam alacak? Memur ve emeklinin temmuz zammı belli oldu! Bursaspor - Fenerbahçe Beko Basket maçı hangi kanalda, saat kaçta? Bursaspor - Fenerbahçe Beko Basket maçı ne zaman? Granada - Real Madrid maçı hangi kanalda, saat kaçta? Granada - Real Madrid maçı nereden izlenir? Yarın hava nasıl olacak? Yarın yağmur yağacak mı, yağmur var mı? 11 Mayıs Cumartesi – Pazar hava durumu! Canik dağları nerede? Canik dağları hangi ilde, hangi şehirde?
Yeni Anayasa'ya ihtiyaç var mı? Anket yapıldı, çıkan sonuç Cumhurbaşkanı Erdoğan'ı memnun edecek

Yeni Anayasa'ya ihtiyaç var mı? Anket yapıldı, çıkan sonuç Cumhurbaşkanı Erdoğan'ı memnun edecek

500

Yorumlar (95)

Hainler için yüşasın cehennem:

Ya sanki terörü mevcut hükümet ve c.başkanı çıtarmış gibi cahil cahil sallamayın siz geçin başa seçimi kazanıp bitirin o halde. 2000 li yıllardan önce üni. ölen gençler fazlaydı. Şimdi terörü bitirmeye çalıştığı için bu insanları lekelemeye hakkınız yok

47
4
yanıtYanıtla
AVCİ BİR....:

Allah Bilir...Bunlar Fakir Aile Cocugu Diye Devletten Bursda Aliyor ve Yurttada Kaliyordu...

35
2
yanıtYanıtla
Önder.:

Vay ermeni cocuklari vay.

30
2
yanıtYanıtla
CARK CI keMAL:

CAKMA AKEDEMISYENLERIN KULAKLARINA KÜPE OLSUN BUNLARDA ÜNIVERSITELI AYDIN

25
6
yanıtYanıtla
kemal:

yeni türkiye terör , tecvz ve vergi ülkesi oldu

7
22
yanıtYanıtla
konyalı:

kürtler tadını kaçırdı iyice

16
11
yanıtYanıtla
ibo:

bunları patlamayan bombanın üstüne otuturacaksın bir bak o zaman

24
2
yanıtYanıtla
Baysert:

Bu soysuzlara dağ gibi Fırat ı yedirdiler en az pkk kadar rektörler dekanlar ve kolluk güçleride suçlu.

23
3
yanıtYanıtla
OKULLA İLİŞİĞİ KESİLMELİ:

O ŞEREFSİZLERİN OKULLA İLİŞİĞİNİN DERHA KESİLMESİ GEREKİYOR. ADAMLAR RESMEN PKK LIYIM DENİLİYOR.

23
3
yanıtYanıtla
BANU:

Terörü destejleyen vatandaşlar ailecek aenırdışı edilmelidir. Terörü sadece güvenlik güçlerimizden temizlemesi beklenmemeli türk milleti olarak hainleri ihbar edip karşısında durmamız gerekmektedir.

23
2
yanıtYanıtla
Tüm 95 yorumu okumak için tıklayın Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title