Haberler

Doğal ve Sağlıklı Çaykur Çayı Sempozyumu"

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ: - Sempozyumdan detay görüntüler- Diyarbakır Valisi Hüseyin Aksoy'un konuşması- ÇAYKUR tırından detay görüntüler- Çay içme yarışması- ÇAYKUR Genel Müdürü İmdat Sütlüoğlu konuşma "Doğal ve Sağlıklı ÇAYKUR Çayı Sempozyumu"- Diyarbakır'da ÇAYKUR ve Rize Ticaret Borsası tarafından düzenlenen sempozyumda kaçak çayın zararları hakkında bilgi verildi, çay içme yarışması düzenlendi- Vali Aksoy: "(Kaçak çay) tahlillerde bu çaylarda olumsuz etkiler oluşturabilecek birçok maddenin olduğunu görebiliyoruz" Diyarbakır'da "Doğal ve Sağlıklı ÇAYKUR Çayı Sempozyumu" düzenlendi.

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ: - Sempozyumdan detay görüntüler- Diyarbakır Valisi Hüseyin Aksoy'un konuşması- ÇAYKUR tırından detay görüntüler- Çay içme yarışması- ÇAYKUR Genel Müdürü İmdat Sütlüoğlu konuşma "Doğal ve Sağlıklı ÇAYKUR Çayı Sempozyumu"- Diyarbakır'da ÇAYKUR ve Rize Ticaret Borsası tarafından düzenlenen sempozyumda kaçak çayın zararları hakkında bilgi verildi, çay içme yarışması düzenlendi- Vali Aksoy: "(Kaçak çay) tahlillerde bu çaylarda olumsuz etkiler oluşturabilecek birçok maddenin olduğunu görebiliyoruz" Diyarbakır'da "Doğal ve Sağlıklı ÇAYKUR Çayı Sempozyumu" düzenlendi.ÇAYKUR ve Rize Ticaret Borsası tarafından kaçak çayın zararlarına dikkati çekmek amacıyla Cahit Sıtkı Tarancı Kültür ve Sanat Merkezinde gerçekleştirilen sempozyumun açılışında konuşan Diyarbakır Valisi Hüseyin Aksoy, sempozyumun sağlıklı çay tüketimi için toplumun bilinçlendirilmesi bakımından önemli olduğunu söyledi."ÇAYKUR, diğer çaylarla da rekabet edecek şekilde kendini geliştirerek, buzlu çaydan beyaz çaya kadar birçok çay çeşidini piyasaya sürdü" diyen Aksoy, şunları dile getirdi: "Belirli noktalarda ele geçirilen kaçak çaylarla ilgili güvenlik birimlerimiz işlemlerini yapıyor. Vergi kaybı açısından önemli bir boyutu olmakla birlikte bizim hassasiyetle üzerinde durmamız gereken konu insan sağlığına olan zararıdır. Son zamanlarda yapılan tahlillerde olumsuz etkiler oluşturabilecek birçok maddenin olduğunu görebiliyoruz. ÇAYKUR'un üreterek en sağlıklı şekilde piyasaya sürdüğü çay varken öncelikle bu çayı tercih etmemiz kanaatindeyim."- "Çayımızda hiçbir katkı maddesi yoktur"ÇAYKUR Genel Müdürü İmdat Sütlüoğlu da ürettikleri çayları ihraç ettiklerini de belirtti."Örneğin 'Altınbaş' çayının damak tadı burada tüketilen, 'kaçak çay' diye isimlendirilen çayın tadına çok yakın ancak bizim çayımızın 15 dakika bekletilmesiyle içindeki maddeler suya karışıyor" ifadelerini kullanan Sütlüoğlu, çayın bir kültür ve muhabbet aracı olduğunu, bu nedenle değer gösterilmesi gerektiğini vurguladı.Sütlüoğlu, ürettikleri çaylarda insanların sağılığını tehdit edecek bir madde bulunmadığına işaret ederek, "Tüm işlemleri makinelerle yapıyoruz. Son derece doğal olan çayımızda hiçbir katkı maddesi yoktur" diye konuştu.Konuşmaların ardından İstanbul Biruni Üniversitesi Tıp Fakültesi Temel Bilimler Bölüm Başkanı Prof. Dr. Yusuf Çelik ile Beslenme ve Diyetetik Bölüm Başkanı Prof. Dr. Fatma Çelik bilimsel değerlendirmeler ışığında kaçak çayın insan sağlığına zararlarına ilişkin sunum yaptı.Daha sonra sempozyumun düzenlendiği kültür merkezinin bahçesindeki ÇAYKUR tırında, çay içme yarışması yapıldı.Yarışmada belirlenen sürede 5 bardak sıcak çayı en hızlı içen 3 yarışmacı, kuru çay ile ödüllendirildi.Etkinlikte ayrıca vatandaşlara gün boyu çay ikramında bulunuldu.

Kaynak: AA / Güncel

Hüseyin Aksoy Diyarbakır Çaykur Politika Güncel Haberler

Erdoğan'ın uykularını kaçıracak anket! Bugün seçim olsa AK Parti 2. oluyor

Erdoğan'ın uykularını kaçıracak anket! Bugün seçim olsa AK Parti 2. oluyor

13 yaşındaki kıza tecavüz davasına bakanlık müdahil oldu: Haberlere tepkili, tekrar travma yaşamak istemiyor

13 yaşındaki kıza tecavüz davasına bakanlık müdahil oldu: Haberlere tepkili, tekrar travma yaşamak istemiyor

TBMM Başkanvekili Sırrı Süreyya Önder'den gülümseten sözler: Ben bir cevap vereceğim internete düşeceğiz

TBMM Başkanvekili Sırrı Süreyya Önder'den gülümseten sözler: Ben bir cevap vereceğim internete düşeceğiz

İstanbul'da suya yüzde 36 ile 53 oranında zam

İstanbul'da suya yüzde 36 ile 53 oranında zam

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title