Haberler

Diyarbakır'a 385 Milyon TL Yatırım Bedelli 10 Tesis

Güncelleme:

Diyarbakır'da düzenlenecek temel atma ve açılış töreninde yaklaşık 385 milyon TL'ye mal olan 7 tesisin temeli atılacak, 3 tesisinde açılışı yapılacak

Orman ve Su İşleri Bakanı Prof. Dr. Veysel Eroğlu ile Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanı Mehdi Eker, 10 Mart Pazartesi günü Diyarbakır'da düzenlenecek toplu temel atma ve açılış merasimi ile yaklaşık 385 milyon liraya mal olan 7 tesisin temelini atacak, 3 tesisin ise açılışını gerçekleştirecek.

Prof. Dr. Veysel Eroğlu ayrıca il ziyaretlerindeki müjde geleneğini Diyarbakır'da da sürdürecek ve Diyarbakırlılara yaklaşık 2 milyar 285 milyon TL'ye mal edilecek 28 projenin de müjdesini verecek.

ERGANİ' NİN İÇMESUYU PROBLEMİ KÖKÜNDEN ÇÖZÜLECEK

Orman ve Su İşleri Bakanı Prof. Dr. Veysel Eroğlu ile Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanı Mehdi Eker, 10 Mart Pazartesi günü Ziya Gökalp Kapalı Spor Salonunda düzenlenecek olan merasimde, Ambar ve Pamukçay Baraj ve Sulamaları, Kralkızı-Dicle Cazibe Sulaması 3. Kısım Şebekesi, Diyarbakır- Ergani İsale Hattı ve Arıtma Tesisi, Hani Güçlü ve Leblebitaş Köyü göletlerinin temelini atacak. Bu tesisler hizmete alındığında Ergani ilçesine yıllık 15 milyon 500 bin m3 içme suyu temin edilerek 2045 yılına kadar su problemi çözülmüş olacak.

319 BİN 314 DEKAR ZİRAİ ARAZİ SUYLA BULUŞACAK

Temeli atılacak ve açılışı gerçekleştirilecek tesisler ile 319 bin 314 dekar tarım arazisi suyla buluşacak, 1 köy ve 1 yerleşim yeri de taşkın tehlikesinden korunacak. Yaklaşık 358 milyon TL yatırım bedeline sahip tesisler ile 40 bin 800 kişiye istihdam, milli ekonomide de yıllık yaklaşık 105 milyon 743 bin lira gelir artışı sağlanması hedefleniyor.

DİYARBAKIR' A 2 MİLYAR 285 TL'LİK 28 MÜJDE

Orman ve Su İşleri Bakanı Prof. Dr. Veysel Eroğlu, ziyaret ettiği illere müjde verme geleneğini Diyarbakır'da da sürdürecek ve Diyarbakırlılara yaklaşık 2 milyar 285 milyon TL'lik yatırım bedeline sahip 28 müjde verecek. Müjdeler arasında sulama tesisleri, içmesuyu tesisleri, taşkın koruma tesisleri, barajlar, göletler, ağaçlandırma, orman köylülerine kredi, fidan üretimi, Otomatik Meteoroloji Gözlem İstasyonları (OMGİ) ve Karacadağ' a kurulacak olan meteoroloji radarı bulunuyor.

Kaynak: Temsilci / Ekonomi

Mehmet Mehdi Eker Veysel Eroğlu Diyarbakır Ergani Ekonomi Haberler

Diyanet İşleri Başkanı Erbaş'ın cevapsız bıraktığı soru: Koruma sayınız arttı mı?

Diyanet İşleri Başkanı Erbaş'ın cevapsız bıraktığı soru: Koruma sayınız arttı mı?

Karar Resmi Gazete'de! 7 bin yabancı hastaya ücretsiz sağlık hizmeti verilecek

Karar Resmi Gazete'de! 7 bin yabancı hastaya ücretsiz sağlık hizmeti verilecek

DP'li Cemal Enginyurt'tan okul müdürünün cenazesinde konuşan müftüye sert tepki: Her şey oldunuz, bir Türk olamadınız

DP'li Cemal Enginyurt'tan okul müdürünün cenazesinde konuşan müftüye sert tepki: Her şey oldunuz, bir Türk olamadınız

Bakmadan Geçme

Resmi Gazete bugün (12 Mayıs) kararları neler? Resmi Gazete atama kararları 2024! Gönül Dağı Reyhan kimdir? İpek Uzkalan kaç yaşında, nereli? Gönül Dağı Reyhan karakteri gerçekte kim? İnstagram çöktü mü? İnstagram neden açılmıyor? 11 Mayıs İnstagram'da sorun mu var, neden yüklenmiyor? Kimler Geldi Kimler Geçti 2. sezon olacak mı? Kimler Geldi Kimler Geçti dizisinin 2. sezonu var mı, ne zaman yayınlanacak? 14 Mayıs anneler günü mü? 14 Mayıs Salı anneler günü mü, özel gün mü? Anneler günü ne zaman 2024? Davaro filmi nerede çekildi? Davaro filmi hangi semtte, şehirde çekilmiştir? Sinan Ateş neden öldürüldü? Sinan Ateş ölüm sebebi ne, neden öldü? Sinan Ateş niye, kim tarafından öldürüldü? Kemal Sunal kaç filmde oynadı? Kemal Sunal kaç filmde yer almıştır? Pazartesi okul var mı? 13 Mayıs Pazartesi günü okul tatil mi, tatil edildi mi? Pazartesi günü resmi tatil var mı? Ali Koç aday olacak mı? Fenerbahçe Başkanı Ali Koç tekrar aday olacak mı, adaylığa başvuracak mı? Memur ve emekli zam oranı ne kadar? Memur ve emekli ne kadar zam alacak? Memur ve emeklinin temmuz zammı belli oldu! Bursaspor - Fenerbahçe Beko Basket maçı hangi kanalda, saat kaçta? Bursaspor - Fenerbahçe Beko Basket maçı ne zaman? Granada - Real Madrid maçı hangi kanalda, saat kaçta? Granada - Real Madrid maçı nereden izlenir? Yarın hava nasıl olacak? Yarın yağmur yağacak mı, yağmur var mı? 11 Mayıs Cumartesi – Pazar hava durumu! Canik dağları nerede? Canik dağları hangi ilde, hangi şehirde?
Yeni Anayasa'ya ihtiyaç var mı? Anket yapıldı, çıkan sonuç Cumhurbaşkanı Erdoğan'ı memnun edecek

Yeni Anayasa'ya ihtiyaç var mı? Anket yapıldı, çıkan sonuç Cumhurbaşkanı Erdoğan'ı memnun edecek

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title